Lukk søk

PostNord-ligaen

May 2, 2021

Alta fikk dispensasjon: - Vi har ikke noe alternativ

Med en kunstgressbane uten undervarme dekket av halvannen meter snø, takker Alta for at de fortsatt får trene inne i Finnmarkshallen.

«Trening gjennomføres utendørs», heter det i NFFs protokoll for gjennomføring av fotballtrening under covid-19-utbruddet.

Uproblematisk for de aller fleste av de 80 klubbene i toppfotballprotokollen, men kritisk for landets nordligste toppklubb - Alta IF i PostNord-ligaen.

Klubbledelsen er derfor svært takknemlige for at NFF har gitt klubben dispensasjon til å trene under tak i Finnmarkshallen denne våren.

- Vi har hatt en god dialog med NFF om dette og den situasjonen vi er i. Vi har ikke noe alternativ. Banen ligger under en meter snø og vel så det. Kanskje halvannen meter. Vi fikk rask respons, gode svar og tillatelse til å trene inne, forteller sportslig koordinator Aleksander Johansen til norskfotball.com.

Snøbane

Finnmarks eneste lag i de tre øverste divisjonene har hatt Finnmarkshallen som hjemmebane i en årrekke. Alternativet utendørs er en to år gammel kunstgressbane, men uten undervarme og med store snømengder er den ikke trenbar.

- Sørpå har det begynt å bli vår, men her er det vinter. Hvis jeg kikket ut av kontoret mitt er nok en halvannen meter snø enda. Det tiner sakte, men våren kommer etter hvert. Avtalen er at vi skal trene ute så fort det lar seg gjøre. Hvis været holder seg som nå, kan det skje om 1-2 uker, sier Johansen, og legger til:.

- I Finnmark er været enten godt eller spektakulært. Det kan fort komme en runde til med snø også.

Alta-ledelsen håper det blir tillatt å spille seriekampene innendørs i Finnmarkshallen også denne sesongen når det etter hvert åpnes opp også for nivå tre i norsk fotball.

- Vi har ingen bane godkjent for 2. divisjonsspill utendørs. Vi spilte én kamp ute i fjor mens Finnmarkshallen var under utbedring, men det var en svært begrenset løsning. Vi er avhengig av å få spille inne når den tid kommer.

Trener ute

FK Senja er et annet lag som spiller sine hjemmekamper under tak etter at Senja Storhall sto klar i fjor. Da norskfotball.com snakket med trener Kjetil Warholm var han skuffet over NFFs beskjed om at trening skal gjennomføres utendørs.

- Vi er et lag fra langt nord. Det er ikke så lett å drive utendørs idrett her året rundt. Da det også er veldig lite smitte her, er den type reglement frustrerende. Jeg syns det er litt rart, sier Warholm.

- Hvordan er treningsmulighetene deres utendørs?

- Vi bygde en hall til 70 millioner for to år siden. Vi får trent også ute, men banen har ikke undervarme så det må brøytes og jobbes dugnad. Det er krevende, sier Senja-treneren.

Foto med tillatelse: Aleksander Johansen, Alta IF

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form