Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

Bortekampen kostet 112.000 kroner: - Ganske spesielt

Asker sliter både med økonomien og poengfangsten. Da passer det dårlig at utgiftene til bortekampene kommer opp i et syvsifret beløp.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

- Det er realitetene, men det er ganske spesielt, sier sportslig og daglig leder i Asker, Rolf-Magne Walstad, til Budstikka.

Det var forrige helg Asker skulle ut på årets lengste tur og bortekamp mot Alta. Reisen til Finnmark kan være krevende nok i seg selv, men ble i tillegg utvidet grunnet endringer i flyrutene.

Avspark i SmartDok Arena var lørdag klokken 17, men Asker måtte begynne på ferden nordover allerede før lunsj fredag. Først rundt klokken 16 søndag, etter to overnattinger i nord, var 2. divisjonslaget tilbake på Føyka.

Ekstra overnatting

Asker hadde planlagt og budsjettert med én overnatting i forbindelse med kampen mot landets nordligste toppklubb. Endringer i flyrutene førte til at ekstra natt på hotell.

Totalt kom dermed regningen for bortekampen mot Alta på hele 112.000 kroner. Budstikka skriver at det alene er mer enn 2. divisjonsklubbene får i reisestøtte totalt over en hel sesong.

Det også etter selv å ha betalt inn cirka en tilsvarende sum i en reisekasse som fordeles mellom klubbene på nivå tre ut fra faktiske reiseutgifter. Klubbene som bruker mest penger på transport til bortekampene, får mest av kassen.

- Vi har ikke gitt opp og hadde lyst til å stille med en slagkraftig tropp i Alta. Vi kunne reist med 12 spillere, en trener og en lagleder. Men vi reiste med mål om å ta tre poeng, forklarer Walstad.

Utfordrende

Asker Fotball har slitt økonomisk i en periode der de blant annet har etterlyst penger fra Sheffield United i forbindelse med Sander Berge-overgangen og klubben har flere ganger i sommer fridd til næringslivet i kommunen.

Klubben, som gikk med 2,7 millioner i underskudd i fjor, har faktisk fått låne Walstads sparepenger, slik Budstikka har omtalt. I helgen ble det 1-0-tap hjemme mot Tromsdalen for laget som nå skal inn i en meget viktig bortekamp mot Frigg i Oslo.

- Vi må bare begynne å vinne fotballkamper. Det er så enkelt. Tabellsituasjonen er som å ligge under 0–1 underveis i en kamp. Vi må slippe oss løs, sier trener Vegard Skogheim til Budstikka.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form