Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Avgjorde midt i september: - Suveren seriemester!

Allerede midt i september kunne Harstad-gjengen feire seriemesterskapet i Hålogaland på Våg Havbadstue i byen.

Foto med tillatelse: Knut Ingebrigtsen

- Suveren seriemester! Med tre kamper igjen er det klart: Vi har vunnet serien og er klar for kvalik.

Det skriver Harstad selv på sin hjemmeside etter fredagens avgjørende kamp i byen. Allerede midt i september har HIL avgjort 4. divisjon Hålogaland på overlegent vis.

Norskfotball.com fortsetter å følge opprykksstriden i de ulike 4. divisjonsavdelingene der Harstad har vært helt suverene med 15 seirer på 15 kamper.

Knuste serietoeren

Serietoer Melbo kunne skapt en viss spenning de siste ukene med seier i fredagens seriefinale på Harstad stadion, men allerede etter ni minutter ledet hjemmelaget 2-0.

4-1 halvveis ble til 7-2 og Harstad-gjengen kunne starte feiringen som fortsatte lørdag i Våg Havbadstue i byen.

- De stilte sine fantastiske fasiliteter til disposisjon for spillerne våre lørdag formiddag. Guttene storkoste seg og takker så mye, skriver Harstad på sin Facebook-side.

Med 90-11 i målforskjell og 45 poeng på 15 kamper er Harstad et av de få lagene med full pott i de fem øverste divisjonene i Norge så langt.

Nå gjenstår lokaloppgjøret mot Landsås, hjemmekampen mot Andenes og serieavslutningen mot Sortland i Blåbyhallen før Harstad gjør seg klar for kvalifiseringskamper om opprykk.

Opp igjen?

Storfavorittene Harstad var suverene i 4. divisjon også i 2021, men rykket ned i fjor. 21. og 28. oktober venter nå opprykkskamper mot vinneren fra avdelingen i Nordland der Innstranda leder.

Det betyr i så fall en reprise på duellen fra to år siden der HIL var klart best og vant 5-0 sammenlagt. Dersom de gule og svarte skulle tape mot vinneren fra Nordland, venter en ny og siste opprykkssjanse mot laget som taper opprykkskampen mellom vinnerne fra Finnmark og Troms.

Dersom Harstad skulle rykke opp kan det bli lokaloppgjør mot Skånland på nivå fire neste sesong. Skånland har for øyeblikket fire lag bak seg på tabellen i 3. divisjon, men foran de seks siste serierundene er det verdt å merke seg at tre av dem er andrelag.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form