Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Agdestein tilbake etter 12 år: - Har en spesiell plass i hjertet mitt

12 år etter sjokkovergangen fra Stord til engelsk fotball vender Torbjørn Agdestein tilbake for å bidra både som spiller og trener.

Foto: Digitalsport

«Hørt om Torbjørn Agdestein? Han er vår nye Englands-proff»

Det skrev Aftenposten i november 2010. 1. april 2022 vender 30-åringen hjem.

- Stord Fotball er klubben min som har en spesiell plass i hjertet mitt. Her har jeg hatt mine barne- og ungdomsår og det var her jeg debuterte i seniorfotballen. Jeg har hatt mange gode opplevelser og gleder meg nå stort til å bidra som spiller og trener. Jeg er svært motivert for dette, sier Agdestein til Stords hjemmeside.

Til Brighton

Spissen var bare 18 år da han ble hentet det som da var 2. divisjonsklubben Stord til Brighton som for 12 år siden spilte på nivå tre i engelsk fotball.

Agdestein hadde da allerede trent med Brann og blitt aktuell for FK Haugesund, men etter tre dagers prøvespill på balløya, slo Gustavo Poyet til. Etter et låneopphold i Bath City og seks måneder i skotske Inverness, ble det Norge-retur.

Haugesund, Kristiansund og Odd var Agdesteins neste arbeidsgivere før han foran 2018-sesongen dro til Aalesund i Obos-ligaen. Fire sesonger i vest, med karrierens beste målsnitt, ble kronet med opprykk til Eliteserien i fjor høst selv om 30-åringen siden mai var ute med en korsbåndsskade.

Nå tar Agdestein med seg familien og flytter hjem til Stord.

- Jeg ble veldig glad da Stord Fotball ved juletider kom på banen og ønsket meg tilbake som spiller og trener. Ting har modnet fint frem og tilbudet passet fint for meg og familien. Vi gleder oss til dette!

Ros fra AaFK

I tillegg til å trene seg opp etter korsbåndsskaden, har Agdestein brukt det siste halve året på å jobbe for AaFKs akademi.

- Som person har Torbjørn vært en berikelse for AaFK i alle disse årene. Han er tvers gjennom en fantastisk fin og ressurssterk person som vi vil savne i miljøet. Det er bare å gratulerer Stord med en flott signering, sier AaFKs Bjørn Erik Melland.

Stord endte som nummer 11 av 14 lag i sin 3. divisjonsavdeling forrige sesong og ville faktisk rykket ned dersom Fjøra hadde slått Fana i siste serierunde. Denne sesongen skal Agdestein og Stord opp mot: 

Lysekloster, Fana, Stord, Bjarg, Brann 2, Djerv 1919, Åkra, Sola, Brodd, Vidar, Viking 2, Haugesund 2, Sandnes Ulf 2 og Bremnes.


...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form