Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Bergsøy-kompisene gjenforenes i Stabæk: - Veldig lett å bli glad i

Sju år etter at portugiseren Hugo Vicente hentet spilleren Eirik Heltne til Bergsøy i 3. divisjon, blir de to kolleger i Stabæk-systemet.

Foto med tillatelse: Thomas Teige Sporsheim

18. januar 2013: Bergsøy presenterer den assisterende lederen av Braga-akademiet som ny sportslig leder og trener for A-laget.

Sommeren 2015: Hugo Vicente ønsker Eirik Heltne velkommen til Bergsøy etter 21 kamper for Træff i 2. divisjon.

10. februar 2022: Heltne er allerede ansatt i Stabæk-systemet når bæringen henter Vicente som ny assistent på A-laget i Obos-ligaen.

- Jeg har ingen finger med i spillet, nei, sier Heltne til norskfotball.com og smiler.

Fra Boavista

Allerede torsdag var Vicente på plass på Stabæks treningsfelt som Eirik Kjønøs assistent.

- Hugo er først og fremst en person det er veldig lett å bli glad i, men han er også veldig kunnskapsrik. Med andre ord blir dette veldig bra for klubben, sier Heltne som jobber i Stabæk-akademiet der han blant annet har trent 13- og 14-årslaget.

Nykommer Vicente ble i 2013 en del av Bergsøys internasjonale satsing og var også innom Follo og Viking før han ble hentet til FC København.

Etter én sesong i Danmark, flyttet Vicente hjem til Portugal og FC Famalicão før det ble assistentrolle i storklubben Boavista i fjor sommer på den norsktalende 44-åringen.

Snakker norsk

Da Boavistas hovedtrener ble hentet til Saudi-Arabia, ønsket ikke Vicente å bli med. Med samboer i Norge passet det perfekt da Stabæk meldte interesse.

- Det er fint å bo her og ikke bare være på besøk. Jeg snakket med Torgeir, Eirik og styret og syntes prosjektet var interessant. Dette er en klubb som skal være i Eliteserien, sier Vicente til Stabæks hjemmeside.

Han snakker godt norsk samtidig som det er lett å forstå av dialekten at han lærte språket i Møre og Romsdal.

- Jeg forsto jeg måtte lære språket for å skjønne hva folk snakket om i garderoben. Jeg var på norskkurs, men siden jeg har flyttet litt i Norge og i Danmark så nå er min norsk en blanding av alt.

- Med Hugo får vi inn en erfaren trener, som vi tror kan utfylle det trenerteamet vi har. Han har en spennende CV og kulturell bakgrunn. At han i tillegg snakker norsk og er integrert her er positivt, sier sportssjef Torgeir Bjarmann til Stabæks hjemmeside.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form