Lukk søk

PostNord-ligaen

January 6, 2022

Asker gjør som Lyn: - Skal bli blant de 25 beste lagene i Norge

Asker styrer mot underskudd i millionklassen denne sesongen. Nå tas det grep på Føyka der man håper dannelsen av et aksjeselskap skal sikre fire millioner i klubbkassa.

Foto: norskfotball.com

- Vi er på god vei til å lage et produkt som er spennende. Jeg håper Asker-folk ser det er spennende ting som skjer nede på Føyka, sier trener Vegard Skogheim i en introduksjonsvideo klubben har postet i sine kanaler.

- Jeg håper med dette aksjeselskapet at det er noen som drømmer og finner ut at Asker er et attraktivt sted å investere noe av pengene sine slik at alle er med på å bidra til at Asker får et fotballag som er å regne med blant de 20-25 beste i Norge, fortsetter Skogheim.

Asker ligger nå på tredjeplass i sin 2. divisjonsavdeling. Avstanden opp til Hødd på kvalifiseringsplassen er kun tre poeng, og Asker har én kamp til gode, men den er av det vanskelige slaget borte mot KIL onsdag.

Aksjeselskap

Dannelsen av aksjeselskapet handler likevel om langt mer enn kun høstens innspurt i PostNord-ligaen. Asker ønsker å bygge et fundament og produkt som skal etablere laget i toppfotballen på sikt.

- Du skal investere i Asker fordi Asker Fotball skal bli blant de 25 beste lagene i Norge, sier styreleder Steinar Bustad.

- Klubben bygger på tre fundamenter. Det ene skal være toppfotballen, det andre skal være kompetanse- og utviklingsprosjekter og det tredje skal være samfunnsprosjektene våre, fortsetter han.

I videoen trekker Asker-ledelsen frem Vajebah Sakor, som ble solgt fra Asker til Juventus, og landslagets Sander Berge som to eksempler på at det går an å bli veldig god ved å vokse opp på Føyka.

- Talentfabrikken Asker skal produsere spillere som kommer seg ut i den store verden, sier daglig og sportslig leder Rolf Magne Walstad.

Underskudd

Han opplyser til lokalavisen Budstikka at Asker går med en drøy million i underskudd denne sesongen som i stor grad skyldes svikt i inntektene. Totalt bruker klubben rundt 6,5 millioner på A-laget i 2021.

- 2. divisjon er et helvete økonomisk dersom man vil satse og henge med litt. Våre opprykksrivaler har cirka tre ganger så høyt budsjett rundt A-laget som vi har, sier Walstad.

Asker har sett hva Lyn fikk til da 3. divisjonsklubben i sommer hentet inn drøye 10 millioner på sin emisjon. Asker Toppfotball AS har satt som første mål nå å få inn fire millioner på sin folkefinansiering.

- Pengene skal gå til tre ting. Styrking av vårt administrative- og markedsmessige apparat for å øke inntektene til klubben på sikt, styrke spillerutviklingsprosjektet vårt med høyere kompetanse og flere dyktige trenere som utvikler de gode 13- til 16-åringene samt styrke A-laget med noen bedre spillere, enda sterkere støtteapparat rundt spillerne slik at resultatene naturlig kommer i forlengelsen av det, forteller Walstad.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form