Lukk søk

Internasjonal fotball

October 1, 2021

Andreas (25) tok telefonen og endte på Færøyene: - Har aldri gitt opp drømmen

Andreas Heggen hadde akkurat begynt å glede seg til endelig å få spille kamper igjen for moderklubben Gran da spørsmålet kom: Kan du flytte til Færøyene og hjelpe TB med å unngå nedrykk?

Foto: Privat

I den andre enden snakket agent Kenneth Nerkvern. Svaret fikk han veldig kjapt etter en kort prat med tidligere Raufoss-spiller og Vestur-proff Martin Heiberg.

- Og derfra gikk det veldig fort til kontrakten var i orden, forteller Heggen til norskfotball.com.

Etter å ha krysset Norskehavet, landet i Torshavn og gjennomført en kort karantene, stilte 25-åringen på sin første trening hos Tvøroyrar Boltfelag i en liten landsby med snaue 2.000 innbyggere fredag formiddag.

Nå har de fått selskap av en keeper fra Hadeland og seks andre forsterkninger fra blant annet Danmark, Ghana, Latvia og Tyskland.

Fra Gran til Tvøroyrar

For kun en uke siden var planen å spille 4. divisjonsfotball i moderklubben Gran på Hadeland, og Heggen hadde såvidt begynt å glede seg til den første obligatoriske kampen siden oktober 2019.

Nå står han foran en helt annen utfordring. Målvakten med en fortid i Gran, Lunner, Bærum, Hønefoss, Lyn, Raufoss og Elverum har nemlig kommet til en klubb som står med kun to poeng på 13 kamper i Betri Deildin - ligaen også nordmenn fikk et forhold til i fjor vår da TV 2 flyttet kameraene til den lille øya med rundt 50.000 innbyggere.

- Det har vel vært mer en drøm enn et konkret mål, liksom. Men det har alltid vært et mål å spille på så høyt nivå som mulig, sier Heggen om «proffdrømmen».

- Jeg har aldri gitt opp drømmen om å spille på et høyere nivå, selv om jeg dro til Gran i vinter. Jeg dro dit for å få trent bra, og så fikk jeg jobb i klubben som passet godt med at jeg skrev ferdig masteren. Men om det ikke hadde dukket opp noe nå, kan det nok hende det hadde blitt vanskelig å få muligheten igjen. Jeg har likevel alltid trent mye på egenhånd selv om det har stått litt stille siden jeg dro fra Raufoss i 2017, fortsetter han.

Mye fjell

TB, som ble stiftet helt tilbake i 1892, har innlosjert Heggen i en leilighet sammen med en lagkompis i den lille landsbyen. Debuten kan komme borte mot B36 neste onsdag.

- Jeg har skjønt at det er store muligheter for spilletid. Men nå er det over et og et halv år siden sist jeg spilte kamp, så det blir spennende å se hvordan kampformen er, sier hadelendingen.

- Hvordan er førsteinntrykket av Færøyene?

- Veldig godt! Byen på øya der jeg bor er ikke stor, men det er veldig fin natur og mye fjell. Folkene her er veldig hyggelige, og det kommuniseres på dansk/norsk og engelsk. Det er ikke noe problem å forstå hverandre.

Glamorøst er ikke et som brukes hyppig om profflivet på Færøyene, men TB satser hardt på å berge plassen med økonomiske muskler, trening på dagtid flere dager i uken og solide signeringer.

Og Heggen får faktisk også en norsk lagkompis. I TB-troppen finner vi Bessijan Kastrati med en fortid i blant annet Ullern og Strømmen.

- Alt ligger til rette for at man kan leve så profesjonelt som mulig her. Jeg vet ikke så mye om nivået, men har hørt at topplagene kan sammenlignes med Obos-ligaen og de som holder til lenger ned på tabellen tilsvarer norsk 2. divisjon/topp 3. divisjon.


...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form