Lukk søk

Eliteserien

September 1, 2022

Mener dette venter Glimt-fansen: - Det er trygt å reise til Roma

Trenerbråk, anmeldelse og Glimt-opplading hos Lazio skaper en spent ramme foran torsdagens kamp, men Romas norske fans tror ikke Glimt-supportene har noe å frykte i «Den evige stad».

Foto med tillatelse: Roma Club Norvegia

Kristoffer Vold Ulvestad er medieansvarlig i Roma Club Norvegia - den offisielle norske supporterklubben for AS Roma.

Han mener episodene i forkant av torsdagens returkamp i UEFA Europa Conference League har skapt en uhyggelig ramme rundt oppgjøret på et utsolgt Stadio Olimpico.

- Jeg har imidlertid ikke registrert noe aggresjon blant romanisti – de ønsker kun å ta hevn på banen, men det finnes selvfølgelig enkelte som kan utnytte den anspente stemningen som nå har oppstått mellom Roma og Bodø/Glimt. I Italia er ikke ultras-kulturen like utbredt som det den en gang var, og rammene rundt kamper i Serie A er mye roligere og tryggere nå, sier Ulvestad til norskfotball.com.

Roma-supporteren ramser opp tumultene i spillertunnelen på Aspmyra forrige uke, det påfølgende trøkket i sosiale medier og det faktum at Glimt har trent på Lazios anlegg i Italia som grunner til at spenninger øker foran den andre kvartfinaleduellen.

- Man har sett enkeltepisoder der det har gått galt, som i forbindelse med det første oppgjøret i semifinalen i Champions League i 2018, da Roma møtte Liverpool på Anfield og familiefaren Sean Cox ble brutalt slått ned før kamp. Det kommer til å være mye fokus på sikkerhet rundt kampen, og jeg må ærlig innrømme at jeg blir sjokkert dersom det oppstår noe form for supporterbråk. Jeg forventer at italiensk politi har kontroll.

Ekstra politi

Politiet i Nordland er med Bodø/Glimt på bortekamper i Europa denne sesongen, og har økt beredskapen og tilstedeværelsen i Roma der det er spådd over 20 grader på kampdag.

- Har dere noen råd og tips til Glimt-fansen?

- Det er trygt å reise til Roma, og Bodø/Glimt-supporterne er hjertelig velkomne til «Den evige stad». Det sier alle våre venner i Roma. Mitt tips til de tilreisende fra Norge er å oppføre seg som folk, ikke provosere romanisti unødvendig og vise respekt for vertene. Fokusér heller på eget lag og ikke bruk energi på å hausse opp romerne. Italienere er følelsesmennesker, og når det er snakk om fotball kan det ofte gå en kule varmt. Forsøk å unngå det!

Bodø/Glimt har slått Roma to ganger denne e-cupsesongen og har 2-1 å gå på foran returen i Roma. Inn mot matchen har det meste handlet om Kjetil Knutsens suspensjon og Aspmyra-videoen som skal ha blitt lekket til mediene onsdag.

I etterkant av tumultene i spillertunnelen ble både Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos suspendert av UEFA. Glimt anket avgjørelsen, men fikk denne avvist onsdag ettermiddag.

Samtidig publiserte avisen The Independent en video som skal vise noe av hendelsene i etterkant av oppgjøret i Bodø, men bildene er uklare og er filmet gjennom en glassdør.

70.000 tilskuere

At legendariske Stadio Olimpico er utsolgt og samler rundt 70.000 tilskuere torsdag kveld til en kamp mot Bodø/Glimt, overrasker Kristoffer Vold Ulvestad.

- Det er vanvittig kult og ikke minst litt absurd, sier Ulvestad.

- Det er Bodø/Glimt som kommer på besøk, ikke Juventus, Inter, Milan eller et europeisk storlag. De tilreisende kan forvente seg haugevis med flagg, konstant synging, papirbomber og pyro. For oss norske romanisti er det som utspiller seg på tribunene på Stadio Olimpico en viktig grunn til at vi holder med Roma og jevnlig drar ned for å få med oss lagets kamper. Rammen og stemningen rundt slike kamper er magisk, og noe alle bør oppleve. Bodø/Glimt-supporterne er heldige!

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form