Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Bohinen vil ha Stabæk-sammenslåing

Stabæk-treneren mener klubben bør slås sammen med 2.divisjonsklubb.

Foto: Digitalsport

Lars Bohinen tok over som Stabæk-trener i august. Det er den tidligere midtbanespillerens andre periode i klubben, etter at han også var sportslig leder der i 2007-2009.

Nå handler det først og fremst om å sikre opprykk fra OBOS-ligaen for Stabæk. Men Bohinen har også en annen tanke i hodet, som han også hadde sist han jobbet med klubben.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

For Stabæk-treneren sier til lokalavisen Budstikka at han mener Stabæk og nabo Bærum, som ligger på nedrykksplass i 2.divisjon, bør slå seg sammen.

– Jeg mener at det burde være en smart vei å utforske. Jeg tror det ville vært det beste for fotballen i Bærum kommune. Både for utviklingen av spillerne og for interessen rundt lagene, sier treneren til Budstikka.

Han legger til at det er hans personlige mening, og at han ikke har diskutert det i klubben, men sier det er en brannfakkel som fotballkommunen Bærum bør diskutere.

– Et felles A-lag, men at begge klubbene skal bestå. Det å samle den kraften klubbene har til å samle interessen og utvikle spillerne hadde bare vært positivt, legger han til.

Gamle planer

Det er ikke første gang forslaget kommer opp. Bohinen hadde selv en nøkkelrolle og var i møter med naboklubben sist han jobbet for Stabæk, men den gang var det ikke stemning nok for et samarbeid.

Knut Nielsen er nå sportslig leder og trener for Bærum, og var også involvert i klubben for 15 år siden. Trenerrollen tok han over i sommer da klubben så fortapt ut. Nå er status at klubben har 3 poeng opp til sikker plass, og dermed står de gule og sorte fortsatt i fare for å rykke ned til nivå 4, hvor de ikke har vært siden 80-tallet.

Nielsen sier til Budstikka at han var sterkt i mot snakket om sammenslåing sist saken var oppe, men at han også har funnet et utkast til en samarbeidsavtale på Sandvika Stadion. Han vil ikke avvise en forespørsel fra naboklubben umiddelbart om den nå kommer.

– At Stabæk skal være nummer én i området nå, er det ingen tvil om. Jeg skulle som alle andre som er gule nedenfra og opp ønske at det var motsatt, men det er sånn nå, sier Bærum-treneren til avisen.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Vinner Stabæk den viktige hjemmekampen mot Bryne mandag? Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form