Lukk søk

Lavere divisjoner

November 2, 2023

Alt om kvalifiseringsdramaet: - Kanskje litt heldige

Noen lag har allerede feiret, noen feirer kanskje fortsatt og til helgen vil flere lag få avklart om de spiller i 3. eller 4. divisjon neste sesong.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Det er ikke alle 4. divisjonsvinnerne som går direkte opp i 3. divisjon. Med 24 avdelinger og 18 ledige plasser på nivå fire, må noen lag ut i kvalifisering.

Råde, det mestscorende laget i landets fem øverste divisjoner, innledet med 1-1 hjemme mot Flint fra Vestfold foran over 1000 tilskuere i helgen. Lørdag blir det klart hvem av de to klubbene som tar steget opp.

Den store breddeklubben Flint forlenget nylig med den meritterte treneren Shaun Constable og ønsket å feire byens andre fotballopprykk denne høsten mens Råde med sine mange rutinerte og meritterte spillere føler det er deres tur etter å ha vært nær flere ganger de siste årene.

Avgjøres lørdag

Constable mener det er 50-50 foran returen i Tønsberg lørdag der også klubbens damelag skal ut i opprykkskamp.

- De har med seg opplevelsene fra i fjor og sist lørdag. Kamper de følte de skulle vinne, men hvor de ikke utnyttet sjansene. Jo lengre tid det tar før de scorer, jo mer øker presset på dem og reduseres på oss, sier Constable til Tønsbergs Blad.

I nord har lille Ulfstind sikret seg et historisk opprykk med 3-0 og 1-1 mot Kirkenes i de to kvalifiseringskampene. At laget misset flyet hjem fra Finnmark etter kamp to, la ingen demper på feiringen.

Som ventet ble Harstad for sterke for Innstranda i duellen mellom Hålogaland og Nordland og vant 5-0 sammenlagt.

Tre av fire opp

Siden tre av fire vinnere fra Nord-Norge skal opp, møtes Innstranda og Kirkenes lørdag til en siste og avgjørende kamp på TUIL Arena der vinneren slår følge med Ulfstind og Harstad opp.

- Vi står på terskene til en utrolig spennende kamp! Vårt A-lag er klare for å møte Innstranda, skriver Kirkenes på sine Facebook-side.

Åssiden følte de burde slått Hei i Drammen lørdag, men den første kvalifiseringskampen endte 0-0. Nå skal opprykket avgjøres på Heistad i Porsgrunn lørdag.

Herd avgjorde 4. divisjon i Sunnmøre, men må vente på å få spille sine kvalifiseringskamper da det er uklart om vinneren av 4. divisjon i NFF Nordmøre og Romsdal, Træff 2, kan rykke opp.

Molde-klubben kan kunne spille kvalifisering dersom A-laget berger plassen i PostNord-ligaen. Dersom Træff rykker ned, tar Surnadal over kvalifiseringsplassen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form