Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Alle 84 3. divisjonslag klare - 23 av dem blir rekruttlag

Da også Sandefjord 2 tok steget opp i 3. divisjon, vil 25 av 32 toppklubber i Norge ha sine rekruttlag i 2. og 3. divisjon neste sesong.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

3. divisjon 2023 ble komplett tirsdag kveld da Sandefjord-rekruttene holdt unna tross enormt Råde-press og sikret seg den siste opprykksplassen.

Vestfold-klubben sørget samtidig for at det blir rekord i antall andrelag i 2. og 3. divisjon neste sesong. Hele 25 av 32 klubber i de to øverste divisjonene vil da ha sine andrelag i 2. og 3. divisjon (i tillegg til Ullern 2 og Grorud 2).

HamKam 2, Ullern 2, KFUM Oslo 2 var alle klare for opprykk for 3. divisjon før kvalifiseringskampene der Kristiansund 2 og Sandefjord 2 tok seg av henholdsvis Herd og Råde og slo følge opp.

Sandefjord-jubel

Hele 1325 tilskuere var på plass i Råde Idrettspark tirsdag kveld der Sandefjord 2 tok den 84. og siste plassen i 3. divisjon. Det unge mannskapet vant 2-1 hjemme og holdt rutinerte Råde til 1-1 i returen.

Hjemmelaget trykket voldsomt og fikk ballen i nettet i matchens 89. minutt, men dommeren annullerte og blåste frispark til Sandefjord-gjengen som feiret vilt ute på kunstgresset etter seks tilleggsminutter.

- En bragd av våre unge talenter. Dette var en opptur for hele klubben, skriver Sandefjord på sin hjemmeside.

Samtlige lag i Eliteserien neste sesong ha sine rekrutter på nivå tre og fire med unntak av Haugesund (nedrykk til 4. divisjon). Ser man på klubbene i Obos-ligaen som blir på dette nivået også i 2023, rykket Kongsvinger 2 ned (KIL kan rykke opp til Eliteserien) i 4. divisjon der også Jerv 2, Ranheim 2, Bryne 2 og Åsane 2 hører hjemme.

Opprykkslaget Hødd har allerede sitt andrelag i 3. divisjon mens Moss 2 spiller på nivå fem.

25 av 32

Kort fortalt: Av de 32 klubbene som blir å finne på nivå én og to i Norge i 2023, vil 25 ha sine andrelag på nivå tre og fire. I tillegg spiller også 2. divisjonsklubbene Ullern og Groruds rekruttlag på nivå fire neste sesong.

Med en jevn fordeling betyr dette fire andrelag i hele fem av seks 3. divisjonsavdelingene. Denne sesongen spilte 24 andrelag i 2. og 3. divisjon.

Vålerenga 2, Strømsgodset 2, Aalesund 2 og Brann er klare for 2. divisjon og sørger for rekord i antall andrelag på dette nivået siden spissingen av seriesystemet foran 2017-sesongen.

Rekruttrekorden har vært et hett tema i sosiale medier den siste tiden og sørget for at debatten rundt andrelagene har blusset opp på ny. Avdelingsoppsettet for 2. og 3. divisjon er ventet i slutten av måneden.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form