Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

7-0-0 for Moss: - Føler at vi har mye mer å gå på

Å starte sesongen med seks strake seirer er klubbrekord i Moss. Søndag kom nummer syv. Er den gamle storheten på vei tilbake til Obos-ligaen?

Foto med tillatelse: Christian Thuesen

- Resultatmessig har det vært veldig bra, for all del! Men vi føler at vi har mye mer å gå på. Vi er innstilt på å jobbe enda hardere for å oppnå utvikling og enda bedre resultater, sier trener Thomas Myhre til Moss Avis.

Han vendte hjem til Melløs i fjor vinter, tok på seg jobben som sportssjef og ansatte briten Shaun Constable som trener. Etter 17 poeng på 18 kamper og fare for nedrykk måtte briten gå og Myhre tok selv over.

Den tidligere landslagskeeperen åpnet med 3-0 hjemme over Alta før Senja ble slått 4-0 på Melløs. Også Florø og Tromsdalen dro fra Østfold uten poeng på en høst der Myhre til slutt endte på fire seirer og fire tap.

Myhre-effekten

Suksessen har så definitivt fortsatt i 2022. Moss bygget videre på fjorårets tropp, men byttet også ut flere spillere og hentet inn spennende nykommere i vinter.

At laget skulle lede tabellen med syv strake seirer uken etter 17. mai, hadde nok likevel selv ikke de ivrigste i Kråkevingen tro på. Søndag ble det en knallsterk 2-0-seier borte mot Fløy.

- Vi fulgte kampplanen vår hele veien og tok et nytt steg i riktig retning. Vi er et lag med 14 nye spillere og vi blir bare bedre og bedre, sier Myhre til Moss Avis og svarer følgende på om laget også har mer å gå på:

- Absolutt! Og det sier jeg ikke for at jeg er høy på pæra. Vi er stadig i utvikling og i dag viste vi at vi ikke bare er vanskelig å bryte ned, men vi kan også bryte ned motstanderen. Vi viser også at vi er utrolig godt trent. Som sagt var dette en kamp hvor vi følte at vi hadde kontroll hele veien.

Rekord

Da Moss slo Ørn Horten hjemme på Melløs 16. mai tok laget sin sjette strake seier. Å starte sesongen med 18 poeng på de seks første kampene er rekord i den tradisjonsrike klubben.

Etter seier nummer syv på rad har Moss en luke på seks poeng ned til tabelltoer Strømmen, men bak kommer opprykkssultne og ressurssterke klubber som Arendal og Egersund.

Noen mil unna Moss' 2-0-seier på Flekkerøy feide Arendal over Øygarden - et annet lag som gjerne kunne tenke seg å spille en divisjon lenger opp i seriesystemet.

- Det var en veldig god kamp av oss. Vi vant 4-0 og hadde fullstendig kontroll. Til slutt raknet de totalt, sier trener Roger Risholt til Arendals hjemmeside.

- Moss vant. De er i god flyt. Men vi har to poeng i snitt, scorer over to mål i snitt og slipper inn mindre enn det. Holder vi det skjemaet her, tror jeg vi kommer til å ligge på toppen av tabellen, sier den tidligere eliteserieprofilen.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form