Lukk søk

Obosligaen

January 6, 2022

Åpenhjertig Start-sjef: - Har følt meg mer som en klovn enn direktør

Start-direktør Terje Marcussen tror klubben går inn i 2022-sesongen uten en samarbeidsavtale med det mye omtalte investorselskapet Start En Drøm AS.

Foto: Digitalsport

I et meget åpenhjertig intervju som er publisert på Starts egen Facebook-side, forteller Marcussen om sine seks måneder som Start-direktør.

- Jeg har lyst til å være et helt annet menneske enn jeg har vært de siste to månedene. Jeg har lyst til å være den sirkusdirektøren Start har trengt, men på de premissene som har vært nå, er det umulig å være det. Da har jeg følt meg mer som en klovn enn selve direktøren, sier Marcussen.

- Jeg føler selv jeg har vært en handlingens mann tidligere, men de siste to månedene har jeg ikke kuttet være konkret. Sånn klarer ikke jeg jobbe videre.

Han er mannen bak Sørlandschips, har jobbet i rundt 20 år i Fløy og var som daglig leder med på å ta Vipers fra midtsjiktet i norsk eliteserie til gull i Champions League.

Må kutte kostnader

I sommer fikk Marcussen jobben med å gjenreise Start. Der har han foreløpig ikke fått gjennomslag for et budsjett for 2022.

- Det tok ikke lang tid før jeg fant ut at kostnadsnivået var altfor høyt for spill i Obos-ligaen. Det meldte jeg tilbake til Start En Drøm AS og IK Start. Uten eliteseriespill ville det være utfordrende å gå inn i en ny sesong med det samme kostnadsnivået. Jeg forsøkte å kutte så mange steder som mulig, men det er ikke gjort på 1-2-3, sier Marcussen.

- For tre-fire måneder siden begynte vi på et budsjett vi fortsatt ikke har fått gjennomslag for. Det har også å gjøre med en forventing om at vi skal gå med overskudd ganske raskt, fortsetter han.

«Siden sommeren 2017 har Start En Drøm gått 120 millioner kroner i underskudd totalt», skrev Fædrelandsvennen i november 2020.

- Kostnadsnivået vårt er for høyt. Opp til ti millioner for høyt. Det har vært vanlig med et AS som har vært inne og støttet opp, men nå har de sagt de må ha et budsjett som kan gå i balanse. Da man må ikke være økonomiprofessor i Bergen for å skjønne at man enten må kutte utgiftene enda mer eller økte på inntektssiden. Noe klarere enn det klarer jeg ikke si det, sier Marcussen nå.

Avsluttes?

Klubbdirektøren etterlyser forutsigbarhet og handlekraft. På spørsmål om veien videre for klubben, går Marcussen langt i å antyde at samarbeidet med investorene kan gå mot slutten:

- Det har vært diskutert i lengre tid hvordan dette skal organiseres. Mest sannsynlig blir det en avtale mellom de to partene som gjør at dette vil bli avsluttet uten at jeg konkret kan bekrefte det i dag. Men det har vært en dialog. Det er ikke unaturlig når man er såpass langt fra hverandre når det gjelder budsjett. Jeg tror man i løpet av kort tid vil se det kommer en tilbakemelding på at det skjer noe, men det må komme fra IK Start, sier Marcussen.

Fotballaget Start varierte voldsomt i prestasjonene under Stian Tjelmeland, var en periode på høsten på skuddhold for en kvalifiseringsplass, men endte til slutt som nummer ni. Som om ikke det var nok endte året med at naboen Jerv sikret et historisk opprykk til Eliteserien.

- Vi er avhengige av at laget presterer for å få folk tilbake på stadion og for å få flere samarbeidspartnere med på laget. Vi kommer ikke bort fra at det er vårt produkt. Så kan vi være så flinke vi vil ved siden av, men det er ute på banen det skjer.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form