Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

Absurd situasjon: Fikk nakkebrudd og ble utvist!

Tidligere Eliteserie-spiller ble utvist og skadet i samme situasjon.

Foto: Digitalsport

Det var forrige helg av den spesielle situasjonen skjedde i 2.divisjonskampen mellom Notodden og Arendal. For Arendal-spiller Tord Salte blir det en kamp han trolig vil huske i lang tid. I en duell med en Notodden-spiller deiset han i bakken, og ble liggende med tydelige smerter.

Noen dager etter kampen ble det konstatert at han har pådratt seg et brudd i nakken. Men før han rakk å bli byttet ut med tydelige smerter hadde dommeren gitt ham det røde kortet!

- Det var en tøff duell på midtbanen. Jeg landet på nakken og var bevisstløs en kort stund. Da jeg kom til meg selv, var jeg naturligvis opprørt og ropte at dommeren måtte gi rødt kort for taklingen. I den kaotiske situasjonen brukte jeg også et skjellsord jeg ikke burde brukt, selv om det er ordbruk man hører 10-15 ganger i løpet av hver eneste fotballkamp. Da dommeren viste meg det røde kortet, skjønte jeg absolutt ingenting, sier Salte til klubbens nettsted.

Heller ikke trener Roger Risholt skjønte mye da midtbanespilleren ble utvist.

– Fra sidelinjen var det umulig å forstå hvorfor dommeren dro opp det røde kortet, men i ettertid har vi forstått at dommeren reagerte skarpt på at Tord brukte et ufint ord da han skulle beskrive hvordan han opplevde taklingen i den aktuelle situasjonen, sa han til Fædrelandsvennen etter kampen.

Risholt la til at de oppfattet det som at Salte snakket til sportssjef Børge Fedje, som var ute på banen for å hjelpe til, men at dommeren skal ha oppfattet kommentaren som rettet mot seg.

Nakkekrage i seks uker

Salte kom til Arendal fra Sogndal før årets sesong. Tidligere har han spilt for Bryne, Viking og Sandnes Ulf her til lands, i tillegg til et opphold i Lyons juniorakademi. I tillegg har 23-åringen spilt for alle aldersbestemte landslag fra G16 opp til U21.

Det tok tid før han oppdaget at det var et brudd. Til klubbens hjemmeside forteller han at smertene ble verre i dagene etter kampen.

- Jeg hadde håpet at kiropraktoren kunne fikset det, men ble henvist til ordentlig sjekk på sykehuset i Arendal. Der konstaterte de brudd i nakken. Heldigvis sier legene det er et stabilt og "pent" brudd. Og nå har jeg heller ikke smerter i nakken lenger, men må gå med nakkekrave i minst seks uker, sier Salte.

Han forteller videre at han først fikk forespeilet 12 uker med nakkekrage, så halvparten var gode nyheter. Det gjør at han også øyner muligheter for å være tilbake til høstsesongen.

Mye brukt banneord

Ordet han brukte, og som sørget for det røde kortet, kan beskrives som en "folkelig betegnelse på det kvinnelige kjønnsorgan". Videoen fra kampen viser at Salte etter duellen ligger på kunstgresset og holder seg til nakken, samtidig som Fedje har kommet til. De to utveksler noen ord, før dommeren, som står like ved, åpenbart reagerer og trekker opp det røde kortet.

Nå venter én kamps karantene, men det har åpenbart liten praktisk betydning.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form