Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Østfold

Råde er kanskje norsk fotballs største favoritt denne sesongen. Men det holder ikke nødvendigvis til opprykk selv med avdelingsseier.

Foto: Digitalsport

Har vi en større favoritt i norsk fotball denne sesongen enn Råde i 4.divisjon Østfold? Trolig ikke. I fjor måtte de gi tapt for Sprint-Jeløy, som gikk feilfrie gjennom sesongen. Med dem ute av bildet er veien mer åpen mot tabelltopp, selv om det finnes andre lag i avdelingen som kan skape litt spenning en stund.

For Rådes del er uansett veien mot opprykk litt lengre enn i mange andre avdelinger, ettersom vinneren her må ut i kvalifisering for å nå 3.divisjon.

Coolbets sesongodds:

1. Råde

Coolbets vinnerodds: 1.45

Var favoritt til opprykket i fjor også, men det viste seg at Sprint-Jeløy var enda sterkere. Det hjalp ikke at 12 av 13 kamper ble vunnet, for tapet i duellen mot Sprint gjorde at sistnevnte tok full pott, og siden rykket opp via kvalifisering.

Råde har gjort seg bemerket med flere store overganger de siste årene. Foran årets sesong er troppen styrket med Mikael Nieves (Fredrikstad), Simen Kind Mikaelsen (Lillestrøm) og keeper Daniel Ravneng (Strømmen). De to førstnevnte er signeringer på et nivå som andre klubber i 4.divisjon bare kan drømme om. Legg til at spillere som Julius Adaramola og Netan Sansara er med fra før, og da gikk fra å herje i 2.divisjon.

Samtidig har man litt å erstatte på topp ettersom Håvard Dalseth (26 mål på 13 kamper i høst) sammen med Rino Falk Larsen har gått til Follo på nivået over. Fredrik Wasenius (Sprint-Jeløy) er også en spiller som vil savnes.

Men Råde er soleklar seriefavoritt her. Ulempen er at Østfold ikke har direkte opprykksplass. Dermed må kvalifisering mot Vestfold-vinneren, trolig Flint eller Sandefjord 2, til for å endelig nå 3.divisjon.

STJERNE: Mikail Nieves har vært god for Kongsvinger og Fredrikstad. Nå skal spanjolen herje for Råde i 4.divisjon. Foto: Digitalsport

2. Drøbak/Frogn

Coolbets vinnerodds: 10

Badebyen hadde mange sesonger i 2.divisjon, falt til 3.divisjon, og er nå nede på nivået under. En godkjent 4.plass i fjor. Det scores mye i avdelingen, men 53 mål på 13 kamper er uansett imponerende, og nesten på nivå med topplagene Råde og Sprint-Jeløy, og langt foran Lisleby og Østsiden som havnet like foran og bak.

Etter at laget som rykket ned fra 3.divisjon var tynt har de fått tilbake flere tidligere spillere som gjør dem til en av få mulige utfordrere til Råde. Mikkel Aarstrand (Moss) tilbake i fjor var en kjempeforsterkning. Evigunge Trygve Velten, en tid en herlig kantspiller, er på plass på midtbanen i en alder av 39 år. Stopper Mats Lien Vågan også viktig å få hjem, mens Anders Brenden Solvang (15 mål) fikk et gjennombrudd i fjor.

Spennende Hans Kristian Heier har gått til Lillestrøm og til og med fått prøve seg på A-laget i treningskamp der, men ellers er troppen ganske identisk med fjoråret.

3. Kråkerøy

Coolbets vinnerodds: 3.50

I en tøff avdeling i 3.divisjon ble det nedrykk for Kråkerøy. Det har ført til at noen har trappet ned, mens nøkkelspillere som Leo Olsen (Kvik Halden) og Björn Berglund har takket for seg.

Mads Andersen er ny trener, og kommer fra å ha ledet Lisleby til en sterk 3.plass forrige sesong. Har fått med seg flere spillere fra gamleklubben over til Kråkerøy, deriblant Edvard Andersen som bør være en solid forsterkning. Har med seg Håkon Wæhler som spillende assistent. Wæhler fikk faktisk en kamp for Fredrikstad i vinter, da han jobber som fysio i klubben og det var tynt i troppen til en treningskamp.

Ridouan Elyounoussi er igjen, ellers ser det litt tynt ut offensivt. Kjempeviktig rutine og kvalitet med videre i keeper Vebjørn Sahlin og Elias Huth. Kråkerøy skal henge med i toppen her.

4. Østsiden

Coolbets vinnerodds: 15

Det ble en helt ok 5.plass i høst for den gamle storklubben. Skal Østsiden slå tilbake i år? Signeringen av Joackim Jørgensen er knallsolid, og bør heve laget betraktelig. Har også fått hjem Magnus Hart fra Råde, men svekket av at Thomas Kolstad og Oskar Fritzner er sendt i motsatt retning.

Noen gode signeringer forrige sesong også. Tidligere toppkeeper Christian Sukke i mål, og mangeårige Sarpsborg 08-spiller Michael Røn på midtbanen. Said Barakat hjem fra FFK forrige sesong. Bør melde seg på i toppstriden.

5. Moss 2

Coolbets vinnerodds: 35

7.plass i fjor for Moss sine rekrutter. Vant nesten samtlige kamper mot lagene under seg (U mot Selbak og tap mot Rakkestad unntakene), og tapte mot lagene som endte foran. Ganske forutsigbart, med andre ord.

En bedre A-stall i år enn i fjor, noe som bør bidra til at B-laget også kan hevde seg litt bedre. Unge spillere som Markus Welinder (Sarpsborg 08), Samuel Gray (Fredrikstad), Aksel Potur (KFUM), Alexander Håpnes (Kongsvinger), Vetle Hellestø (Sola) og Michael Singh (Lørenskog) er hentet inn for å bidra til bredde og konkurranse i A-troppen, og kan bli meget solide forsterkninger på dette nivået.

6. Kvik Halden 2

Coolbets vinnerodds: 30

Litt det samme som med Moss for Kvik. Det ble 6.plass i fjor, men kort vei opp til 3.plass.

Etter å ha vært tynne på keeperplass i fjor har A-laget nå et virkelig luksusproblem med fire kvalifiserte målvakter, noe som gjør at man nesten uansett vil stille godt her. Mange unge, lokale spillere som fikk bra med erfaring i fjor i 2.divisjon, men som i utgangspunktet ikke er i elleveren nå. Spillere som kant Oliver Thomassen og midtstopper Emir Comor er meget spennende, og store forsterkninger når de spiller her. Også spiss Erikas Adukonis, Konrad Thorvaldsen og nysignerte Leo Olsen (Kråkerøy) er spillere som vil måtte bære mye av lasset på dette laget.

For et lag med ambisjoner om å kjempe i toppen av 2.divisjon bør det være høyst oppnåelig å kjempe på øvre halvdel i denne avdelingen.

7. Lisleby

Coolbets vinnerodds: 35

Den store positive overraskelsen sist sesong med 3.plass. Siden da har treneren gått til Kråkerøy, og samtidig tatt med seg flere nøkkelspillere. Dermed kan det bli vanskelig å følge opp 2021-sesongen.

Holder fortsatt kok i Joe Lunde, en breddefotballegende på midtbanen, og har en fantastisk målscorer i Martin Kjønigsen. De blir ekstra viktige når mange av de andre som imponerte i fjor har forsvunnet. Et par unggutter fra FFK inn, og William Sørensen (junior i både Bodø/Glimt og FFK) bør være en fin signering. Ellers blir det mange unge spillere fra egne rekker som må heve seg i år.

8. Sparta Sarpsborg

Coolbets vinnerodds: 50

Tilbake i 4.divisjon etter en tur nedom 5.divisjon. Ble "bare" nummer 3 i fjor, men rykket opp siden avdelingsvinner Drøbak/Frogn 2 ikke kunne rykke opp.

Et stort tap at Agron Novolani, som scoret hele 19 mål i fjor, har tatt enda et steg opp og skal spille for Sprint-Jeløy. Har beholdt Dana Perioti, som scoret to da Tistedalen ble slått 4-0 i en treningskamp.

Har også hentet flere spillere med erfaring og kvalitet som gjør at Sparta bør ha bruktbare sjanser til å hevde seg. Keeper Thomas Skjelin (Råde), forsvarer Argtin Shabani (Kråkerøy) og angriper Keywan Darbandi (Borgen) blant spillerne som kan heve laget denne sesongen. Kan de hevde seg som nyopprykket?

8. Sarpsborg FK

Coolbets vinnerodds: 50

Bare 11.plass sist sesong. Men klubben med seks cupgull fra starten av forrige århundre har gjort et par gode signeringer som bærer bud om at det kan bli litt lysere i år. Willy Sanneh har spilt mye for Moss de siste årene som back, men ønsket å trappe ned. Kan bli en mer offensiv posisjon her. Endre Bergsaker var spennende i Sarpsborg 08, men utviklingen gikk ikke rett vei for spilleren som i sin tid var på U15-landslaget.

Så kan det se ut som keeper Sander Thulin hentes fra Kvik Halden. Da har man et trekløver inn som skal heve nivået. Har også fått med Mats Olavesen, som debuterte for mer enn 15 år siden, på A-laget igjen. Fikk samtidig kjenne på nivået med 1-6 for Råde i cupen. Neppe gode nok til å kjempe i toppen, men gode nok til å styre unna nedrykksstrid?

Duellen mot erkerival Sparta kan bli jevn og spennende i år.

10. Ås

Coolbets vinnerodds: 50

Det ble 10.plass for Ås sist sesong. Et veldig ungt mannskap, og noen av de som sto mest fram sist sesong har takket for seg. Både Fredrik Green og Dilet Ghebar har meldt overgang til nabo Follo og vil bli savnet.

Noen rutinerte spillere med lang fartstid i klubben som Mathias Iversen, Ali Øzen, Vemund Vinjedal og Anders Tronbøl som har vært med siden tiden i 3.divisjon, og som må dra store deler av lasset denne sesongen.

11. Rakkestad

Coolbets vinnerodds: 50

I en avdeling hvor de 13 andre lagene hører til langs kysten og sør i kommunen, så er Rakkestad igjen eneste representant for Indre Østfold. Leverte en anstendig 8.plass sist sesong.

Et stort tap at Thomas Reinfjord (7 mål i fjor) har gått til Follo få dager før seriestart, mens Simon Kirkeng trapper ned i 7.divisjon. Bæres av 5-6 spillere som har vært med sammen i mange sesonger, men spillerne som har gått ut i vinter er nok bedre enn det som har kommet inn. Bør fort se seg bakover på tabellen i år., og 1-4 for Tistedalen i cupen var ikke akkurat en betryggende start.

12. Greåker

Coolbets vinnerodds: 75

Nyopprykket fra 5.divisjon, hvor de endte på 2.plass.

Jeton Petisha, som både har lang erfaring fra toppfotballen og en gang et fantastisk kjøp på CM, har kommet inn i løpet av vinteren. Har også hentet hjem Mathias Nielsen, som spilte for Råde 2 i fjor, men scoret 17 mål for Greåker i 5.divisjon 2019. Sammen med Sander Fredriksen og Amson Koko bidrar han til at det er brukbar offensiv kraft i dette laget.

13. Tistedalen

Coolbets vinnerodds: 75

Viste lovende takter ved å knuse Rakkestad i NM-kvalifiseringen. Joakim Lindblad scoret hat trick der, og sammen med Kristian Gulbrandsen (9 mål i fjor) blir han viktig offensivt.

Marius Strøm med erfaring fra Sarpsborg 08 2 i sin tid. Ellers mange som kommer fra juniorfotball i Kvik Halden og finner seg til rette i naboklubben. Det kan fort bli en tøff sesong i år.

14. Borgen

Coolbets vinnerodds: 75

En tøff sesong i fjor, men plassen ble i det minste berget med et nødskrik. 0-9 for Ås var et lavmål.

En fantastisk målscorer i Krister Lorentsen som rundet 100 mål for klubben forrige sesong. En fin forsterkning i Sten Aron Langbach (Sarpsborg 08 2). Ellers en blanding av spillere som har vært med noen sesonger og unggutter som løftes opp. Kan bli en tøff sesong.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form