Lukk søk

Eliteserien

September 21, 2023

Brennhett derby i Oslo: - Kunne solgt 25.000 billetter

I fjor ble seriekampen Vålerenga - Lillestrøm i Oslo utsolgt for første gang. Nå var samtlige billetter borte godt over en uke før kamp!

Foto: Digitalsport

- Jeg har aldri opplevd noe lignende. Vi kunne solgt 25.000 billetter, sier Vålerengas salgs- og markedssjef Mehran Amundsen-Ansari til norskfotball.com.

Han har solgt 16.555 billetter til det mange mener er det heteste derbyet i norsk fotball.

Med ti dager igjen til 1. mai-kampen, måtte Vålerenga informere om at de som har ventet nå er for sent ute. Bare mandag fikk Amundsen-Ansari 64 (!) henvendelser av typen: er det virkelig utsolgt? 

- Hvis det er én kamp folk skal ha med seg i løpet av sesongen, er det denne. Norges to beste supportergrupperinger møtes og tribunene bak mål har vært utsolgt en god stund. Alt er lagt til rette for fotballfest uten sidestykke, sier Amundsen-Ansari.

Mens LSK nå kommer fra to strake hjemmeseirer og gode opplevelser, har Vålerenga tapt mot både Sarpsborg og Brann etter å ha åpnet sesongen med seier i Ålesund. Med tap også her vil presset på trener Dag-Eilev Fagermo øke solid selv om kalenderen mandag kun viser første dag av mai.

Utsolgt for andre gang

Men hvis du sitter med inntrykket av at disse kampene har for å vane å bli utsolgt, er det helt feil. Etter det norskfotball.com har klart å finne ut var 2022-derbyet den første utsolgte seriekampene mellom de to rivalene i Oslo.

- I min tid har det ikke vært utsolgt, sa Frode Veie, som for første gang ble med i prosjektet Vålerenga-sjappa våren 2000, til norskfotball.com da.

- Det har aldri vært utsolgt i en seriekamp, supplerte Jarle Teigøy, som sitter på det meste av Vålerenga-tall og driver sin egen hjemmeside med VIF-historikk.

Fjorårets derby fylte Intility Arena for første gang siden åpningsfesten mot Sarpsborg høsten 2017. Nok en gang samles nå 3900 Vålerenga-fans på Østblokka mens over 3000 fra Kanari-Fansen inntar kortsiden på motsatt side.

18 timer etter at billettene ble sluppet, hadde LSK-fansen kjøpt 2400 av dem.

- Det var utsolgt i cupfinalen i 1980. Flest tilskuere var det 12. mai 2006 med 20.643 på Ullevaal stadion, forteller Teigøy og minner om at Vålerenga siden 2010 har opplyst antall solgte billetter og ikke faktisk oppmøte.

Til Intility Arena

Drøye 11.000 tilskuere så den siste duellen mellom de to rivalene på Ullevaal stadion våren 2017. Det påfølgende året inntok det hete derbyet den nye arenaen på Valle.

Tidligere møter mellom Vålerenga og LSK på ferske Intility Arena har gitt følgende tilskuertall:

2018: 13.527
2019: 14.418
2021: 6.147
2022: 16.555
2023: 16.555

Allerede i minuttene etter 3-1-tapet mot Brann i Bergen lørdag, skiftet de over 600 tilreisende Vålerenga-supporterne fokus og dro i gang: «Tramp, tramp, tramp på en fugl».

Mens Vålerenga har spilt to kamper de to siste helgene, har LSK vært gjennom et tøffere program med den utsatte kampen mot Strømsgodset hjemme forrige onsdag, Molde på Åråsen søndag samt cupkamp mot Bodø/Glimt onsdag denne uken.

Spillselskapene har VIF som favoritter i Oslo, Coolbet tilbyr 2,50 på hjemmeseier, 2,25 er oddsen hos både Unibet og Norsk Tipping. Hvis du tror Akor Adams scorer på Intility Arena går Unibet 2,88 i odds på LSK-spissen.

Begge lag scorer gir 1,67 i odds hos Coolbet, men hvis du sitter med en følelse av at dette ender med LSK-seier uten baklengsmål er oddsen hele 4,65. Eller hva med over 1,5 LSK-mål? Det gir 2,39 ganger pengene hos Coolbet.

- Jeg spiller over 9,5 cornere i kampen og B. Lillestrøm ser farlige ut på dødball og har to sterke spisser som er gode i boksen, er tipset fra Fredrik «Blaker'n» Larsen.

- Hvis vi får den elleveren som vi mener er best på beina, vil det hjelpe. Det tror vi at vi kommer til å få, og da må vi jobbe med angrepsspillet, har trener Dag-Eilev Fagermo uttalt ifølge Dagsavisen.

Sluses inn

Når 16.555 tilskuere skal inn på Intility Arena med den infrastrukturen som finnes i området, trengs det enkelte retningslinjer.

Dørene åpnes allerede klokken 16:30 og Vålerenga oppfordrer alle til å være tidlig ute dersom man skal være garantert å finne plassen sin før avspark klokken 18.

- Tilskuere som møter opp senere enn 60 minutter før kampstart er ikke garantert å komme inn til avspark, melder VIF.

VIF-fansen ankommer fra Helsfyr og Innspurten med klar beskjed om at Valle Hovin bussholdeplass må unngås. LSK-tilhengerne oppfordres å reise organisert med busser fra Lillestrøm.

Disse stopper for å slippe av de tilreisende rett utenfor inngangen til bortefeltet ved Vallhall.

- Bortesupportere som reiser med T-banen må gå av på Hasle T-banestasjon, og via turveien inn mot nordsiden av stadion. Bortesupportere som kommer via Helsfyr T-banestasjon og/eller Innspurten vil bli sendt tilbake for ankomst via nord, som er en betydelig omvei. Planlegg reisen på forhånd, skriver VIF i sin forhåndsomtale.

Synlig politi

Vålerenga-supportene vil allerede tidlig mandag ettermiddag samles på supporterpuben Øst som har lokaler under tribunen bak det ene målet på Intility Arena.

Av sikkerhetsmessige årsaker vil det også hele denne mandagen være segregering utenfor og rundt stadion både før, under og etter kampen slik det legges opp til i forbindelse med slike kamper.

- Vi beklager at dette medfører at publikum må gå noen omveier utenfor stadion, men vi minner om at tiltakene er på plass for å ivareta trivselen og tryggheten til alle besøkende. Det vil være synlige verter, vektere og politi utenfor stadion – alle har til hensikt å bidra til en positiv og god atmosfære, skriver VIF.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form