Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Bryne casher inn på nytt spiss-salg: - Ekstraordinære inntekter

Bryne har allerede tjent titalls millioner på Erling Braut Haaland-overganger - nå sikrer Vikings salg av Daniel Karlsbakk nye midler på konto.

Foto: Digitalsport

- Dette er ekstraordinære inntekter som vi ikke har budsjettert med, sier daglig leder Hans-Øyvind Sagen til Jærbladet.

Han presiserer at han ikke har rukket å sette seg inn i detaljene rundet den ferske overgangen, men Bryne er uansett sikret et sjusifret beløp. Ifølge Stavanger Aftenblad har Daniel Karlsbakk-avtalen en totalramme på rundt 30 millioner.

Tolv måneder etter at spissen ble hentet gratis fra Bryne, ble han tirsdag kveld Vikings dyreste salg noensinne da han ble presentert som Heerenveen-spiller. Et par timer senere fikk han også Vålerenga-driblefanten Osame Sahraoui som lagkompis i skøytebyen.

Nye millioner

Ifølge Jærbladet er Bryne nå sikret rundt 1,5 millioner i solidaritetsmidler avhengig av detaljene i avtalen mellom Viking og nederlenderne.

- Stadionutvikling står ganske høyt på lista vår nå, samt utvikling sportslig både på herre-, kvinne- og ungdomssiden. Så vi har ikke problemer med å finne ting å bruke pengene på, sier Sagen.

Dersom Karlsbakk selges videre til andre storklubber, tikker nye midler inn på Brynes konto på Jæren, men det skal godt gjøres å matche inntektene Erling Braut Haaland har bidratt med i gamleklubben.

Totalt har overgangene til Red Bull Salzburg, Borussia Dortmund og Manchester City generert rundt 30 millioner til klubben som også denne sesongen er å finne i Obos-ligaen.

Fire fra Gunnes

Bryne har stolte tradisjoner når det kommer til å utvikle spisser. Det spørs om ikke toget har gått for en stor karriere ute i Europa for 25 år gamle Arne Gunnes, men angriperen innledet vinteren med å score fire mål i 5-1-seieren over MK.

Etter at 3. divisjonslaget utlignet kort tid etter pause, scoret Gunnes fire mål på rad før han ble byttet ut ni minutter før slutt og erstattet med Amund Knappen - sønn av Bryne-trener Kevin.

Denne helgen venter et skikkelig lokaloppgjør mot Sandnes Ulf på Aarbakkebanen for Bryne-gjengen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form