Lukk søk

Internasjonal fotball

September 21, 2023

Berg analyserer egne treninger og kamper: - Har dykket ned i faget fotball

Djurgården-profilen Oliver Berg studerer seg selv på video i timevis, får ros for sin fotballhjerne og ser for seg en fremtid som trener.

Foto: norskfotball.com/Djurgården Fotboll

- Det er mye. Små detaljer med alt fra hvordan jeg stiller kroppen, hvor og når jeg orienterer meg. Mye, sier Berg til norskfotball.com.

Gjøvik-gutten forteller at han i mange år har brukt mye på å studere sine egne treninger og kamper. Både fordi han han føler det gjør ham til en bedre spiller, men også fordi han synes det er interessant.

- Jeg syns det hjelper. Jeg kunne kanskje hatt godt av litt fri i blant også, men jeg trives med det og syns det er såpass gøy, sier Djurgården-spilleren.

- Jeg har dykket ned i faget fotball og lært utrolig mye. Jeg liker å analysere, og ikke bare ut fra mitt eget perspektiv, men også ta til meg ting all over.

Trener?

Da Djurgården-trener Kim Bergstrand gjestet Discovery-programmet Elvan før seriestart, kom han med en voldsom skildring av sin norske nykommer:

- Han kommer til å bli fotballtrener, den beste analytikeren eller den beste eksperten i verden. Han har en fantastisk fotballhjerne.

- Hvis du hadde spurt meg akkurat nå, og jeg måtte slutte å spille fotball, hadde jeg blitt trener. Så får vi se. Jeg kan ha sju-åtte år igjen som spiller. Kanskje jeg da er trøtt og lei, men nå er det såpass gøy at jeg tenker det kan være en fin mulighet, sier midtbanespilleren selv.

- Trener eller ekspert, Berg?

- All ære til ekspertene, men det må være vanskelig å sitte i et studio og få spørsmål og skulle analysere noe man ikke har vært med på gjennom uken og kjenner alle planer. Da må man kanskje finne sin egen greie, og det finnes jo røde tråder, men det å jobbe uke inn og ut systematisk med detaljer er det som brenner hos meg. Ikke sitte å se på hva folk gjør bra og dårlig.

Hjem?

29 år gamle Berg kommer opprinnelig fra Gjøvik og spilte for Gjøvik-Lyn, Raufoss og Odd før det ble Sverige og Dalkurd. Midtbanespilleren endte så i GIF Sundsvall og Kalmar før han i vinter ble solgt til storklubben Djurgården.

Nå er han bosatt i Stockholm med svensk kjæreste og er usikker på om det blir mer ball i hjemlandet.

- Sverige har styrket sine aksjer, for å si det sånn. Men man skal aldri si aldri. Plutselig skjer det ting. Jeg er fra Gjøvik og Raufoss og kjenner ingen spesiell kjærlighet, for å bruke det ordet, til noen i Eliteserien. Da må det være en totalpakke med hvordan man spiller fotball, trener og slike ting.

- Føler du deg litt svensk etter mange år i Sverge?

- Nei, men reisen med ulike trenere i Sverige har gitt meg utrolig mye. Det har vært ekstreme possession-orienterte trenere jeg har fått gå en fin skole hos oss. Jeg er veldig fornøyd med at jeg kom til Sverige, har gjort det jeg har gjort og trives veldig bra. Det er en kul liga her.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form