Lukk søk

Lavere divisjoner

January 9, 2024

Brumunddal trekker laget: - Vil gjøre det beste ut av det

Den tradisjonsrike breddeklubben Brumunddal trekker laget fra 3. divisjonsspill kommende sesong - Fyllingsdalen får tilbud om å overta plassen.

Foto: norskfotball.com

Krisen i Brumunddal-fotballen har vært velkjent og mye omtalt både i lokalpressen og her hos norskfotball.com denne vinteren. Situasjonen er nå så håpløs at styret har besluttet å trekke laget fra 3. divisjon.

- Dette er en situasjon vi selvfølgelig gjerne skulle ønske vi ikke hadde havnet i, men når vi nå er der, vil klubben gjøre det beste ut av det, skriver klubben i en pressemelding signert styreleder Helmer Almerud som først ble omtalt i Hamar Arbeiderblad.

For å ta 3. divisjon 2024 først: Fyllingsdalen har som det nedrykkslaget med flest poeng forrige sesong blitt tilbudt å overta Brumunddals plass.

Sju turer til nord

Bergenserne må i så fall gå inn i avdelingen med sju reiser til Nord-Norge samt møter med Elverum, HamKam 2, Hønefoss, Kongsvinger 2, Fredrikstad 2 og Sprint-Jeløy.

Dersom Fyllingsdalen takker nei, og tilbudet går videre, er Halsen og Tromsø 2 de to neste klubbene på listen. Daglig leder Bård Groenhaag sier til Sydvesten at Fyllingsdalen er fristet til å bli i 3. divisjon, men:

- Det er en sinnssyk kostnad knyttet til det. Vi snakker sikkert om en million kroner, om ikke mer, bare i reising.

a

Tilbake til Brumunddal. Den store breddeklubben fra Sveum spilte i 2. divisjon så sent som i 2017 og vant begge oppgjørene mot storebror HamKam i 2010.

Klubben gikk knallhardt ut mot serieoppsettet i desember og omtalte dette som «grusomt» med sju turer til Nord-Norge. Flere spillere ønsket økt kompensasjon for å være med videre, men styret sa nei til å innføre proffkontrakter.

Spillerflukt

Flere sentrale spillere forsvant, det samme gjorde trenerduoen Jarl-André Storbæk og Tore Fossum samt sportslig leder John Arne Holmlund.

- Uten tiltak og en konkret plan, så er det nok kort vei til 4. divisjon, sa Holmlund til Ringsaker Blad tidligere i vinter - og fikk helt rett.

På et møte mandag fikk spillerne beskjed om at laget trekkes og Brumunddals beste seniorlag på herresiden kommende sesong blir å finne i 4. divisjon der Brumunddal 2 spilte i 2023.

Her er pressemeldingen gjengitt fra Hamar Arbeiderblad:

Brumunddal Fotball har i dag, etter en totalvurdering besluttet å trekke vårt A-lag herrer fra Norsk Tipping-ligaen.

Vi er en stor breddeklubb som er basert på frivillighet med en liten administrasjon. Klubben har ingen spillere på profesjonell kontrakt og det er ingen spillere som mottar lønn for å spille i klubben. Allerede før serieslutt fikk vi beskjed om at flere spillere ville gi seg av naturlige årsaker som ønske om nedtrapping, studier ol. Da serieoppsettet kom like før jul var vi satt opp i en avdeling med blant annet sju turer til Nord- Norge. Etter flere sesonger med stor reisebelastning for våre spillere med turer til Vestlandet og Trøndelag var det kommet til et punkt hvor deler av spillergruppa ikke ville bruke like mye tid på fotballen uten å få noen godtgjørelse for dette.

Resultatet er at enda flere spillere gir seg og store deler av fjorårets spillerstall er borte.

Dette er en situasjon vi selvfølgelig gjerne skulle ønske vi ikke hadde havnet i, men når vi nå er der, vil klubben gjøre det beste ut av det.

Brumunddal Fotball vil derfor kommende sesong spille i 4. divisjon med sitt A-lag herrer og vi er allerede i gang med en ny og offensiv strategi for klubbens A-lag.

Spillergruppa er orientert om vår beslutning og trenerteam og støtteapparat vil bli presentert innen kort tid.

Med vennlig hilsen
Helmer Almerud
Styreleder Brumunddal Fotball

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form