Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Åsane-spiller blir proff i California: - Et lett valg

Oppsal, Raufoss, Åsane, California? Ja, det er faktisk mulig og beviset er den ferske Orange County SC-spilleren Ryan Doghman.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

- Etter flere gode samtaler med det tekniske teamet, som presenterte klubben på og utenfor banen på en god måte, ble dette et lett valg, sier Doghman til ligaens hjemmeside.

25-åringen ble denne uken presentert som Orange County SC-spiller. Doghman kan bekle både en back- og kantrolle og flytter nå til USA for å bli en del av California-klubben som spiller på i USL - nivået under MLS.

- Jeg ser frem til å bidra til at vi kan få en god sesong, sier Doghman.

Fra Oppsal

Den kvikke spilleren skaffet seg et navn i Oppsal i 2. divisjon i 2016 og ble snappet opp av Raufoss. To år senere var han med på å rykke opp til Obos-ligaen på Toten og etter pandemisesongen i 2020 ble Doghman Åsane-spiller.

To år senere byttes Bergen ut med California.

- Vi er veldig fornøyde med å ha knyttet til oss Ryan, en dynamisk og anvendelig spiller. Han har spilt over 100 profesjonelle kamper i Norge og har avslått flere tilbud fra Europa for å komme til Orange County, sier manager Oliver Wyss.

Doghman blir den sjette europeiske spilleren i den amerikanske klubbens spillertropp. En av dem er den danske midtbanespilleren Daniel A. Pedersen kjent fra tiden i Lillestrøm og Brann.

- Ryan ble varmt anbefalt til oss og gjennom videre samtaler med ham ble vi imponert over hans modenhet og ønsket om å spille i USA, sier sportsdirektør Peter Nugent.

Stiftet i 2010

Orange County SC ble dannet i 1998 som Los Angeles Blues og spiller nå i USL Championship. Klubben serieåpner i USL mot Louisville City på Championship Soccer Stadium 11. mars.

Briten Richard Chaplow er lagets manager, og det er et navn mange som er glade i engelsk fotball kanskje kjenner igjen. 37-åringen har en fortid som spiller i Burnley, West Bromwich, Southampton, Preston, Millwall, Ipswich og Doncaster.

Chaplow avsluttet karrieren i nettopp Orange County i 2018 og har siden jobbet i klubben.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form