Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

Ber inn til ny Lyn-fest: - Mange av våre spillere har vokst opp i Bastionen

- Kampen skal vise hele Fotball-Norge at Lyn er på vei tilbake mot toppen, er beskjeden fra Lyn-leiren foran Bastionens jubileumsfest på Bislett.

Foto: norskfotball.com

Lyn-supporterne i Bastionen feirer 30 år i 2023. Det skal markeres på Bislett stadion lørdag kveld når 2. divisjonslaget møter Træff.

- Til kampen mot Træff på Bislett inviteres alle klubbens supportere, medlemmer, spillere, samarbeidspartnere, aksjonærer og publikummere til å lage en ramme verdig Norges mest lojale supportere, er beskjeden fra Lyn.

Torsdag bidro Lyn-fansen stort til å lage en herlig ramme rundt cupduellen mot Vålerenga, søndag går turen til sør der Fløy venter utenfor Kristiansand og lørdag er det ny mobilisering for den hardt prøvede gjengen.

Konkurs

Da Lyn gikk konkurs i 2010, fungerte nedturen på mange måter også samlende for Lyn-supporterne som i flere år fylte tribuner og gressletter langt nedover i divisjonene for å hjelpe sine helter tilbake mot toppen.

Marsjen pågår fortsatt, men i fjor lyktes Lyn endelig med å ta steget tilbake til 2. divisjon etter noen magre år som kunne tatt knekken selv på flere av de mest tåldmodige supporterne.

‍‍

Lørdag skal Lyn hylle og takke Bastionen for all hjelp og støtte gjennom 30 år i alt fra spill på øverste nivå, cupfinaler og fulle tribuner mot Vålerenga til de dypeste daler i 6. divisjon.

- Uten Bastionen hadde ikke vi i Lyn vært der vi er i dag. Vi er en klubb som kan takke innsatsen til fansen gjennom 30 år for at vi har en ramme rundt kampene mange lag misunner oss. Det gir oss et grunnlag til å bygge en toppklubb på, og det skiller oss fra alle lagene i Oslo under Vålerenga. Et glimrende utgangspunkt for oss, på veien mot Eliteserien, sier styreleder i Lyn 1896 AS, John-Arne Grøsland, til klubbens hjemmeside.

Ønsker seg opp

Under Jan Halvor Halvorsens ledelse har Lyn kommet seg opp i 2. divisjon, men klubben er klare på at de vil tilbake til toppen av norsk fotball og igjen få oppleve regelmessige derbyer mot VIF - ikke bare et og annet cupmøte.

Torsdag var rundt 7000 tilskuere på plass på Bislett for å se Lyn stresse Vålerenga før Mohamed Ofkir avgjorde for eliteseriegjengen like før slutt.

- Mange av våre spillere har vokst opp i Bastionen og de som kommer utenbys fra kommer til klubben nettopp fordi vi har så bra liv på tribunen. Så alle vi fra herrelaget slutter oss til hyllesten. Vi skal love å gi vårt på banen, sier Jan Halvor Halvorsen til Lyns nettside.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form