Lukk søk

Lavere divisjoner

November 30, 2023

Belsvik tar over 5. divisjonsklubb: - La en ny epoke begynne

En ivrig trio står bak satsingen i Larvik Turn Fotball AS som nå har fått på plass Petter Belsvik som trener for klubbens 5. divisjonslag.

Foto: Digitalsport

- Gode og ikke minst spennende tider i vente! Vi gleder oss til å gi dere ytterligere oppdateringer i tiden fremover. La en ny epoke begynne, skriver Larvik Turn på sin Facebook-side.

Østlandsposten har omtalt situasjonen i Larviks-fotballen gjennom høsten der både Fram og Halsen rykket ned. I etterkant av dette har også norskfotball.com skrevet om satsingen på tradisjonsrike Lovisenlund.

Og at 5. divisjonsklubben Larvik Turn mener alvor ble tydelig onsdag kveld da Petter Belsvik ble presentert som ny trener. Han kommer nå sist fra jobben som trener for Stabæk-damene.

- Med den historikken fra gammelt av hadde det vært utrolig gøy å få opp interessen rundt Larvik Turn igjen, sier Belsvik til Østlandsposten.

Merittert

Belsviks meritter som målfarlig spiss er velkjente. Etter spillerkarrieren har 56-åringen jobbet i blant annet LSK, Stabæk og Kongsvinger, men også i Fram Larvik der han var sjef i fire og et halvt år.

Rivaliseringen mellom Fram og Larvik Turn er kanskje mest av historisk art, men det er nå krefter på Lovisenlund som ønsker å røske liv i seniorfotballen hos de hvite og blå.

- Det jeg håper på er å skape profesjonalitet uten at det blir for seriøst. Skape et treningsmiljø hvor folk har lyst til å trene, sier Belsvik til ØP.

Larvik Turn røpet nylig at de ville annonsere en ny trener denne uken og at det tirsdag ville komme en pressemelding fra trenerens nåværende arbeidsgiver. Tirsdag meldte Stabæk at Belsvik gir seg etter sesongen.

Samtidig ble det kjent at den gamle spissen var ansatt i firmaet Avonova i Larvik. Og også denne gangen var én pluss én to.

Aksjeselskap

Samtidig som Fram Larvik i høst rykket ned i 3. divisjon og varslet kutt foran 2024, begynte krefter i Turn-leiren å jobbe for en ny mobilisering.

- Det er historisk riktig av Larvik Turn å satse igjen. Ting går ikke av seg selv, men nå må vi gripe sjansen, sier Larvik Turn-leder Kristian Berge til Østlandsposten.

Jan Tore Berg, Frank Pedersen og den tidligere toppkeeperen Pål Albertsen har etter hvert stått frem som trioen bak satsingen som har resultert i et aksjeselskap der klubben selv skal ha aksjer for inntil 400.000 kroner.

Pedersen sier til lokalavisen i Larvik at målet ikke nødvendigvis er å komme seg raskt oppover i divisjonene, men bygge klubb med god kultur.

Da sier det også seg selv at det er lettere i både 3. og 4. divisjon enn på nivå seks der klubben holder til i dag.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form