Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

BUL kan skrive historie etter trenerbyttet: - Positiv energi og nye ideer

Uten Martin Overvik og Jan Egil Brekke på benken vant Bossekop den viktige bunnkampen mot Skjervøy og kan bli historiske med en sterk innspurt.

Foto: Digitalsport

Etter omleggingen av seriesystemet foran 2017-sesongen er det nemlig ingen lag fra Finnmark som har klart å berge plassen i 3. divisjon. Både Bjørnevatn og Norild har forsvunnet raskeste vei ned med få poeng og mange baklengsmål.

Også Bossekop ble spådd et meget tøft møte med nivå fire, men etter helgens 1-0-seier over Skjervøy har laget fra Alta nå kun tre poeng opp til trygg plass og nettopp Skjervøy.

- Vi har selvsagt et håp om å berge plassen i divisjonen, sier sportslig leder i BUL, Svein Vidar Karlsen, til ifinnmark.no.

Trakk seg

Det vil i så fall skje uten Martin Overvik og Jan Egil Brekke. Trenerduoen, som begge har erfaring fra høyere nivå som spillere, takket for seg foran helgens serierunde.

- Vi følte at vi ikke klarte å gi mer. Jeg og Jan Egil har gått litt tom for krutt. Det er krevende å være trener på dette nivået samtidig som man har hundre prosent jobb og en småbarnsfamilie. Så man har kjent på en tapping av energi, sier Overvik.

Den tidligere Alta-spilleren Andreas Markussen ledet Bossekop i helgens viktige 1-0-seier. Om han blir løsningen også de neste ukene, er foreløpig uklart.

- Klubben lurte på om jeg kunne bidra i en litt spesiell situasjon. Jeg håper å kunne komme inn med positiv energi og litt nye ideer i en spillergruppe jeg har hatt gleden av å følge fra sidelinjen en stund, men som kanskje er litt preget av en periode med vanskelige resultater, sier Markussen til ifinnmark.no.

Overtid

Og det var først på overtid på Coop Arena i Alta Markussen og de andre i Bossekop-gjengen kunne juble i helgen. BUL fikk straffespark som Vebjørn Atle Skorpen scoret sikkert på og med det tente et solid håp om fornyet kontrakt.

Lørdag venter tabelljumbo Senja på bortebane før sesongen avsluttes mot Mjøndalen 2, Strømsgodset 2, FUVO, Mjølner og Harstad.

Senja gjorde en rekke endringer i troppen i sommer og vant også to kamper på rad, men virker nå fortapt med fem strake nederlag og kun ti poeng. Også Harstad har stryket både stallen og poengfangsten den siste tiden, men starter også denne uken under streken etter å ha tapt lokaloppgjøret hjemme mot Mjølner.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form