Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Avslutter med opprykkskamp: - Ingen hadde sett for seg dette

Ett poeng mot nedrykksklare NTNUI lørdag er nok til å sende Træff til 2. divisjon. Treneren gir mentaliteten i troppen æren for den overraskende suksessen.

Foto med tillatelse: SK Træff

Træff-trener Petter Sjåholm har hatt noen hektiske uker på benken. I tett opprykkskamp med Spjelkavik og Strindheim har Molde-laget ligger under til pause to runder på rad og snudd til seier.

Etter at 0-1 ble til 3-1 mot Kolstad lørdag samtidig som Strindheim snublet mot Ranheim-rekruttene, leder Træff avdelingen med tre poeng foran serieavslutningen mot nedrykksklare NTNUI på Reknesbanen.

- At Strindheim skulle avgi poeng der hadde jeg aldri trodd. Det er tre jevngode lag i toppen her. Vi har et bra utgangspunkt, men kampen skal spilles og det er ingen matcher i 3. divisjon som er lette. Ingenting er avgjort enda, sier Sjåholm til norskfotball.com.

- Er det litt ekkelt å avslutte med en kamp «alle» tror dere vinner lett?

- Jeg tror ikke vi vil kjenne på noe større press nå enn vi har gjort i de forrige kampene. Det blir ikke noe nytt det.

Roser spillerne

For to uker siden avga Strindheim poeng mot Volda, Spjelkavik tapte hjemme mot AaFK 2 og Træff avsluttet runden med lokaloppgjør mot Molde 2. Eliteserieklubbens rekrutter ledet 2-0 til pause, men Træff snudde og vant 3-2. I helgen ble 0-1 halvveis til 3-1 over Kolstad i Trondheim.

- Kampen mot Molde er noe av det dårligste vi har gjort i år, men vi gikk over til plan B og justerte litt. Da vi fikk reduseringen, hadde vi veldig stor tro på at vi skulle snu det. Mot Kolstad mislyktes vi egentlig med kampplanen og måten vi gikk ut på. Etter en forferdelig første omgang, fikk vi 1-1 tidlig etter pause. Da var vi der vi skulle være, beskriver Sjåholm.

Nettopp det å snu kampene har vært helt avgjørende for Træff ved flere anledninger i høst.

- Jeg tror mentaliteten i gruppen og et veldig bra samhold har vært helt avgjørende. Særlig i en såpass jevn divisjon.

- Hvor mye har dere fulgt med på det som skjer i de andre kampene underveis?

- Vi prøver jo egentlig å ha mest fokus på oss selv da, men det er klart hvis du er på benken er det vanskelig ikke å høre hva speakeren sier. Vi får det med oss. Og vi har hatt litt flaks med de andre resultatene sånn sett, sier Sjåholm som i sin tropp har både Åsane-legenden Jahn-Ove Gule Wiik og Makhtar Thioune som har scoret 11 ganger for rekruttlaget som i helgen rykket opp i 4. divisjon.

Til Vålerenga

Sjåholm forteller at SK Træff har snakket om 2. divisjonsplaner på sikt, men at ingen på Reknesbanen hadde trodd det kunne skje allerede i 2022.

- Det er ingen som hadde sett for seg dette her i klubben. Det er ikke forventet i hele tatt. Jeg hadde håpet vi kanskje kunne være med rett bak de beste. Men man går for å vinne hver kamp og da er muligheten der. Skulle det lykkes nå må klubben ta noen steg for å bli rustet for 2. divisjonsspill.

Selv takker treneren for seg i Molde-klubben uansett utfall av lørdagens kamp og flytter allerede neste uke til Oslo for å bli heltidsansatt i Vålerenga med ansvar for klubbens G14-lag. Sjåholm ønsker ikke å snakke om den kommende jobben i forkant av serieavslutningen, men sa følgende til VIFs hjemmeside for en drøy måned siden:

- Når en klubb som Vålerenga tilbyr meg en fulltidsstilling der jeg kan leve av å jobbe som fotballtrener i Oslo, så er det en mulighet jeg ikke kan la gå fra meg.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form