Lukk søk

Lavere divisjoner

October 6, 2023

Ble kalt «et grusomt lag» i fjor - nå kan Eik i praksis avgjøre opprykksduellen

Eik Tønsberg fikk merkelappen «et grusomt lag» av Pors-leiren i fjor - lørdag kan serielederen i praksis avgjøre opprykksduellen mot tabelltoeren.

Foto med tillatelse: Vindbjart FK

Etter at Pors gikk på en smell borte mot FFK-rekruttene, skiller det tre poeng og hele 30 mål (!) opp til serieleder Eik Tønsberg foran lørdagens seriefinale på Gressbanen der det ventes flere tusen tilskuere.

Uavgjort kan redde noe spenning sett med Pors-øyne, men trolig må gjestene ha tre poeng lørdag for å holde liv i håpet om 2. divisjonscomeback i 2024. Med Eik-seier tyder alt på at sommerbyen igjen vil være representert på nivå tre neste sesong.

- Vi leder 2–0 i sett og kan ta game, sett og match lørdag, sa Eik Tønsberg-trener Kjetil Kristoffersen til Tønsbergs Blad etter seieren over Mjøndalen 2 mandag.

Kristoffersen er ikke redd for å skille seg ut og forsøker ikke å late som lørdagens kamp er som hvilken som helst annet.

- Lørdag venter en kamp som kan påvirke Tønsbergs fotballfremtid. Det presset må dere tåle å leve med, sa Kristoffersen til spillerne i garderoben mandag, ifølge TB.

Folkefest

Dersom Eik Tønsberg slår Pors lørdag, vil samarbeidsklubben ha seks poeng og over 30 plussmål å gå på foran de tre siste serierundene.

Kristoffersens gutter avslutter hjemme mot FFK 2, møter MK i Mandal og Sprint-Jeløy i Tønsberg i den 26. og siste serierunden.

- Årets kamp på Tønsberg Gressbane! Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid og være med og støtte gutta i kampen om seier! Vi åpner dørene allerede klokka 14 denne dagen, melder Eik på sin Facebook-side.

- Alle blå til Tønsberg! Lørdag er det klart for den etterlengtede, avgjørende toppkampen for A-laget vårt i Tønsberg. Vi trenger alle dere blå sin støtte for å ta med oss tre poeng hjem til Vessia i helgen, melder Pors.

«Et grusomt lag»

Etter toppkampen mellom de to lagene i Porsgrunn i fjor høst, var daværende Pors-trener Stig Haddal svært lite imponert over Eik Tønsberg-gjengen.

- For et grusomt lag. De klaget og sutret gjennom hele kampen. Jeg skjønner ikke at noen ønsker å framstå på en slik måte, sa Haddal til Porsgrunn Dagblad etter 4-3-tapet.

Både Eik og Pors var da med i opprykkskampen før Fram Larvik avgjorde.

- Eik er det tristeste laget jeg har spilt mot. Destruktive og grusomme fra benken til tribunen, sa Haddal.

- Jeg driter fullstendig i hva han sier, smalt det fra Kristoffersen.

PS! FK Eik Tønsberg 871, som klubben faktisk heter, ble til da FK Tønsberg la ned satsingen og slo seg sammen med tradisjonsrike Eik 1. nyttårsdag 2020.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form