Lukk søk

Lavere divisjoner

October 4, 2023

Askøy ett poeng fra opprykk: - Ønsker seg opp og frem

Tommy Knarviks Askøy Fotball trenger kun ett poeng på de tre siste kampene for å være klar for 3. divisjonsspill neste sesong.

Foto: Digitalsport

16-3-0 er fasiten for ambisiøse Askøy Fotball tre runder før slutt i 4. divisjon avdeling 1 i Hordaland.

Opprykket kunne blitt sikret allerede i helgen da Øystese/Norheimsund ble slått hele 14-1 (!), men tabelltoer Arna-Bjørnar gjorde jobben og vant sin kamp 2-1 over Sund.

Tommy Knarviks gutter trenger nå kun ett poeng på de tre siste kampene mot Odda, Nordhordland og nettopp Arna-Bjørnar for å være klar for 3. divisjonsspill neste sesong.

Det var også det store målet da den tidligere Leeds-spilleren ble hentet til den ferske samarbeidsklubben foran denne sesongen.

- Det handler først of fremst litt om satsingen til Askøy, de har en veldig tydelig profil på at de ønsker seg opp og frem, uttalte Knarvik til Askøy24 ifølge Askøy Fotballs hjemmeside da han ble presentert før jul i fjor.

Samarbeidsklubb

Askøy Fotball er en stor breddeklubb som har slitt med å få ønskede resultater på seniorsiden.

Flere samarbeidsprosjekter har vært forsøkt for å løfte herrefotballen i øykommunen med Kleppestø som administrasjonssenter og Florvåg, Kleppestø og Kleppe som naturlig nedslagsfelt for den nåværende klubben sør på øya.

Florvåg og Kleppestø dannet Askøy Fotballklubb i 1999. Fra 1. januar 2022 ble samarbeidsklubben Follese FK og Askøy Sportsklubb slått sammen til den store breddeklubben Askøy Fotball med rundt 1200 aktive medlemmer.

Det er her Tommy Knarvik nå er i ferd med å levere opprykk på første forsøk.

Åsane 2 opp?

I 4. divisjon avdeling 2 i Hordaland ser Åsane-rekruttene ut til å stikke av med opprykket og med det sørge for nok et andrelag på nivå fire neste sesong.

Erling Flotve Myklebust scoret både 2-1- og 3-2-målet da de oransje slo Lyngbø hele 7-2 i toppkampen mandag.

Seieren betyr at Åsane 2 nå topper avdelingen sju poeng foran nettopp Lyngbø foran de tre siste rundene.

- Åsane 2 tok et meget langt skritt i retning av 3. divisjon i 2024. De trenger bare en seier i et overkommelig kampprogram i de tre siste kampene. Lyngbø som var den eneste utfordreren kom til kort mot Åsane 2, oppsummerer Bergensavisen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form