Lukk søk

October 1, 2021

Cuphelgen: Målrikt med flere skreller

Tre lag fra Eliteserien og fem fra Obos-ligaen er ute etter cupens to første runder. Helgen var preget av målfester og cup-favoritter som både innfridde og snublet.

Kristoffer Hoven ble den store spilleren, da Sogndal satte Florø skikkelig til veggs med 5-1 i landes mest nordvestlige by. 24-åringen signerte like godt fire av fem mål, da Sogndal tok seg til den tredje cuprunden som spilles i september. Florø yppet seg rett nok med en utligning ved Adonis Brahimi, men det ble med 1-1-scoringen etter 18 minutter. Tobias Bjørnebye satte inn 4-1 til pause.

Vidar møtte overmakten i Start, som dominerte totalt i Stavanger, men maktet ikke sette 2-0-scoringen før på overtid på Alustar Arena. Eirik Schultze før pause og Adeleke Akinyemi på overtid stod til avansement for Start.

Sola har opprykk som ambisjon fra Norsk Tipping-avdeling 3, og tok ut avdelingskollega Madla med 1-0 i første cuprunde. Det ble betydelig tøffere i 2. runde, der Bryne serverte halve dusinet fullt på Sola stadion. Tre mål i hver omgang, der Joacim Holta stod for to av måla. Resten ved Robert Undheim, Marius Andersen, Rogvi Baldvinsson, og Andreas Dybvik.

Stord ned på jorden

FK Haugesund-dødaren Stord fikk det for tøft mot Åsane, der bergenserne først stoppet på 4-0 på Stord stadion. Sindre Austevoll, Martin Ueland og Håkon Lorentzen avgjorde kampen til pause, før innbytter Jonas Eide Vågen satte den siste etter hvilen.

På Brattvåg stadion var det gjestenes supportere Stormen (bildet) som fikk mest å juble for i en spennende cupkamp. Hjemmelaget solgte seg dyrt mot en av opprykksfavorittene fra Obos-ligaen, og tok ledelsen ved Kristiansund-utlånte Sander Lille-Løvø. Kristoffer Ødemarksbakken utlignet rett før pause, før Sigurd Haugen snudde kampen fem minutter etter hvilen. Deretter utlignet Lille-Løvø på nytt, før Simon Bolkan Nordli ble matchvinner før timen var spilt.

Kjetil Rekdals HamKam gjorde kort prosess med Gjøvik-Lyn, der alle tre målene kom før pause. Jonas Enkerud stod for to av de, mens Rasmus Lindkvist puttet det siste.

I Tromsø var Fløya sjanseløse mot KFUM. Birk Berg-Johansen reduserte til 1-3 etter 68 minutter, men på begge sider av den scoringa var det Oslo-dominans. Juba Masinissa Moula scoret to, mens Phillip Eng Romsaas, Alagie Sanyang og Christopher Lindquist satte inn de tre siste målene.

Skrellene

Kongsvinger har vært bunnsolide i PostNord-ligaen avdeling 1 så langt, og møtte et Obos-slitende Strømmen. Nærmest selvsagt var Adem Güven sentral, og kapteinen sørget for ledelse allerede etter 3 minutters spill på Gjemselunden. Martin Hoel Andersen la på til 2-0, mens 35-åringen Güven hamret inn det tredje målet for dagen.

Cup-moro ble det også i Harstad, da PostNord-laget Senja ble slått ut på straffespark av laget som skal spille i 4.divisjon denne sesongen. Med en 43-årig spillende assistent med Coventry og LSK på cvn fra tidligere i Runar Normann. Thomas S. Windstad gav hjemmelaget ledelsen før pause. Marcus U. Ingebrigtsen doblet rett etter hvilen, mens Runar Johansen reduserte etter 65 minutter for Senja. Brage O. Karlsen utlignet 7 minutter før full tid.

Kampen gikk til straffespark, og der viste Harstad seg mest treffsikre. Dermed er årets cupjoker i 3. runde nevnt.

Også søndag kom det flere overraskelser. Håkon Hammer, Jakob Rømo Skille og Andreas Krokbø sørget for å sende Nardo til 3. runde med seier over naboen Stjørdals-Blink. I sør ble det dramatisk mellom Fløy og Jerv der 1-1 etter 90 minutter ble til 2-2 etter 120. I straffekonkurransen misset gjestene fra Grimstad to ganger og røk ut.

Alta-smell

Både Vålerenga og Lillestrøm måtte ut i ekstraomganger mot henholdsvis Ullern og Skeid i Oslo, men favorittene kom seg gjennom uten straffer. Også i Arendal ble cupkampen avgjort i ekstraomgangene, men her røk favoritten ut. Sandefjord kom under 5-3, reduserte i det 118. minutt, men det var Roger Risholts 2. divisjonslag som avanserte.

Også Tromsø måtte tåle cupexit mot lag fra nivå tre i helgen da Alta ble for sterke i Finnmark. Tore Reginiussen debuterte som spiss da han kom inn for hjemmelaget, men det var broren Christian som ble den store helten med to scoringer.

PostNord-laget Hødd har imponert så langt i sesongen, og rystet Molde skikkelig søndag. På Høddvoll viste matchuret 90 minutter da Magnus R. Grødem avgjorde med 2-1-scoringen. På Melløs hadde Moss-fansen kjøpt opp billettene for å dominere på tribunen mot FFK. At PostNord-laget skulle være best også på banen var en overraskelse, men Østfold-derbyet endte 3-1 takket være sene mål fra Uno Kristian Pedersen og Christoffer Skårn.

Sandnes Ulf trengte ekstraomganger for å slå Åkra mens Strømsgodset fikk uventet mye trøbbel da det endte med kun 1-0-seier borte mot Ready i Oslo. Rundens største seier sto RBK for med 11-1 (!) mot Orkla.