Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Årdal fikk TV 2-ja - 4. divisjonsklubb med egen TV-serie

Fredag fikk Årdal FK den endelige bekreftelsen; 4. divisjonsklubbens sesong skal dokumenteres i en egen TV-serie!

Foto med tillatelse: Elin Hæreid

- Seerne kan glede seg til å få se en gjeng flotte årdøler, sier styreleder Per Kopperdal til norskfotball.com.

Årdal-sjefen mener den kommende TV 2-serien vil være strålende markedsføring både for 4. divisjonsklubben, men også for tettstedet Øvre Årdal innrammet av fjell og fjorder.

- Tusen takk til Torstein Haug i Aspect Film som kom opp med ideen, til TV 2 som syntes ideen var god, og en stor takk til Egon Moen som har fått næringslivet og kommunen til å bidra inn i prosjektet. Nå blir det mye moro fremover! skriver Årdal FK på sin hjemmeside.

Kjendiser?

TV-prosjektet kan komme til å snu hverdagen på hodet for 4. divisjonsklubben fra Sogn og Fjordane. Lokale kilder melder allerede at toppscorer Truls Hovland raskt kan skape seg et navn tv-tid på riksdekkende fjernsyn.

Aspect Film var i starten på året på plass i Øvre Årdal for å møte klubben, menneskene, næringslivet og spille inn en pilotepisode. Nå er planen å følge Årdal-gjengen tett gjennom sesongen og produsere et sted mellom 12 og 20 episoder.

Produksjonsselskapet ble fascinert av Øvre Årdal med bygdas industrihistorie, store fotballinteresse, geografiske plassering, naturen og ikke minst bygdeprofilene.

- Jeg tenkte umiddelbart på en klubb i Sogn og Fjordane på grunn av naturen. Det er et voldsomt engasjement rundt klubben. Årdal FK virker å være mye mer enn et fotballag. De samler bygda på et vis, har produsent Torstein Haug uttalt til Sogn Avis.

Årdal og Vålerenga

Flere norske fotballklubber, som RBK og LSK, har de siste årene sluppet supportere og andre svært tett på laget med egne produksjoner fra garderoben og det indre liv på stadion.

TV 2-serien «Alle gutta: Mjøndalen IF» og «Iskrigerne», TV-serien der man blir kjent med Vålerengas hockeygutter, er produksjonene som har fått mest oppmerksomhet i Norge.

Denne sesongen vil TV-seerne bli bedre kjent med Vålerengas fotballgutter på øverste nivå en ny TV-serie samt Årdals 4. divisjonsmannskap som i fjor mistet opprykket i siste serierunde på maks dramatisk vis.

Ett poeng mot svake Studentspretten ville vært nok, men Truls Hovland og lagkompisene tapte utrolig nok 1-0 på Kvåle stadion. Da Sogndal 2 slo Vik 3-1 endte også de på 54 poeng, men med 83 plussmål mot Årdals 2 - 106-23 mot 103-21!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form