Lukk søk

PostNord-ligaen

June 25, 2024

Arendal forklarer konkursbegjæring: - Valgt å utsette betaling

Arendal Fotball er begjært konkurs, men hevder de har kontroll på situasjonen og at kravet vil bli betalt før saken havner i retten.

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva

Det var Avisen Kristiansand som først meldte at Agder tingrett i en melding hadde opplyst om at Arendal Fotball er begjært konkurs.

Motparten i saken som ifølge meldingen skal gjennom et rettsmøte 1. juli er skatteetaten.

Arendal har selv sendt ut en pressemelding om saken tirsdag der de forklarer situasjonen fra klubbens side:

«Arendal Fotball hadde ved årskiftet en positiv egenkapital på 3,3 mill. kr. Likviditeten er likevel tidvis utfordrende, og vi har valgt å utsette betaling av en momsterrmin. Vi har utestående fordringer som langt overgår denne momsterminen. Vi har fått forsikringer om at dette blir innbetalt slik at denne saken kan avsluttes».

Lover å betale

Avisen Kristiansand har snakket med Asbjørn Sauesund, daglig leder i Arendal Fotball, som forsikrer om at kravet vil bli betalt før saken havner i tingretten.

- Kravet blir betalt før den tid, sier han til KRS.

Konkursbegjæringen er omtalt også hos Fædrelandsvennen og Agderposten tirsdag.

Arendal Fotball trenes denne sesongen av profilerte Vegard Hansen og ligger for øyeblikket på sjetteplass i sin 2. divisjonsavdeling med åtte poeng opp til serieleder Hødd.

Kuttet kostnader

Arendal Fotball har satset hardt i en årrekke etter etableringen av den nye samarbeidsklubben i byen, men det er kun i 2017 oppussede Norac stadion har fått oppleve Obos-ligafotball.

Foran 2021-sesongen kuttet klubben lønnsbudsjettet med hele 42 prosent. I 2022 hadde klubben om omsetning på 17,8 millioner, og budsjettet for 2023 var på 18,6 millioner.

- Det har vært ganske drastiske kutt, men vi går for opprykket i år, sa daværende Arendal-trener Roger Risholt til norskfotball.com foran 2023-sesongen - som ikke endte med opprykk.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form