Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Aase sa ja til Florøs erkerival: - Våknet til noen meldinger

Fotballmiljøet i Sunnfjord trodde ikke det så og sjekket kalenderen da Førde denne uken annonserte signeringen av Florøs gamle supertalent Stefan Aase.

Foto med tillatelse: Stig Roger Eide

- Jeg hadde ikke trodd du skulle ende opp her, var setningen 26-åringen hørte oftest da han møtte sine nye lagkompiser denne uken.

For nøyaktig 10 år siden kunne Florø-trener Terje Rognsø fortelle at halve Eliteserien, inkludert Rosenborg, Vålerenga og Brann, ønsket seg Stefan og tvillingbroren Peter.

Valget falt til slutt på Sogndal, men brødrene Aase vendte etter hvert tilbake til Florø der de bidro til det historiske opprykket til Obos-ligaen i en periode der rivalen Førde forsvant motsatt vei i seriesystemet.

Rognsø ringte

Stefan har de siste årene vært innom både Åsane og Lysekloster, men da gamletrener Rognsø nylig ringte og lokket med Førde-spill, slo han til. Førde måtte understreke på sin Facebook-side at dette ikke var en spøk.

- Hadde du sagt dette til meg for tre-fire år siden hadde jeg bare ledd av det. Jeg er jo oppvokst med rivaliseringen og noe som er tett på hat. Og jeg våknet til noen meldinger der folk lurte på hva som skjedde. Men det forventet jeg. Jeg har mine grunner, og når jeg forklarer er folk forståelsesfulle, sier Aase til norskfotball.com.

- Jeg var usikker på veien videre etter oppholdet i Lysekloster. Jeg studerer i Bergen, men siden det er korona foregår alt digitalt, og da Terje ringte grep jeg sjansen. Jeg har knapt spilt fotball på to år og følte jeg trengte en trener som vet hva jeg står for, er god for og som jeg kjenner. Han kan hjelpe meg å komme i form igjen.

- Blir det likevel en liten nedtur med 4. divisjonsspill?

- Jeg har spilt på et høyere nivå de siste sju årene, så jo, litt kjedelig er det. Men Førde vil opp og med en kort sesong er det kjekt å kunne bidra.

- En retur til Florø var ikke aktuelt nå?

- Dette gikk veldig fort. Jeg tror heller ikke jeg kunne bidratt til at de skal kunne holde seg i den formen jeg er i nå. De trenger spillere som kan prestere med en gang. Jeg er ikke helt der akkurat nå og trenger i tillegg kamper uke inn og uke ut, sier Aase.

Møtes neste år?

Mens Florø kjemper i bunnen av 2. divisjon med kun to seirer så langt denne sesongen leder Førde 4. divisjon og kjemper med Stryn om avdelingsseieren. Neste sesong kan det igjen være klart for lokaloppgjør i vest.

- Jeg heier på Florø. Det er der jeg er fra, og det vil være kjedelig om de rykker ned. Jeg håper Florø berger plassen og Førde rykker opp, sier Aase, som har signert en kontrakt ut denne sesongen.

- Ambisjonene er fortsatt der. Jeg vet jo hvor god jeg er. Jeg hadde tilbud fra høyere nivå før denne sesongen og håper å spillere på et annet nivå om ikke altfor lenge. Men det har vært en tung periode med operasjoner og skade på skade. Jeg håper på en re-start på karrieren i Førde, sier Stefan Aase.

I helgen venter det som må kunne kalles en tidlig seriefinale mot Stryn på Førde stadion. Kun ti seriekamper skal avgjøre vinneren av den såkalte kretsligaen i Sogn og Fjordane der nummer 1 spiller play off mot vinneren av den andre 4. divisjonsavdelingen om opprykk.

- Går du på én smell, er det plutselig helt åpent, sier Aase om den korte sesongen.

PS! Aase kan få selskap av en annen tidligere profil på Førde-laget denne høsten da Ruben Holsæter dukket opp på trening denne uken.

PS2! Tvillingbror Peter var i storform og så ut til å gå mot en stor sesong for Lysekloster da han røk korsbåndet kun to uker før seriestart.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form