Lukk søk

Internasjonal fotball

September 21, 2023

Berg: - God stemning er når man synger og støtter sitt lag

Ingen VAR, men kaos nok: Matchen mellom AIK og Malmö måtte stoppes i rundt 40 minutter før Henning Berg kunne innkassere ett poeng.

Foto: norskfotball.com

- Hvis det ikke er tillatt med knallskudd, er det ikke det. Det er ikke bra. Vi vil ha supportere som kommer for å se på kampene våre og få god stemning. God stemning er når man synger og støtter sitt lag. Ikke gjør det som ikke er lov. Så mye respekt skal vi ha for hverandre.

Det sa AIK-trener Henning Berg på pressekonferansen i Stockholm søndag ettermiddag.

Allsvenskan er VAR-fri sone - enn så lenge - men det manglet ikke på dramatikk på Friends Arena søndag der over 26.000 tilskuere fikk se en lang match uten mål.

Tok fyr

Rundt ti minutter etter pause tok oppgjøret bokstavelig talt fyr. AIK-supporterne bak mål satte fyr på noe som så ut som et Malmö-banner.

I minuttene som fulgte kunne man høre flere knallskudd, såkalte bangers, fra seksjonen der gjestenes supporterne var samlet. Dommerne beordret etter hvert lagene i garderoben som en følge av bråket.

Med AIK- og Malmö-supporterne borte fra gressmatta, tok flere tilskuere seg inn og tilsynelatende løp mot borteseksjonen før de snudde.

Først rundt 40 minutter senere, kunne matchen gjenopptas etter at lagene igjen måtte kjørte en kort oppvarmingssekvens.

Målløst

- Jeg fikk ikke med meg alt skikkelig. Det var vel noe som ble påtent og så var det noen knallskudd. Jeg kan personlig si jeg hater både flammer og knallskudd. Jeg er livredd for høye knallskudd, sa MFF-sjef Henrik Rydström etter 0-0-kampen.

Henning Bergs AIK har vunnet to viktige bortekamper den siste tiden, og tok seg opp fra kvalifiseringsplassen som en følge av poenget fra 0-0-oppgjøret som har fått voldsom oppmerksomhet i svensk media søndag kveld grunnet bråket.

- Vi har sagt fra ligaens side at vi skal ha et krafttak mot pyroteknikk, gjenstander som kastes på banen, tilskuere inne på banen og bangers. I dag hadde vi alle fire. Det er kort sagt jævlig mislykket. Jeg tror alle her er lei av avbrutte kamper, sier AIK-sjef Fredrik Söderberg ifølge Aftonbladet.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form