Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Vestfold

To lag skal kjempe om avdelingsseieren i Vestfold. Se vårt tabelltips her!

Foto: Digitalsport

I Vestfold tyder alt på at det er to lag som skal kjempe om seieren i 4.divisjon denne sesongen.

Flint rykket ned fra 3.divisjon i siste serierunde i fjor, behørig dekket av de fleste medier. Mens Sandefjord 2 gikk nesten feilfritt gjennom 4.divisjon, før de måtte se seg slått av Sprint-Jeløy i kvalifiseringen.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Og nettopp kvalifiseringen er til hinder for lagene fra Østfold. For Sprint var en særdeles tøff motstander. Og for laget som vinner årets avdeling blir det trolig en ny voksen utfordring fra Østfold, ettersom hardtsatsende Råde trolig vinner den avdelingen.

Bak Flint tror vi at en rekke andrelag vil kjempe om topplassene i denne avdelingen. I bunnen er det åpent. Det ble en rekordjevn nedrykksstrid i høst, og det er mange lag som kan havne i bunnen denne sesongen.

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Vestfold:

1. Flint

Coolbets vinnerodds: 4.50

Flint fikk mye oppmerksomhet i fjor med John Arne Riise som trener, og rykket ned på dramatisk vis da de tapte for Oppsal i siste serierunde, samtidig som alle andre resultater gikk mot laget.

Nå er det Shaun Constable som har fått oppgaven med å føre laget opp. Den tidligere Sandefjord-assistenten lyktes ikke i Moss, men er en trenersignering som uansett viser at Flint har ambisjoner om å rykke rett opp igjen.

Selv om noen spillere man gjerne skulle beholdt har forsvunnet, som Lars Arnesen til Eik, så har Flint beholdt store deler av laget. I tillegg har det kommet inn gode signeringer som Jone Hammerli (Eik), Kristian Rinaldo Pedersen (Eik) og Shabawon Shamohammad (Stokke).

Aller viktigst er det at strålende Adrian Krysian har blitt værende, han kommer til å herje i denne divisjonen. En spiller som Michael Skontorp bør også bli en profil i 4.divisjon.

Flint ser sterke ut, men med Sandefjord 2 jagende har de ikke råd til feiltrinn. Allerede i runde 2 møtes de to lagene, og da legges mye av premissene for sesongen.

2. Sandefjord 2

Coolbets vinnerodds: 2.50

Sandefjord satset på opprykk for andrelaget sitt i fjor, og det ble nesten full pott i denne avdelingen (10 seier og 1 uavgjort). Men problemet for Vestfold er kvalifiseringen mot Østfold, og der ble Sprint-Jeløy for sterke med 1-0 i begge kvalifiseringskampene.

Flere av ungguttene som var viktige her i fjor har dratt videre. Henrik Falchener (Ørn Horten), Peder Meen Johansen (Grorud) og keeper Jesper Granlund har forlatt klubben, mens supertalentet Sindre Walle Egeli ventes å gjøre det samme snart. I tillegg er Franklin Daddys Boy Nyenetue nå inne i elleveren i Eliteserien.

Lars Markmanrud tilbake fra skade, og sammen med Jørgen Fjeldskår blir han trolig sentral i forsvarsleddet. Keanin Ayer (2002) og Aleksander Nilsson (2002) er hentet fra svensk fotball, og kommer nok også til å frekventere laget her. Og om satsingen blir like ambisiøs må man se opp for spillere som Sivert Gussiås og Youssef Chaib.

Har også noen spennende unggutter i Filip Loftenes-Bjune (2005), Vetle Walle Egeli (2004) og Danilo Malik Santos (2004) som er verdt å se opp for. Sandefjord 2 kommer til å vinne det aller meste i år også, men de får tøffere motstand enn i 2021 siden Flint er nede.

NØKKELSPILLER: Lars Markmanrud er tilbake fra skade og blir viktig i Sandefjord 2 sin jakt på opprykk. Foto: Digitalsport

3. Ørn Horten 2

Coolbets vinnerodds: 26

Bare 6.plass i den korte høstsesongen 2021. Men med opprykket til 2.divisjon har A-stallen blitt litt større, og det gjør at også andrelaget bør ha muligheter til å gjøre det litt bedre enn i fjor.

En ganske ung tropp skal sies. Men spilere som Simon Skogestad, Mustapha Fofana og Daniel Hamde satt for eksempel på benken i første serierunde, og vil være store forsterkninger i 4.divisjon. Fem-seks av spillerne som utgjorde kjernen i troppen her forrige sesong er i A-stallen nå, og erfaringen fra 2.divisjon bør heve de unge spillerne nok til at Ørn markerer seg sterkere i år.

4. Eik Tønsberg 2

Coolbets vinnerodds: 2.50

Det blir ganske fullt av andrelag på øvre halvdel. Eik var laget som var nærmest Sandefjord 2 i fjor, og den nå utruede posisjonen som Tønsbergfotballens nummer én gir tilgang på mange gode, unge spillere.

En hakket yngre A-stall i år gjør imidlertid at flere av de som var viktige for andrelaget i fjor enten er inne i elleveren der, eller har gått til andre klubber. Trym Blaauw (Lokomotiv Oslo) og Jørgen Børstad (Barkåker) blant de som har dratt videre.

Samtidig er det gode, unge spillere på benken til A-laget som vil gjøre at Eik 2 bør kunne hevde seg brukbart i 2022. Kasper Silseth, Jonathan Svendsen, Daniel Eikeberg Mathisen og Amund Engseth er blant spillerne som vil kunne bruke årets 4.divisjonssesong på å bevise at de fortjener mer spilletid på nivået over.

5. Stag/ Fram 2

Coolbets vinnerodds: 26

Samarbeid mellom Stag og de nest beste spillerne til Fram. Etter Frams nedrykk fra 2.divisjon er det naturlig nok en litt yngre og tynnere tropp i år enn i fjor.

Noen gode spillere som tilhører Stag som Jonas Bergman, Trond Ingebrigtsen (tilbake fra nettopp Fram) og Fredrik Husveg, toppscorer med 6 mål i fjor. Fra Fram har spillere som Kasper Kvello, med fortid i mange 3.divisjonsklubber, og Modouba Coker (Grorud 2 i fjor), Abdo Bahre (hentet fra Sverige) og Leon Knive (Halsen i fjor) sittet på benken så langt, og vil være fine forsterkninger her.

Neppe gode nok til å utfordre i toppen, men bør kunne holde seg på øvre halvdel.

6. Husøy & Foynland

Coolbets vinnerodds: 76

Rykket opp fra 5.divisjon i fjor med nesten full pott (7-1-0), og kan bli en positiv overraskelse i årets sesong.

Har flere spillere som er meget rutinerte. Sverrir Hilmar Gunnarsson går nå fra å være spillende trener til å "bare" styre midtbanen, mens forsvarer Vetle Hovi-Gulowsen (inn i trenerteamet) og angriper Bård Skjørshammer Olsen også har lang erfaring fra fotballen, og mange kamper på høyere nivåer. Er nå styrket ved at nok en veteran har kommet inn dørene. Christian Østli har vært viktig for Eik lenge, og bør ha mer enn nok fotball igjen i beina til å prege også dette nivået. Skal nå være spillende trener.

Også Lalo Siwaily har en fortid i Eik og bør være en god signering. Husøy og Foynland har en stall som tilsier at de ikke er et opprykkslag som bare skal dette rett ned igjen, men bør i 2022 være i stand til å sette sitt preg på avdelingen.

7. Sandefjord BK

Coolbets vinnerodds: 10

Den tradisjonsrike klubben endte på 5.plass i høst, men det var som nevnt ekstremt jevnt fra midten og ned. 0-3 for Teie i NM-kvalifiseringen ikke en super start.

Har en fantastisk målscorer i Tobias Hem, som har scoret bra med mål både ett og to nivåer opp tidligere. I tillegg ble faktisk Jon Simen Jarbekk nummer 3 på toppscorerlista i høst med sine 7 mål.

Kevin Bråten (eks-Eik og -Ørn) har også bra med erfaring, mens tidligere Sandefjord Fotball-junior Christoffer Sandnes Andersen er ny inn i vinter. Ellers er det et ganske ungt lag hvor mange seniordebuterte i høst. Se opp for Cornelius Tappeluf, som også bidrar til lagets offensive styrke.

8. Teie

Coolbets vinnerodds: 26

Varierte en del i høst, og plassen ble berget helt på slutten. Scoret færrest av alle lagene, men reddet seg med en god defensiv.

Markus Ballari Berg (eks-Sandefjord og -Fredrikstad) en fin forsterkning i fjor. Keeper Chris Sunde Midtun og Stian Debess (eks-Arendal og -Express) inn i vinter med erfaring fra høyere nivåer, i tillegg til spanske August Daniel Calvar.

Ellers er det fortsatt flere igjen fra laget som tok en sterk 2.plass i denne avdelingen i 2019.

9. Re

Coolbets vinnerodds: 51

Tidligere Eliteserie-spiller Espen Næss Lund skal forsøke å styre laget sitt til trygg grunn igjen. I tillegg til trenerjobben blir han også meget viktig i lagets midtforsvar.

Et ganske ungt mannskap, hvor mange av spillerne aldri har spilt for noen annen klubb enn Re. Sander Nåtedal sto fram med 5 mål i høst. I tillegg til Næss Lund er kaptein Ole-Gabriel Holtung en veteran i laget, men det begynner å bli lenge siden han spilte høyere i divisjonene.

Blir trolig en ny sesong på nedre halvdel i Re.

10. Stokke

Coolbets vinnerodds: 51

Reddet plassen med et nødskrik i høst, da det ble 10.plass. Det lukter en ny sesong på nedre halvdel.

Stort tap at solide Shabawon Shamohammad har gått tilbake til Flint. Kasper Markussen (Eik) en av få nye inn. Kristian Studsrød med fortid i Halsen og Dawid Nescior i Kolstad, ellers for det meste egne, unge spillere.

11. Larvik Turn

Coolbets vinnerodds: 101

Et historisk klubbnavn, men det er veldig lenge siden glansdagene nå. Havnet nest sist i fjor, men reddet plassen etter at Flint rykket ned (siden Flint 2 da måtte ned fra 4.divisjon).

Isak Grønmo har gått til Pors, ellers er det ikke de store utskiftningene siden i høst. Veteran Peter Helmer Jacobsen fortsatt den som må stå fram som en målscorer i Turn-mannskapet.

12. Nøtterøy

Coolbets vinnerodds: 101

Rykket opp med sin 2.plass i 5.divisjon sist sesong. Har mistet Fabian Prøsch (Modum), men ellers beholdt det meste av laget.

En spennende signering i tidligere Sandefjord-junior Martin Fjeld. Thomas Berglund (9 mål) og Ole Morten Jørgenvåg (8 mål) viktige for opprykket i fjor. Men et ungt mannskap som kan få merke at det er mye tøffere på nivået over.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form