Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Ba om lokal motstand - sendes 1450 kilometer nordover: - Lokalt ble det hvert fall ikke

HamKam-sjef Jakob Michelsen ønsket seg «et så lokalt lag som mulig» i 2. runde - nå blir det turer til Narvik, Trondheim og Bodø de neste ukene.

Foto: Digitalsport

Lokalavisen Fremover omtaler det som en magisk trekning, men det er nok ikke magien som kan få æren/skylden for at HamKam ender i Narvik neste uke.

- Lokalt ble det hvert fall ikke, slår HamKam-trener Jakob Michelsen tørt fast overfor Hamar Arbeiderblad.

Etter å ha slått Nybergsund greit 5-0 i Trysil denne uken, uttalte dansken til samme avis at han ønsket seg «et så lokalt lag som mulig» i neste runde. Men det ble ikke Gjøvik-Lyn eller Strømmen på HamKam, men Mjølner.

Ifølge gulesider.no er det drøye 1450 kilometer fra Briskeby til Narvik stadion. Reisetiden er på nesten 19 timer i bil, men det blir selvsagt fly på HamKam-gjengen til det som noen kanskje kan bli fristet til å omtale som «The Rolf Furuly-derby»-

Mye reiser

HamKam møter nå LSK hjemme mandag 2. pinsedag, torsdag er det cup i Narvik, kun tre dager senere venter Rosenborg på Lerkendal, påfølgende uke spilles 3. runde i cupen og søndag 11. juni spilles bortekampen mot serielederen i Bodø.

- Blir noen km på Kamma-gutta de neste par ukene, melder HamKam på sin Twitter-konto.

Trener Michelsen tar oppsettet med fatning selv om han hadde et sterkt ønske om spille nærmest mulig Hamar torsdag:

- Ut fra et sportslig synspunkt er det et fint oppsett, selv om vi kommer til å reide en del de neste ukene. Jeg gleder meg til å se en ny del av Norge, sier han til HA.

- I oppsettet av 2. runde har vi prøvd å sette klubber mot hverandre som ikke har spilt mot hverandre de siste årene, og samtidig vektlagt kortere reiser der det er mulig. Selv om det ikke er til å unngå at noen lag må reise et stykke, sier Rune Pedersen i NFFs konkurranseavdeling til fotball.no.

Slo ut naboen

Mjølner var av de aller siste lagene som kvalifiserte seg for 2. runde da de snudde 1-3 til 5-3 mot naboen Harstad torsdag kveld. Få timer senere kom belønningen i form av besøk fra Eliteserien.

- Helt magisk! Et norsk topplag på hjemmebane i NM er akkurat hva vi drømmer om. Og storlagene i Nord-Norge får ha meg unnskyldt, men det blir noe ekstra å møte et lag fra Østlandet, sier Mjølner-trener Jan Tore Bakli til Fremover.

Også 3. divisjonsgjengen går en hektisk tid i møte med viktig lokaloppgjør mot Skånland mandag 2. pinsedag og kamp mot Skeid-rekruttene i Oslo neste helg.

2.runde i cupen torsdag 1. juni:

Skjervøy – Alta
Tromsdalen – Tromsø
Mjølner – HamKam
Junkeren – Bodø/Glimt
Melhus – Molde
Byåsen – Aalesund
Strindheim - Ranheim
Stjørdals-Blink – Rosenborg
Levanger – Kristiansund
Brattvåg – Hødd
Fjøra – Brann
Lysekloster - Sogndal
Fana – Åsane
Stord – Haugesund
Sotra – Sandnes Ulf
Vidar – Viking
Vard Haugesund – Bryne
Arendal – Jerv
Notodden – Odd
Halsen - Start
Eik Tønsberg - Strømsgodset
Ørn Horten – Fredrikstad
Gjøvik-Lyn - Kongsvinger
Gjelleråsen – KFUM
Ull/Kisa – Lillestrøm
Strømmen - Mjøndalen
Frigg – Sarpsborg 08
Bærum – Skeid
Lyn – Vålerenga
Grorud – Raufoss
Kjelsås – Stabæk
Kvik Halden - Moss

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form