Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Telemark

En soleklar favoritt peker seg ut i en målrik avdeling. Se vårt tabelltips!

Foto: Digitalsport

Suverene Urædd vant alle kampene sine sist sesong, og rykket opp etter å ha slått Vestfossen i kvalifiseringen. Samtidig var det ingen lag fra Telemark som rykket ned fra 3.divisjon. Dermed er veien åpen for lagene som kjempet bak Urædd sist sesong om å ta topplassen i avdelingen.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Der andre avdelinger tar påskeferie nå, så innleder Telemarks 4.divisjonsavdeling med full runde mandag i påskeuka.

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Telemark:

1. Hei

Coolbets vinnerodds: 2.10

Hei er soleklar favoritt, og det kan bli mye moro på "Heibury" denne sesongen. Innledet 2022 med å slå fjorårets opprykkslag Urædd ut av cupen, og dermed er lista lagt.

Jeremy Elepo har spilt 3.divisjon med Urædd og Express, Jonas Sandnes har flere sesonger bak seg i Pors og Odd 2, mens nykommer Daniel Lauritzen spilte for Pors så sent som i fjor før han kom til Hei litt ut i sesongen. Over 100 kamper i 3.divisjon, og er en drivkraft offensivt.

Bjørn Magnus Therkelsen har vært en målgarantist for Hei i mange år, men har nå meldt at han har lagt opp. Har uansett vært heldige og fått en storscorer i fanget, ettersom Chrisander Nyland har flyttet til området. Spilte bare 5.divisjon i fjor, men scoret massevis for Sunndal i 2017 og 2018, før det ble 6 mål på nivået over i 2019.

Den soleklare favoritten i denne avdelingen. Men må gjennom kvalifiseringen for å rykke opp, og kan trolig få sterk motstand fra Buskerud.

I 2017 møttes Hei og Odd i cupen. I mai er det duket for et nytt møte i 1.runde mellom eliteserielaget og opprykksfavoritten. Foto: Digitalsport

2. Stathelle

Coolbets vinnerodds: 8

En imponerende sesong i fjor som endte med 3.plass, ett poeng bak årets favoritt Hei. Poengtapene kom mot nettopp Hei (3-3), Pors 2 (0-0) og opprykkslaget Urædd (0-5). Har et mer rutinert lag enn de fleste i avdelingen, og profilerte bra på erfaringen sin i fjor. Holder de nøkkelspillerne skadefrie og motiverte kan de gi storfavoritt Hei kamp i toppen.

Espen Bukta var i sin tid regnet som en av 1992-kullets mest lovende spillere her til lands, men prioriterte studier da han ikke slo gjennom i Odd, Pors eller Notodden. Victor Vindfjell har vært god i både Pors og Vindbjart, og scoret hele 13 mål i fjor. I tillegg har man spillere som Pedro de Souza og Markus Sjøstrøm, som ganske nylig var en del av Odd 2.

Og se opp for Mats Færseth. Spilte bare et par kamper i fjor, men i 2019 ble det 25 mål for Urædd. Mikkel Damgaard Solli er tilbake etter studier i utlandet, og har lignende scoringstall fra Stathelle for noen år siden. Har blant annet kunst Tollnes 6-2 i treningskamp. Skal være et topplag i år.

3. Odd 3

Coolbets vinnerodds: 10

Et veldig ungt lag, ettersom Odd 3 kommer til å bestå av spillerne i juniorstallen som ikke spiller for Odd 2. Men det er mange gode, seriøse spillere i Odd-systemet. Odd 3 bør henge med bra i toppen også i år.

Ble nummer 4 i høst, og viste et nivå høyt over bunnlagene. 5-1 over Langesund, 6-1 over både Snøgg og Skarphedin og 9-1 over Nome, de fire lagene som endte nederst, viste at treningsvillige unggutter holder langt på vei i denne divisjonen.

Så er det veldig naturlig at dette er et lag med veldig store utskiftninger fra sesong til sesong. Et par av de som markerte seg sterkest har forsvunnet ut. Men spillere som Magnus Løkken, Henrik Hellegjerde, og U-landslagsspillere som Anders Ryste (2005) og Faniel Tewelde (2006) er nok ikke inne i elleveren i 2.divisjon så ofte, og på dette nivået kommer de til å herje.

4. Storm

Coolbets vinnerodds: 3.50

Var oppe i 3.divisjon i 2019, men tok kun 9 poeng. Etter nedrykket takket de fleste for seg, og i høst var det en helt ny og mye yngre tropp som stilte til start. Det endte med 6.plass, et stykke unna de tre som vi tipper foran i år.

Det vil si, bare ungt var det absolutt ikke, for både Håvard Storbæk og Jone Samuelsen var med i halvparten av kampene. Trolig blir ikke de to å finne på banen i år, så får det heller være en bonus om de dukker opp. Assistenttrener Thomas Pedersen har fantastiske 139 mål på 128 kamper, og er registrert - men blir han å finne på banen igjen? Skulle de tre vært med, så hadde Storm blitt en joker i toppen.

Av de man vet vil stille til start, så spilte angriper Jonas Nøklegård for Odd 3 her i fjor, og kan bli en å følge med. Kristian Isaksen spilte for Odd 2 før han meldte overgang før forrige sesong. Erik Skogen er tilbake, og blir meget viktig. En av få som spilte i 3.divisjon for Storm også i 2019. Atle Brattum var også med på reisen da Storm gikk rett fra 5.- til 3.divisjon på to år, mens Mats Borgholt Larsen (36) også har en innholdsrik fotballkarriere.

Legg også merke til Fernando de Ornelas de Conno, som nesten deler navn med faren, som rakk å bli en Odd-legende.

Storm er nok ikke gode nok til å utfordre de beste her, men bør kunne være "best av resten".

5. Tollnes

Coolbets vinnerodds: 12

En ganske nylig historie på langt høyere nivåer, men det har gått bratt nedover med Tollnes, som var i 1.divisjon for 20 år siden. Det vil si, akkurat nå har det gått oppover, for i fjor ble det opprykk fra 5.divisjon, takket være at serievinner Storm 2 ikke kunne rykke opp.

En kjempesignering i Mathias Aandal Pedersen, som har spilt 3.divisjon for Urædd (2019) og Pors (2021) nylig. Marcus Kvam fikk et gjennombrudd i fjor med 12 mål, og sammen med Jesper Romsdalen kan han skape problemer for mange offensivt. En liten håndfull spillere som har mye erfaring, slik som klubblegende Kristoffer Gudmundsen. Tollnes kan bli ne positiv overraskelse i år.

6. Eidanger

Coolbets vinnerodds: 50

Det andre nyopprykkede laget i avdelingen. Igjen mulig vi overvurderer disse, men det får briste eller bære.

Eidanger, stedet ved inngangen til Skien og Porsgrunn, er for meg først og fremst et sted hvor en eviglang kø ha startet et par sommerferier på grunn av veiarbeid på E18. Ikke et supert førsteinntrykk, men kanskje kan det nyopprykkede laget gi bedre inntrykk av stedet i år.

Aldri lett å vite hvor godt nyopprykkede lag vil klare seg på nivået over. Kan Eidanger overraske? Ofte er det lettere å motivere seg for en lang treningsvinter når man har vunnet mange kamper, scoret massevis av mål og rykket opp, mens lagene som endte i bunnen i fjor langt fra har samme entusiasme. Haakon Aaltvedt Pettersen scoret 15 mål på 11 kamper i fjor, lagets nestmestscorende hadde 4, så at han blir viktig er ingen overdrivelse. Kan overraske i år.

7. Notodden 2

Coolbets vinnerodds: 50

Ett av to andrelag i avdelingen. Med førstelaget i 2.divisjon bør Notodden ha en tropp som kan gi nok støtte til at andrelaget berger plassen greit.

Samtidig er A-lagsstallen tynn, og det var en særdeles ung benk i seriepremieren mot Sotra i helgen. Men det var spillere som Abel Tjomsland, Espen Hagen og William Husebø der, som hadde hevet ethvert lag i avdelingen. I tillegg har de en håndfull egne, unge spillere som bar lasset da det ble 5.plass i høst, slik som Halvor Lien Haugm Jens Jonassen og Eirik Tveiten, som nå er i A-stallen. En litt tynnere tropp gjør at det blir et par plasser ned i år.

8. Gulset

Coolbets vinnerodds: 50

Kongen av Gulset er kjent, men kan Gulset også bli helt konge i 4.divisjon i år? Det spørs. En helt ok 7.plass i fjor. Sarmen Hakobkjochwsan var en strålende signering og scoret 7 mål. Christian Stenersen tilbake i klubben i fjor, var viktig da de startet sin ferd oppover divisjonene i 6.divisjon.

Leonard Gashi (Pors) og William Lloyd (Gjelleråsen) med erfaring fra nivået over for et par år siden.

Et av mange lag som trolig havner et sted rundt eller like under midten.

9. Pors 2

Coolbets vinnerodds: 50

Selvsagt alltid vanskelig å vite hva man skal vente av andrelagene. Men Pors har en tropp som bør kjempe ordentlig om opprykk i 3.divisjon, så det vil som regel være med spillere fra benken som hever laget her. Et par av de som sitter på benken har enten bra erfaring fra 3.divisjon eller har vært gode her, men er også mange unge som blir å finne der. Pors 2 bør kunne berge plassen, men kanskje ikke så mye mer.

10. Skarphedin

Coolbets vinnerodds: 25

En variende sesong i fjor. Klarte seg ok hjemme, fikk det tungt borte. Fått hjem Jonathan Ladiszlaidesz, som rykket opp til 4.divisjon med bergenslaget Frøya i fjor. Ellers en gjeng hvor noen har satset på å nå toppen i hakket større klubber og har erfaring fra nivået over. Kaptien Iver Bøhn Bleivik var en ganske god 3.divisjonsspiller i Halsen for noen år siden.

Skarphedin er ikke bedre nå enn at det trolig blir en plass på nedre halvdel.

11. Snøgg

Coolbets vinnerodds: 70

En av moderklubbene til Notodden FK har landet en keeperhelt fra da sistnevnte klubb først gjorde seg bemerket, nemlig 43-årige Kenneth Bårdseng. Markus Johnsson har så vidt spilt for Strindheim og er også ny inn.

Ellers er det mye av det samme laget som endte på 10.plass i fjor. Sies å ha hatt en vinter med for få på treninger og har slitt. En tynn tropp, og det kan bli vanskelig å få to lag bak seg på tabellen.

12. Nome

Coolbets vinnerodds: 70

Det ble ingen drømmesesong for klubben som er en sammenslåing av Ulefoss og Skade i høst. Endte nest sist, og tapte alle kampene utenom mot laget bak og rett foran på tabellen. Beholdt plassen fordi Urædd vant kvalifiseringskampen til 3.divisjon og frigjorde en plass i 4.divisjon.

Har gjort noen endringer i troppen i år og fått inn noen yngre spillere med treningsvilje, men har samtidig mistet to av sine beste spillere til Notodden og Urædd. Trener Bernt Ollestad spilte i fjor, og har lenge vært en målscorer av solid format. Sølve Darrus inn spennende, mens Ola Kili Aasen var god sist sesong.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form