Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Oslo 2

Vi spår en overraskende vinner i en jevn 4.divisjonsavdeling med mange mulige topplag!

Foto: Digitalsport

I denne avdelingen finner vi både Årvoll, Stovner og Rilindja, lag som nylig har vært oppe i 3.divisjon. Legg også til Heming, som alltid kjemper om opprykk, og man har et firkløver som kan være med på å kjempe om opprykk i denne avdelingen. Likevel er det et annet lag vi tror kan stikke av med tabelltopp etter 22 runder i Oslo avdeling 2.

LES OGSÅ: Tabelltips for Oslo avdeling 1

Coolbets sesongodds:

1. Ullern 2

Coolbets vinnerodds: 7

Med førstelaget rykket opp til 2.divisjon og en god junioravdeling bør Ullerns andrelag ha muligheter til å hevde seg her. Bendik Foss Evensen og Espen Foss Andersen med 10 mål hver i høst, men sistnevnte har gått til Ready nå.

Tirsdagskamper bør passe utmerket, og med en bredere benk enn i fjor vil vi nok få se mange gode spillere her regelmessig. Egne talenter som Magnus Fosen, Aleksander Nilsen og Jacob Francke (U15-landskamper) i høst blir nok å se ofte her, mens også nysigneringer som Aksel Bay-Larsen (Bodø/Glimt 2), Christoffer Skårn (Moss), Thorvald Nergaard (Kjelsås) og Fredrik Stokke (Nardo) er spillere som fort kan bli å se regelmessig på dette nivået. Enorm 7-1-seier over Lokomotiv Oslo i en treningskamp. Et lag å regne med i denne avdelingen.

Alltid en sjanse å ta med å plassere et andrelag øverst i en avdeling, for det kan bli helbom. Men vi så i høst at Kjelsås 2, som brukte langt færre fra A-laget enn vi vil få se fra Ullern, rykket rett opp. Mange av førstelagene har gode spillere, men kanskje også litt for mange som synes 4.divisjon er passe? Ullern 2 bør bli et topplag, og om de virkelig vil opp er det godt mulig å få til.

2. Heming

Coolbets vinnerodds: 3

Laget fra bunnen av Holmenkollen har vært et stabilt topplag i flere sesonger, men har manglet det lille ekstra for å virkelig være et opprykkslag. Skal 2022 bli året det lykkes? 2.plass i fjor, 5 poeng bak Kjelsås 2.

Flere spillere som holder høy klasse i 4.divisjon. Jan Aubert (Bærum), Mads Lyngen (eks-Asker og -Bærum), Benjamin Sunde (ny fra Ullern, storscorer i Spjelkavik) er noen av navnene som bør være velkjente. Tidligere Vålerenga-junior Ali Iqbal er også tilbake på fotballbanen, sist han var aktiv var med Grorud i opprykkssesongen i 2.divisjon 2019.

Så er det ikke alltid det er nok med store navn. Litt uflaks i høst, hvor de 3 tapene alle kom mot andrelag. Kjelsås 2 og Bærum (1-10!) stilte begge blant sine mest solide oppstillinger for året i de kampene. Bør henge med i toppen igjen.

3. Årvoll

Coolbets vinnerodds: 7

Min moderklubb bør henge med i toppen, slik de også gjorde i høst. Utfordret lenge Kjelsås 2 om opprykket, men 0-0 i "seriefinalen" etterfulgt av tap i de to siste rundene gjorde at det ble 4.plass.

Rykket opp i 2018 med et lag bestående av en lang rekke store navn med erfaring fra høyere divisjoner. Det fungerte ikke i 3.divisjon, og nå er det isteden en betydelig yngre tropp. arben Fera (Gjelleråsen), Jonas Kongelf (bl.a. Grei og Ready) og Sander Munkejordet (Grorud) noen av spillerne som har vært med og som har spilt høyere opp. Kantspiller André Marti med 8 mål på 7 kamper i høst. Styrke at stallen er nesten lik som i høst, med unntak av at keepertalentet Zein Almosafiri er hentet av Kjelsås.

4. Stovner

Coolbets vinnerodds: 3

Det ble ingen drømmestart for sammenslåingen mellom Rommen og Vestli med tanke på A-laget. Scoret knapt nok mål gjennom høsten, og dermed ble det et klart nedrykk fra 3.divisjon for Kjell Sverre Hansen Wolds mannskap.

Som med flere nedrykkslag før dem er det flere som har forlatt laget fra øverst i Groruddalen. Saif Haydar (Rilindja), Luka Fajfric (Nordstrand), Simen Nygaard (Grorud) og Michael Lie (Skjetten) og Ebrima Jammeh (Grei) er blant spillerne som har gått ut. Samtidig har de beholdt kaptein Kasper Amdal og den gode angriperen Yazdani Kamara. Comeback fra den hurtige angriperen Tuan Hu Lee og keeper Maxwell Nana Yaw er også lyspunkter. Men en tynnere tropp enn i fjor, og da kan det bli tøft å bare gå rett opp igjen.

5. Rilindja

Coolbets vinnerodds: 7

Etter flere år hvor de har vekslet mellom 3.- og 4.divisjon ble det en litt skuffende 8.plass i den korte og hektiske høstsesongen. Tilbake som en utfordrer i toppen nå? Spillende trener Alban Shipshani er en av de aller mest legendariske målscorerne som finnes på dette nivået. Spillere som Valdrin Rexhaj, Dardan Rexhaj og Saif Haydar er også kjente navn fra høyere divisjoner. Viste styrke med å slå seriefavoritt Heming 2-1 i cupen, før FC Oslo (vår favoritt i avdeling 1) ble for sterke.

6. Kolbotn

Coolbets vinnerodds: 15

Klubben mest kjent for damefotball endte på 7.plass i en svært jevn avdeling i høst, og lite skilte til nedrykk. Var oppe og snuste på høyere plasser før koronaavbruddet. Jonas Strømberg (eks-KFUM) en klasse spiller på dette nivået. Spørs om vi får se Lillestrøm-legenden Frode Kippe så mye i år, det ble seks kamper for moderklubben i høst.

Har gjort flere spennende signeringer i vinter. Johnny Fagerliøren og Ruben Falk Jensen kommer rett fra 3.divisjon med Melbo, mens Alessandro Caroprese har erfaring fra midtbanen i Vålerenga 2. Amin Chikh og Bilal Essaeh er hentet fra Veitvet, mens Jonathan Serrano kommer fra nabo Holmlia. Scoret ikke mye i fjor, men før korona var han glodheit i 4.divisjon. En outsider?

7. Christiania BK

Coolbets vinnerodds: 35

Laget stiftet av Josimar-grunnlegger Frode Lia har de siste årene vist et høyt høyestenivå, men har manglet stabiliteten til å kjempe helt i toppen. Masse talent, og flere spillere som har gjort seg bemerket på dette nivået og i 3.divisjon tidligere. Jorge Matos har scoret mye i et tiår. Et par spennende signeringer som Grorud-keeper Benjamin Hristov og Patrick Korsvoll (Holmlia).

8. Nesodden

Coolbets vinnerodds: 15

Klubben fra halvøya i Oslofjorden gjorde en fin høstsesong med 4.plass. Der mange klubber nærmere bykjernen ofte er nødt til å endre mye på spillerstallen er Nesodden ganske selvforskynt og henter opp egne talenter. Gode spillere som Esben og Mathias Lie Smith, Oscar Halvorsen (eks-Follo) og Sjur Sæbjørnen står for kontinuitet. Et tap at spisen Ingolfur Kristjansson ikke er med videre. En plass rundt midten i en jevn avdeling?

9. Holmlia

Coolbets vinnerodds: 35

Klubben som har fostret en lang rekke landslagsspillere, utenlandsproffer og eliteseriespillere burde ha potensial til å hevde seg enda høyere i divisjonene. Men i høst ble plassen så vidt berget med to helt nødvendige seiere i de to siste kampene, og i 2019 ble det også en plass langt ned (8.plass av 11 lag).

Monir Benmoussa (eks-Vålerenga) er en profil, og i vinter har de hentet noen spennende forsterkninger. Kenneth Diallo har lenge scoret masse for mange klubber på nivået over, mens Islam Darlishta har spilt fast for Follo de to siste sesongene. Også noen frafall som vil merkes i blant annet Nabil El Hor (Skjetten).

10. Lyn 2

Coolbets vinnerodds: 35

Førstelaget ser ut som en soleklar opprykksfavoritt i 3.divisjon, men hva med andrelaget? I fjor svingte det mye fra toppnivå til bunnivå, og som for de fleste andrelag merkes det om det er med A-lagsspillere eller ikke. Fra 0-7 mot Årvoll med et ungt lag til 5-0 mot GUI med flere a-lagsspillere fra en hjemmekamp til neste.

Nesten utelukkende tirsdagskamper i denne avdelingen, noe som gjør at det er fullt mulig for Lyn å stille med benken fra 3.divisjon ofte nok til at plassen bør berges.

11. Fagerborg

Coolbets vinnerodds: 75

Berget plassen hårfint på målforskjell i høst med 11.plass (av 14 lag). Trønderne Thomas Sjøvold (8 mål) og Jørgen Gunnes (5 mål) sto fram da. Har hentet flere spillere med erfaring fra høyere nivåer i høst, slik som Axel Pedersen (Kjelsås), Simen Bjørneboe (Halsen) og Jørgen Sønstevold (Halsen).

Har overlevd på kvalitet i stallen lenge, men i en stadig mer spisset 4.divisjon kan det bli tøffere

12. Veitvet

Coolbets vinnerodds: 75

Nyopprykket i 4.divisjon etter 22 poeng på 9 kamper i fjor. Markerte seg også i OBOS-cup, hvor de tok seg til finalen.

En spiller som Sinan Maksumic scoret kun 1 mål i fjor, men har elleville scoringssifre fra Våg i 4.divisjon Agder fra 2017-2019 med 74 mål på 61 kamper. Noen nykommere i vinter, men har også mistet to sentrale spillere til Kolbotn. Skiller mye fra 5.divisjon, og som nyopprykket kan det bli tøft å berge plassen.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form