Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Årdal FK kan få egen TV-serie: - Svært spennende prosjekt

Mjøndalen-spillerne, Sunderland-gjengen og Vålerengas hockeygutter har alle blitt TV-profiler de siste årene. Neste lag ut på skjermen kan bli Årdals 4. divisjonsgutter.

Foto med tillatelse: Elin Hæreid

- Det er fortsatt et håp om at det blir noe av. Forhåpentligvis er vi nærmere en avklaring i løpet av denne uken, sier Årdal-leder Per Kopperdal til norskfotball.com.

- Noe slikt må være glimrende markedsføring for klubben?

- Absolutt! Og ikke bare for klubben, men hele bygda.

Sogn Avis har tidligere omtalt prosjektet som kan snu hverdagen på hodet for 4. divisjonsklubben fra Sogn og Fjordane. Aspect Film var i starten på året på plass i bygda for å møte klubben, menneskene, næringslivet og spille inn en pilotepisode.

- Dette er et svært spennende prosjekt vi håper blir en realitet, sa Kopperdal til Sogn Avis da.

Startet med Mjøndalen

Flere norske fotballklubber, som RBK og LSK, har de siste årene sluppet supportere og andre svært tett på laget med egne produksjoner fra garderoben og det indre liv på stadion.

TV 2-serien «Alle gutta: Mjøndalen IF» og «Iskrigerne», TV-serien der man blir kjent med Vålerengas hockeygutter, er produksjonene som har fått mest oppmerksomhet i Norge.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Nå jobbes det med et lignende konsept rundt VIFs fotballgutter samtidig som produksjonsselskapet Aspect Film mener å ha funnet noe spennende i Øvre Årdal med bygdas industrihistorie, store fotballinteresse, geografiske plassering og bygdeprofiler.

- Jeg tenkte umiddelbart på en klubb i Sogn og Fjordane på grunn av naturen. Det er et voldsomt engasjement rundt klubben. Årdal FK virker å være mye mer enn et fotballag. De samler bygda på et vis, sier produsent Torstein Haug til Sogn Avis.

Planen vil i så fall være å følge Årdal-gjengen tett gjennom hele sesongen og lage et sted mellom 12 og 20 episoder.

Drama i fjor

Produksjonsselskapet kunne fanget dramatiske uker dersom de hadde begynt å følge Årdal-gjengen tett allerede i fjor høst. Fire serierunder før slutt virket laget i praksis å ha sikret opprykket, og selv etter hjemmetapet mot Sogndal 2 på overtid skulle årdølene ha full kontroll.

1-1 mot Fjøra i neste runde samtidig som Sogndal-rekruttene slo Jølster 15-1 utløste kanskje noen ekstra nerver, og i neste runde var målforskjellen utlignet med Obos-klubbens 8-0-seier over Bremanger.

Ett poeng mot svake Studentspretten ville uansett holde for Årdal i serieavslutningen, men Truls Hovland og lagkompisene tapte utrolig nok 1-0 på Kvåle stadion og misset opprykket da Sogndal 2 slo Vik 3-1, kom a jour på 54 poeng, men med 83 plussmål mot Årdals 2 - 106-23 mot 103-21!

Slik tar tid å fordøye på flotte Jotun stadion.

Lignende scener i 2023 skal mye til å få oppleve, men Årdal-gjengen går for opprykkskamp på ny og vil gjerne dele den med TV-seerne.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form