Lukk søk

Obosligaen

January 6, 2022

Ber speakeren droppe mål-oppdateringer: - Jeg vil ikke vite

Lørdag rykker enten Stjørdals-Blink eller Ull/Kisa ned i PostNord-ligaen. I Trøndelag har trener Tom Dent gitt beskjed om at han ikke skal informeres om stillingen på Jessheim underveis.

Foto: Digitalsport

Stjørdals-Blink mot Aalesund og Ull/Kisa mot Sogndal.

De to kampene i siste serierunde i Obos-ligaen avgjør hvilket lag som rykker ned og hvem som får en ekstra sjanse til å berge plassen via kvalifisering.

- Vi må få seieren vi trenger. Jeg har bare fokus på oss, sier Blink-trener Tom Dent i et intervju på klubbens hjemmeside.

Har gitt beskjed

Dersom Blink slår opprykksklare Aalesund, venter kvalifisering mot enten Hødd eller Arendal uansett resultat på Jessheim. Med uavgjort i Stjørdal, tar Ull/Kisa 14. plassen med seier mot Sogndal.

Jessheim-laget, som har ganske så utrolige 14 kamper på rad uten seier, må ta tre poeng for å ha håp om å unngå nedrykk til PostNord-ligaen.

Og utviklingen underveis, som kommer til å dominere Eurosports siste Obos-sending for sesongen, i dette dramaet ønsker ikke Tom Dent å få vite om. Stjørdals-Blink-treneren vil ha 100 prosent fokus på lagets egne oppgaver og kampplan.

- Vi har satt oss i en fin posisjon, men må gjøre vår jobb og tenke på det. Jeg vil ikke vite om resultatet i den andre kampen. Ikke før vi har gjort vår jobb. Leder vi 3-0, kan vi få beskjed, sier Dent vel vitende om at resultatet på Jessheim ikke betyr noe dersom Blink vinner sin kamp.

Fordel?

Motstanderen Aalesund rykket opp forrige helg etter å ha slått nettopp Ull/Kisa. Om det er en fordel eller ikke er Dent usikker på.

- Jeg tror folk mener det, men for meg er det viktigste oss selv. Egentlig spiller det ingen rolle. Vi kunne spilt mot Strømmen, som heller ikke har noe å spille for, og det ville blitt like vanskelig. Hvis vi ikke gjør jobben vi skal gjøre, spiller det ingen rolle hvem vi spiller mot, sier engelskmannen.

- Vi har ingen anelse om hva Aalesund kommer med, men det blir et sterkt lag uansett. De er for gode for Obos-ligaen. Det har vi visst hele året. Men vi må få seieren vi trenger vi. Det er alt fokuset.

Det er faktisk ingen lag i Obos-ligaen som har sluppet inn færre mål på hjemmebane enn Blink. Til tross for åtte strake kamper uten seier har bortepoeng mot både Sogndal og Åsane de siste ukene gitt selvtillit og håp foran det som kan bli sesong nummer to på rad med kvalifiseringsplass.

- Jeg sa vi skulle få mindre spenning enn i fjor, men det har vi mislyktes totalt med, sier Dent og ler.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form