Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

Arendal avgjorde toppkampen: - Så stolt at jeg er nesten rørt

Med tap på Melløs hadde Arendal vært ti poeng bak Moss på opprykksplass. Nå skiller kun fire poeng mellom de to konkurrentene i toppen av 2. divisjon.

Foto: Digitalsport

- Jeg blir så stolt at jeg er nesten rørt over den innsatsen dere legger ned, sa Arendal-trener Roger Risholt til sine spillere i garderoben etter kampen, ifølge Arendals hjemmeside.

Moss mobiliserte foran toppkampen som samlet over 1500 tilskuere på Melløs. Med åtte strake seirer før oppgjøret ville Moss faktisk fått en luke på hele ti poeng med seier søndag ettermiddag.

Arendal skjønte dette var en kamp de ikke kunne tape.

Avgjorde tidlig

Matchvinnermålet kom allerede etter tre minutter signert Arendal-toppscorer Andreas Hellum etter strålende forarbeid av Preben Skeie.

Moss trykket på for utligning utover i andre omgang, men ble stoppet av et oppofrende Arendal-forsvar og en meget god Jonatan Byttingsvik mellom stengene. På flere gode overganger sørget kollega Mathias Eriksen Ranmark for at Arendal stoppet på én scoring.

- Vi skaper sjanser, men dominerer ikke like mye som vi bruker å gjøre. Spillemessig er det ikke helt slik vi ønsker det, men måten vi står opp på er helt fantastisk, oppsummerer Risholt.

- Denne seieren var jævlig viktig for å si det på godt norsk. Vi løp sokkene av oss, sier matchvinner Andreas Hellum.

Veien videre

I 2. divisjonsavdelingen der Øygarden nå er strøket og lagene kommer til å stoppe på 24 kamper, har Moss fire poeng ned til Arendal og seks til Egersund.

Den ressurssterke duoen fra sør og vest jager Thomas Myhres gutter som til helgen reiser til Sotra for å møte det som nå er øyas eneste gjenværende 2. divisjonslag.

I sør er det sommerstemning og hjemmekamp mot Strømmen i vente på Norac stadion mens Egersund, som nå står med fire strake seirer etter en rotete start, får besøk av Odd 2 mandag.

- Vi hadde ikke gravd oss ned om vi hadde tapt denne kampen heller, men vi kom hit for å vinne og det gjorde vi, sier Hellum.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form