Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Bygger opp igjen Havfisk stadion på dugnad: - Vi har stilige planer

Havfisk stadion skal tilbake i gammel drakt. Melbo håper å få kunstgressbanen klar til høstsesongen før planen er å starte gjenreisingen av tribunen.

Foto med tillatelse: Melbo IL

I november i fjor mistet Melbo Idrettslag sin flotte tribunen med 304 seter i en påsatt brann som også påførte kunstgressdekket store skader.

- Vi skal bygge den opp igjen, sa Melbo-leder Kristin Grøm da til norskfotball.com.

Og nå er arbeidet i gang takket være stor dugnadsinnsats. Først steg for å få Havfisk stadion tilbake i kjent stil er å få kunstgressbanen klar til høstsesongen. I sommer kan grunnarbeidet starte.

- Vi konsentrerer oss nå først om kunstgresset. Det håper vi skal være klart i midten av juli, sier Grøm til norskfotball.com.

Har planer

- For oss i Melbo IL har det vært en tung stund siden tribunen og vår bane ble ødelagt, men med samhold og tilhørighet tar vi fart å tenker nytt og stort. For å klare dette er vi avhengig av dugnad og dette er vi gode på, skriver klubben på sine Facebook-sider.

Og hva med tribunen? Bygget med de 304 setene har vært et populært innslag i nærmiljøet. Ifølge vol.no hadde stadionprosjektet, som endte med at tribunen ble reist i 2016, en prislapp på 1,1 millioner.

- Vi har stilige planer om ny tribune, men her er tidsperspektivet noe mer usikkert, forteller Grøm.

Foto med tillatelse: Roger Thuv-Jenssen

Da den triste hendelsen ble omtalt før jul i fjor, ble det raskt opplyst at brannen ble ansett som oppklart. Noen tenåringer skal ha forklart at de ikke hadde til intensjon å tenne på Melbos tribune.

- Vi avhørte to personer i går (onsdag), som var mistenkt for å stå bak brannen på stadion. De er begge mindreårige, og den videre oppfølgingen av de involverte gjøres av barnevernstjenesten, sa seksjonsleder i patruljeseksjonen i Vesterålen, Trond Olsen, da til VOL.

Totalskadet

Bildene av tribunen i full fyr fikk mye oppmerksomhet i sosiale medier. Kun et par bærende stolper og deler av taket sto igjen tirsdag formiddag før alt måtte rives.

- Å være vitne til at selve symbolikken for våre verdier går opp i flammer og røyk blir ubeskrivelig. Heldigvis er det kun materielle skader, dog ekstremt kostbare. Politiet har nå oppklart saken og det er med stor sorg vi mottar beskjeden om at brannen er påtent. Det er en lettelse at det er oppklart, men på den andre siden er det familier og mindreårige her, som dessverre blir rammet direkte. Vi håper at de får god oppfølging og hjelp i tiden fremover, sa sportslig leder Thomas Rønning i en pressemelding.

Melbos herrelag i 4. divisjon ligger på en andreplass i 4. divisjon Hålogaland bak suverene Harstad som igjen ser ut til å feie over lokal motstand på dette nivået. Laget har denne våren spilt sine hjemmekamper på Sandnes kunstgress.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form