Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Årets største cupseier: - Begynner å sette seg

Brumunddal rystet Vålerenga i cupen i fjor og scoret hele ti ganger lørdag kveld da de igjen tok seg til 1. runde.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

10-1-seieren over Valdres er den største i cupkvalifiseringen denne sesongen. Brumunddal ledet 2-0 allerede etter fem minutter og 5-0 etter en halvtimes spill på Sveum.

- Jeg stortrives å spille på topp sammen med Petter (Skar). Vi finner hverandre godt, og nå begynner det nye systemet å sette seg. Om jeg klarer å erstatte Preben vet jeg ikke, men jeg stortrives på topp i det nye systemet, sier tremålsscorer Markus Haave Andersen til Ringerikes Blad.

Preben har etternavn Finstad og ble toppscorer i Brumunddal forrige sesong. I vinter var han en ettertraktet spiller blant 3. divisjonsklubbene i distriktet, men endte til slutt opp med å returnere til gamleklubben og avdelingskollegaen FUVO.

10-1

Brumunddal stoppet på 10-1 på vei mot 1. runde, men det var faktisk Valdres som scoret kampens siste mål på Sveum da Thomas Sørbøen reduserte minuttet før slutt for det nyopprykkede 4. divisjonslaget.

1601 tilskuere så Brumunddal lede 2-0 mot Vålerenga i cupen forrige sesong, og selv etter at Oslo-laget utlignet til 2-2, slo Dala tilbake og tok ledelsen kun åtte minutter før slutt.

Innleide Aron Dønnum reddet VIF fra en sjeldent stygg flause med to scoringer i sluttsekundene.

- Om vi får en ny kamp mot et lag som drar mye folk på Sveum, så hadde det vært gøy. Håpet er å skape en cupfest som det var mot Vålerenga i fjor. Et besøk av HamKam hadde ikke vært feil, sier Brumunddal-trener Jarl André Storbæk til Ringerikes Blad.

Avsluttes mandag

Cupkvalifiseringen avsluttes med 13 kamper søndag og én mandag der Varegg og Fyllingsdalen møtes i Bergen for å gjøre opp om kamp i 1. runde.

Søndag skal lag som Hønefoss, Drøbak-Frogn, Mandalskameratene og Nybergsund i aksjon. Sistnevnte møter Marcus Pedersen og Løten på Elverum stadion der vinneren kanskje kan håpe på besøk av HamKam i neste runde.