Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

«Å ligge på førsteplass i november er målsettingen vår»

Roger Risholt har ikke de samme midlene som tidligere på Norac stadion, men er klar på at 2023 er året der Arendal skal opp.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

- Vi går for opprykket i år, sier Risholt til norskfotball.com.

Han tok over hovedansvaret for Arendal Fotball i september 2019 og har siden forlenget kontrakten flere ganger - den siste signaturen kom så sent som i februar.

Pandemisesongen 2020 endte med femteplass. I 2021 ble det andreplass og tapt kvalifisering mot Hødd, og den historien gjentok seg i fjor etter en dramatisk opprykksduell mot Moss.

2,33 i poengsnitt

Kun tre scoringer skilte de to topplagene i favør østfoldingene som sendte Arendal ut i ny kvalifisering som endte med seier over Ull/Kisa før Skeid ble for sterke.

- Vi hadde en god sesong i fjor med 2,33 i poengsnitt. De siste årene er det vel kun Fredrikstad og Kongsvinger som kan vise til noe lignende. Da er det surt å ryke med tre mål mot Moss, men isolert sett er vi godt fornøyde med sesongen, sier Risholt.

For to år siden barberte Arendal lønnsbudsjettet med hele 42 prosent. Samarbeidsklubben har lagt opp en mer edruelig satsing på 2. divisjonsnivå

- Det har vært ganske drastiske kutt, men vi går for opprykket i år. Å ligge på førsteplass i november er målsettingen vår. Vi sier at vi ønsker oss opp og håper å være det beste laget når vi teller opp, sier Risholt.

Forsterker?

Arendal har gått med overskudd de to siste årene, hadde i fjor en omsetning på 17,8 millioner og 3,1 millioner i egenkapital. Denne sesongen er budsjettet på 18,6 millioner.

- Vi har ikke den samme bredden som tidligere. Stallen er tynnere, men vi har spisset den litt og kvaliteten ser bedre ut. Vi har mistet noen spillere og hentet inn noen. Så håper vi på én eller to til før seriestart, sier Risholt.

Toppscorer Andreas Hellum har reist til Oslo og Lyn. At det jobbes hardt med en spennende spissløsning på Norac stadion er ingen hemmelighet.

- Der skal vi ha inn en klar forsterkning. Vi har et par alternativer og spesielt én vi har jobbet lenge med som har erfaring fra høyere nivå, sier Arendal-sjefen.

Den tidligere toppspilleren har nå ledet arendalittene i to strake kamper uten scoring. I helgen ble det 0-0 hjemme mot divisjonskollega Ørn Horten.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form