Lukk søk

Eliteserien

January 6, 2022

Brann-press: - De største favorittene på 2000-tallet

Viking har vært nede på nivå to på 2000-tallet, Vålerenga, Odd og Strømsgodset det samme. Men Joacim Jonsson skyver tidenes favorittstempel over på Brann.

Foto: Digitalsport

Nedrykksguttene fra Bergen var nede på nivå to også i 2015, men da rykket opp igjen på første forsøk etter en sterk innspurt ledet av Lars Arne Nilsen som overtok for Rikard Norling.

Nå er Brann igjen store favoritter foran Obos-liga-returen i 2022. Bergenserne har større ressurser, flere tilskuere og en på papiret sterkere tropp enn alle sine konkurrenter. Men ...

- Brann er de største favorittene i Obos-ligaen på 2000-tallet. Samtidig spiller de med et vanvittig press, sier fotballekspert Joacim Jonsson til norskfotball.com.

Ny medieavtale

Jonsson peker på hva skifte av rettighetshaver kan bety for 2022-sesongen. Da TV 2 igjen overtar norsk fotball fra 2023, og Discovery takker for seg, vil klubbene bli tilført betydelig mer midler fra medieavtalen.

- Forskjellen mellom Eliteserien og Obos-ligaen blir større enn på lang tid. Rykker man ikke opp kommende sesong, kan Brann gå en mørketid i møte, tror Jonsson.

- Samtidig er konkurransen større enn noensinne og Obos-ligaen har aldri vært bedre. Det er fem-seks klubber som virkelig ønsker å rykke opp i 2022, fortsetter han.

Og bare se på denne rekken: Brann, Stabæk, Fredrikstad, Mjøndalen, Start, Sogndal, Ranheim og Sandnes Ulf er alle lag med ambisjoner om spill på høyere nivå i løpet av få år. Det er bare å glede seg til nok et år med Obos-kokos!

RBK-opptur?

På øverste nivå er regjerende mester Bodø/Glimt, gullutfordrer Molde og Rosenborg lagene som skiller seg ut blant favorittene foran 2022-sesongen.

Kjetil Knutsens fremtid er foreløpig ikke avgjort, Molde er alltid å regne med og hvordan blir RBK under det som ser ut til å bli Kjetil Rekdal?

- Med kyniker Rekdal ved roret begynner det å bli verdi i RBK som seriemester i 2022. Det er flere spørsmålstegn rundt Molde og Glimt. For de som søker høyere odds er også Viking interessant. Stavanger-klubben har gjort alt riktig den siste tiden, og beholder dem Veton Berisha, blir også de en utfordrer til gullet, spår Jonsson.

I andre enden av tabellen spår svensken en nedtur for en av årets store overraskelser - Strømsgodset:

- De har blodrøde tall i regnskapet og syltynn stall. Drammenserne kan fort få en reaksjon i 2022.

Her er Coolbets odds etter Brann-nedrykket og Jervs sensasjonelle opprykk:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form