Lukk søk

PostNord-ligaen

January 26, 2024

Åpningshelg for OBOS Supercup: - En spennende greie!

OBOS Supercup-premieren er kun timer unna der åpningsrunden denne helgen avsluttes med en het Oslo-duell mellom Grorud og Skeid.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

OBOS Supercup er dannet for å skape ekstra ramme og interesse rundt det som gjerne kalles verdens lengste sesongoppkjøring.

Kampene sendes hos Direktesport gjennom samarbeidet med Amedia og nyskapningen har allerede fått sin egen podkast. Stian Kjelstad Hammer er hentet inn som innholdsprodusent for OBOS Supercup og leder den ferske podkasten.

Eidsvold Turns Johan Andersson, Lørenskog-trener Vetle Rygh og Groruds Andreas Alrek var gjester i den første episoden inn mot helgens åpningsrunde.

- Dette blir veldig spennende! Jeg gleder meg stort til første treningskamp og enda mer til første seriekamp, selvsagt, sier Alrek.

Åpner mot Skeid

Grorud innleder turneringen søndag mot Skeid i det som blir en duell mellom to Oslo-lag som begge ønsker seg tilbake til Obos-ligaen.

- Vi ønsker alltid å slå Skeid, men den første treningskampen handler mye om å komme seg gjennom. De siste 30 minuttene blir det sikkert masse 17- og 18-åringer og mye kokos. Ellers tror jeg vi kommer til å se ganske like ut som i siste seriekamper i fjor. Jeg gleder meg til å møte Skeid i serien og er veldig spent på hvordan de kommer til å se ut i år, sier Alrek.

Den historiske åpningskampen spilles i Oslo fredag kveld mellom Nordstrand og Ull/Kisa. Bærum møter Ullern, Frigg møter Asker og Lørenskog tar turen ned til Arendal lørdag før Oslo-duellen venter søndag.

- Arendal borte er litt tidlig, men vi gjør en sosial greie ut av det og kommer til å være der nede et par dager, sier Lørenskog-trener Rygh.

Opprykk?

Lørenskog er et av 3. divisjonslagene i OBOS Supercup som ønsker å spille ett nivå høyere opp. I fjor ble det andreplass bak et sterkt Follo-lag.

- Dette blir en spennende greie for oss. Nå får vi testes oss på hvordan vi ligger an, og det hjelper ikke å si at man vil hit og dit. Det handler om å gjøre jobben hver dag. Disse kampene blir en fin mulighet for oss til å kunne teste det, sier Rygh.

- Vi får noen svar på hvordan vi ligger an.

Johan Andersson ser først og fremst frem mot å møte god motstand gjennom vinteren etter opprykket til PostNord-ligaen. I Grorud håper man på mål etter et scoringsfattig 2023.

- Score mål! svarer Alrek bestemt på spørsmål om hva som blir viktigste for Grorud i vinter.

- Kultur er det viktigste vi jobber med. Treningskultur og vinnerkultur. Vi har lenge vært gode på fag, taktisk fleksibilitet og slike fine ting. Nå handler det om å få inn en toppidrettskultur. Og helst score to-tre må hver treningskamp.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form