Lukk søk

Lavere divisjoner

October 22, 2021

Brodd med opprykks-nøkkelen: - Kanskje vi kan se på tabellen neste helg

Med tre poeng mot Staal Jørpeland lørdag, åpner formlaget Brodd opp hele opprykkskampen i 3 .divisjon avdeling 3 og melder seg selv på som en het kandidat til 2. divisjonsspill i 2022.

Foto med tillatelse: Brodd FK

I den elleville avdelingen der alle slår alle har Staal Jørpeland tre poengs forsprang på Sola, Djerv 1919 og Brodd foran den nest siste serierunden.

Staal-seier lørdag kan i teorien være nok til å sende laget opp dersom konkurrentene snubler, men Brodd har planer om å stoppe serielederen og skape spenning hele veien inn.

- At vi får denne festen hjemme mot Staal er fantastisk for alle som er glade i klubben. Selv om Staal topper, er det vi som er formlaget i avdelingen. Hjemme på Midjord skal vi være offensive og spille med selvtillit. Så får vi se om det går. Hvis vi gjør jobben, kanskje det blir litt nerver, sier trener Ali Kilinc til norskfotball.com.

Får hjelp?

Samtidig som Staal tar turen inn til Stavanger får Sola besøk av Viking 2, Djerv 1919 møter Åkra til lokaloppgjør på Karmøy og kanskje kan også Vindbjart melde seg på med borteseier mot Express.

- Vi tapte 3-0 mot Sola i starten av sesongen, men jeg tror ikke det hadde blitt 3-0 nå. Mot Djerv 1919 spilte vi uavgjort og var klart best. Så får vi se mot Staal. Vi har uansett også igjen en tøff bortekamp mot Vindbjart. Alt kan skje, sier Kilinc om avdelingen der alt faktisk kan skje.

- Går Brodd for opprykk nå?

- Vi vil fortsette å prestere som vi har gjort og håper på seks poeng. Det blir tøft nok det. Vi er avhengige av hjelp. Men hvis vi gjør jobben, kan vi plutselig være der oppe. Det er rart å si vi ikke vil rykke opp, skulle det skje rigger vi oss til selv om det er en annen økonomisk verden.

Åpnet med tre tap

De grønne fra Midjord ble tippet i bunnen denne sesongen og startet med tre strake tap etter at breddefotballen endelig fikk starte opp igjen. Foran den fjerde serierunden ble Jefferson de Souza hentet tilbake og Stian Sleveland signert fra Egersund.

Siden har ikke Brodd tapt en eneste fotballkamp.

- Vi har ikke snakket om tabellen siden 1. serierunde. Det har vært fokus på hva vi skal gjøre for å skape gode prestasjoner. Kanskje vi kan se på tabellen neste helg, sier trener Kilinc og smiler.

Samtidig som Brodd-leiren hever de ikke har fulgt nøye med på tabellen helg etter helg, merket de seg at 1-0-seieren i lokaloppgjør mot Vidar forrige helg fjernet den lille nedrykksteorien som var igjen.

- Det er jevnt og tett hver helg med masse gode lag her. Med enkel serie spiller lagene mer kynisk. Vi justerte på noen ting tidlig og har jobbet hardt sammen hele veien og trodd på det vi driver med. Det er litt sånn i fotballen at jobber man hardt, så snur det.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form