Lukk søk

Obosligaen

May 21, 2021

Brann-yndlingen om Åsane: - Befriende å se på

Da Fredrik Haugen satte seg ned for å sjekke Branns tilstand før seriestart for 11 dager siden, var det byens fotball-lillebror som gjorde sterkest inntrykk.

- Jeg ble meget imponert over Åsane, sier Haugen til norskfotball.com.

Han hyllet de oransje fra Obos-ligaen på Twitter etter treningskampen 21. april for «tydelig spillestil krydret med masse frihet og selvtillit». Her forklarer midtbanespilleren med ti sesonger bak seg i Brann hva som fascinerer mest med Åsane:

- Jeg syns måten de har angrepet toppfotballen på de siste årene har vært svært imponerende og befriende å se på. De er tro mot sin egen spillestil og tør å utøve denne uansett hvem de møter. Jeg har troen på at en slik ballbesittende og offensiv fotball kan gjøre at spillerne utvikler seg voldsomt og på den måten gjør seg attraktive for større klubber, sier Haugen og fortsetter:

- Det er selvsagt lettere å gjøre dette i en relativt liten klubb uten samme resultatpress, og det kan være at det i enkelte perioder kan være man blir tatt av motstanderne på akkurat denne ambisiøse spillestilen, men jeg tror oppsiden er stor på å ha en rød tråd, og det viser at det er kompetente folk som jobber i klubben. For min del elsker jeg frihet på fotballbanen og har kanskje noen ganger i Brann lidd litt under å måtte være i et strengt bevegelsesmønster.

Hylles

Etter opprykket fra 2. divisjon høsten 2019, holdt Åsane på å feie rett gjennom Obos-ligaen i fjor med en ballbesittende og ambisiøs spillestil som vekket oppsikt. «Åsane har greid å få grå, bergenske fotballspillere til å se ut som Barcelona», skrev Bergens Tidende en uke før eventyret tok slutt i play off-kampen mot Ranheim i desember.

I treningskampen Haugen overvar fra pcen på Kypros for to uker siden, fortsatte Brann det som har vært en seig oppkjøring med 1-0-tap. Kan det være mindre forskjell på nummer 1 og 2 i Bergen enn det Brann-fansen liker å innrømme per april 2021? Er Åsane i ferd med å gi Brann kamp om posisjonen som byens beste lag?

- Brann vil nok alltid være mange hestehoder foran Åsane når det kommer til ressurser og interesse, så jeg tviler på de verken har ambisjoner eller mulighet til å ta de igjen. Derfor er det dog enda mer imponerende hva får til med små ressurser, men med en egen identitet, sier Haugen.

- Er Åsane-stilen så fascinerende at du selv kunne tenkt deg å spilt for et slik lag

- Åsane virker å være et kjekt lag å spille for, men jeg har ambisjoner om å etablere meg i utlandet og føler jeg har mange gode år igjen på banen, sier 28-åringen fra Bergen.

Søndag kikket han på Bergens to beste fotballag på ny da Brann snudde og vant 2-1 i generalprøven på Myrdal. Robert Taylor sørget kanskje for å dempe noen nerver i vest med to sene scoringer.

- I denne kampen traff Brann mye bedre i press-spillet som førte til at Åsane ga bort mange brudd og dermed store sjanser til Brann. Seieren burde blitt større, så dette viste forskjellen slik den bør være på lagene, mener Haugen.

Revansj

Brann har ellers i tillegg til dobbeltkampen mot Åsane tapt 4-1 for Sogndal på Fosshaugane og med samme sifre i Bodø. 3-3 mot Sandnes Ulf forrige uke betyr én seier på fire kamper mot Obos-motstand med en drøy uke igjen til seriestart.

- Brann har jeg kun fått sett denne ene kampen pluss en omgang mot Bodø Glimt, så det blir vanskelig å plassere hvor de ligger an. Treningskamper er også bare treningskamper. De har fått inn mange nye yngre spillere, så det blir spennende å se hvordan de tar nivået, sier Haugen:

- Samtidig klarer mange av de andre lagene i Eliteserien å levere med vel så unge spillere, så det bør absolutt være mulig for Brann også. Jeg håper de får en tidlig flyt og gode resultater som gir selvtillit. Jeg tror også de er avhengig av å få i gang maskineriet, da man kanskje mangler de store enerne, sier Hauge.

Koronasmittet

Den gamle publikumsfavoritten på Brann stadion er inne i sin femte måned som AEK Larnaca-spiller, men har fortsatt ikke startet en kamp for kypriotene.

Da startdebuten lå an til å komme for et par uker siden, fikk Haugen en stygg vridning i ankelen på trening som tvang frem en pause på uker. Forrige innhopp for tabellfemmeren kom 5. april, men Haugen føler seg i stadig bedre form etter å ha vært koronasmittet tidligere i vinter.

- Livet på Kypros er fint både på og utenfor banen. Jeg hadde dessverre litt ettervirkninger av covid-19 som gjorde at jeg slet litt med kroppen de første månedene. Det var også litt problematisk å komme inn midtveis da både laget og sesongen var litt satt. Samtidig har jeg absolutt vært bra på treninger og i innhoppene mine, så jeg føler meg trygg på at jeg vil etablere meg som fast i ligaen her etter hvert om det blir slik, fortsetter Haugen, som allerede har flyttet blikket mot neste sesong på partyøya:

- Målet mitt nå er å tenke på neste sesong da vi bare har to kamper igjen.

Treningskamper i Norge i helgen:

Grorud - KFUM Oslo 1-3
Bryne - Jerv 1-0
Mjøndalen - LSK 2-1
Strømsgodset - Fredrikstad 1-6
Sogndal - Raufoss 3-4
Start - Sandefjord 1-1
Stabæk - HamKam 2-1
Sarpsborg - Odd 1-0
Molde - Bodø/Glimt 1-1
Kristiansund - Aalesund 0-4
Ranheim - Rosenborg 2-1
Ull/Kisa - Strømmen 0-0
Åsane - Brann 1-2
Vålerenga - Tromsø 3-4
Viking - Haugesund 4-0

Foto med tillatelse: AEK Larnaca

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form