Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Brendesæter tilbake i Bergens-fotballen: - Gleder oss!

Brann-legenden Geirmund Brendesæter har takket ja til å bli en del av trenerteamet i 3. divisjonsklubben Frøya denne sesongen.

Foto med tillatelse: Frøya Fotball

- Vi er henrykte av å ønske Geirmund velkommen til Frøya og Melkeplassen som ny trener for våre beste menn. Vi gleder oss noe jeeevli over ansettelsen og håper alle på Melkeplassen tar han godt imot, skriver Frøya på sin Facebook-side.

Brendesæter er dermed tilbake i byen der han opparbeidet seg legendestatus som Brann-spiller.

52-åringen, som også har landskamper og proffopphold i Arminia Bielefeld på CVen, kom fra Stord i 1991 og endte opp med over 300 kamper i den røde trøya. I 2021 satt han også i Brann-styret en kort periode.

Fana og Frøya

Så sent som forrige helg bidro Brendesæter faktisk på Fana-benken i treningskampen mot Fyllingsdalen. Den tidligere høyrebacken var aktuell for en rolle i Ørjan Hålands trenerteam, men endte altså hos naboen Frøya.

- Jeg var ganske sliten da sesongen var ferdig. Så har lysten kommet mer og mer tilbake. Jeg ble veldig smigret av Torbjørn Teige Nes og Gisle Drivenes. Det engasjementet og den lidenskapen disse ildsjelene viste, traff meg, sier «Geddi» til Bergensavisen.

52-åringen skal fortsette å bo på Bømlo, men er en del i Bergen i forbindelse med jobb og derfor passer det greit å kombinere med trenerjobb i Frøya - klubben som endte på 10. plass på nivå fire forrige sesong.

- Det er ikke for seriøst, men samtidig et ok nivå. Vi skal fortsette å være annerledeslaget i 3. divisjon.

Bremnes-uro

At Geirmund Brendesæter i fjor trente Bremnes, var det flere enn normalt som fikk med seg grunnet uroen som preget klubben på vårparten. Sammen med Magnar Aaland tok han laget fra 5 til 3. divisjon og hadde en tilsynelatende sterk posisjon i spillergruppen.

I mai meldte likevel klubben at duoen måtte gå fra sine stillinger med begrunnelsen at trenernes ambisjoner ikke samsvarte med klubbens. Avgjørelsen skapte sterke reaksjoner, og på et ekstraordinært styremøte trakk styret seg.

Brendesæter og Aaland jobbet videre og ledet Bremnes til ny kontrakt i 3. divisjon. 52-åringen uttalte at han trodde turbulensen somoppsto kom som en følge av uenigheter mellom klubbens hovedstyre og fotballstyre.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form