Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Indre Østland

HamKam 2 blir laget å slå når Indre Østland for førte gang har én avdeling. Se vårt tabelltips!

Foto: Marius Helgå.

Vår runde med tabelltips fra 4.divisjon fortsetter, og denne gangen er det Indre Østland som står for tur.

For første gang nå blir det én avdeling her, og dermed rykker vinneren direkte opp.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Toppstriden her er nok mer åpen enn i mange andre avdelinger. HamKam 2 blir naturlig favoritt, og Nybergsund skal være med i toppen. Men vil HamKam opp? Eller kan lag som Ottestad, Kolbu KK, Engerdal eller Gran melde seg helt på i toppen?

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Indre Østland:

1. HamKam 2

Coolbets vinnerodds: 2.75

HamKam 2 så ut til å være på full fart mot kvalifisering i høst. Men så ble det tap for både Faaberg og Lillehammer i de to siste rundene, og da smatt sistnevnte til slutt forbi på målforskjell.

Med førstelaget i Eliteserien er det naturlig nok mange gode spillere i troppen som ikke er i elleveren der. Har hentet flere unge, gode spillere fra utlandet. Fernan Faerron, Clement Bayiha, Oliver Sørensen og Kobe Hernandez-Foster er alle hentet i vinter, og vil nok bli å se her regelmessig. I tillegg hadde man allerede Eduards Daskevics og Jibril Abubakar, som begge er veldig langt unna spilletid i Eliteserien, men som bør kunne markere seg her.

Det er ikke bare utlendinger som kan gjøre seg markert her. Har tre unge og meget spennende spillere i A-troppen som har markert seg på aldersbestemte landslag. Spiss Julian Gonstad (2006), offensive Benjamin Thoresen Faraas (2005) og stopper Thorbjørn Kristiansen (2005) er klubbens framtid, og spillere som kommer til å markere seg her. Også keeper Lars Jendal (1999), som sto for topplaget Arendal i 2.divisjon i fjor, blir en forsterkning her.

Med nesten utelukkende kamper mandag og tirsdag har HamKam muligheter til å bruke de overnevnte, samt et par mer rutinerte spillere fra benken, i de aller fleste kampene. Bør vise seg som sterkest i denne avdelingen, selv om det også er et par andre gode lag her.

2. Nybergsund

Coolbets vinnerodds: 3.50

Turen fra 1.divisjon til 4.divisjon tok ti år for Nybergsund, som rykket ned i høst etter en høydramatisk avslutning. Til slutt var det færre scorede mål enn Fu/Vo som sendte laget ned.

Dermed var det mange som var spente på hva som ville skje med klubben, hvor nesten hele stallen besto av utlendinger. Mange av dem har forlatt Trysil nå, og ingen nye har kommet inn. Årets stall består dermed av en blanding av de utlendingene som er igjen fra fjorårets stall, samt unge spillere hentet fra eget nærmiljø eller klubber på nivået over.

Marko Jondic med fortid på øverste nivå i Serbia er fortsatt igjen. Det samme er keeper Robert Winogrodzki og forsvarerne Lasse Plato Christensen og Joakim Lindquist, som alle var viktige i fjor. Brasilianske Mateus Scarvadoni bør også kunne markere seg på dette nivået.

0-1 for Ottestad i cupen, og halve laget bestod av unge spillere hentet fra juniorlagene til Brumunddal, Elverum og Raufoss. Uansett en god nok tropp til å henge med i toppen, men spørs om Nybergsund kan rykke opp på første forsøk.

3. Ottestad

Coolbets vinnerodds: 5.50

Var favoritt i sin avdeling i høst, men måtte overraskende se seg slått av Engerdal. 1 poeng og 0 scoringer mot bunnlaget Sander ble til slutt kostbart for Ottestad.

En meget solid signering aller bakerst i Emil Holst, med lang erfaring fra både nivå tre og fire. Ellers er det et ungt mannskap trener Lars Hulleberg skal forsøke å manøvrere høyt opp på tabellen. Med unntak av Holst var så godt som alle med også i høst.

Gode 4.divisjonsspillere som Kristian Aasen, Jonas Løkken og William Karlsen. Sistnevnte en av mange som har prøvd seg som juniorer hos HamKam. Derfra kom Andreas Strandlie før forrige sesong, og med 12 mål ble det en umiddelbar suksess. Også Henrik Holtet Thorkildsen, Sander Deglum og Martin Hoel blant spillerne som har tatt den samme turen.

Ottestad bør henge med i toppen denne sesongen.

4. Kolbu/KK

Coolbets vinnerodds: 8

Fikk en flott start på sesongen da nabo Toten fra 3.divisjon ble slått ut av cupen med flere hundre på tribunene i Raufosshallen. Med seier også over Faaberg ble belønningen å få Vålerenga på besøk i 1.runde i mai, virkelig noe å se fram mot.

Seieren over Toten viste også litt av av Kolbu/KK bør være et lag å regne med denne sesongen. Har mistet Markus Hilsen til naboen, men ellers beholdt flere spillere som har vært ønsket av naboen. Storscorer Sindre Haugli Pedersen var strålende i den nevnte cupkampen. Også tvillingene Henrik og Håvard Gramm Myhre og tidligere Raufoss-junior Sivert Bakkelund sto fram der.

Fått hjem Simen Sønsteby og keeper Andreas Bøe Nilsen fra Skreia som nyttige forsterkninger. Trener Helge Jøndal (som også kan bli å finne på banen) leder et lag som bør markere seg på øvre halvdel.

5. Gjøvik/Lyn 2

Coolbets vinnerodds: 15

Det ble et strålende 2021 for Gjøvik/Lyn med opprykk for både første- og andrelaget. Med førstelaget i 2.divisjon er det gode muligheter for å se mange gode spillere også i 4.divisjon.

Tobias Hestad (Molde) og Bendik Gundersen (Ranheim) blant spillerne som er hentet i vinter, og som må jobbe seg inn i elleveren for førstelaget. I tillegg har man spillere som Jørgen Pettersen, Per Kristian Jansen, Arne Ravndal og Jonathan Sandberg, som herjet i 5.divisjon i fjor.

Med et godt førstelag er mulighetene gode også for Gjøvik/Lyn 2, som bør kunne markere seg brukbart denne sesongen.

6. Engerdal

Coolbets vinnerodds: 25

Var høstsesongens store overraskelse. Vant sin avdeling foran Ottestad, men måtte gi tapt for Lillehammer i kvalifiseringen. Uansett en stor prestasjon for laget fra en stor geografisk kommune, men med bare litt over 1000 innbyggere.

Har ikke den største troppen, men har noen veldig rutinerte spillere i rekkene sine. Kristian Bråtebæk og Stian Lund har lang erfaring og mye kvalitet. Naturlig nok lite utskiftning i stallen, og spillere som John Hallgeir Lillestu og Martin Monsen Moen har vist i en årrekke at de holder bra nivå.

Skal holde hardt å få til en like god sesong som i fjor, og kampene mot Nybergsund blir et høydepunkt.

7. Gran

Coolbets vinnerodds: 8

Har vært et topplag flere sesonger, men skuffet litt med 4.plass i sin avdeling i høst. Et stort tap at storscorer Kasper Bern har søkt lykken i Elverum nå.

Ny trener i Bjørn Øyvind Røraas i år. Han har tatt over et lag hvor flere av spillerne har vært med høyere opp. Ole Petter Berget kom hjem foran 2017-sesongen. Har også vært trener, men er nå "bare" nøkkelspiller ute på banen. Også stopper Joakim Rishovd og Nicolas Kamango har spilt for Hønefoss på nivået over. Et tap at Narongdet Solbakken, som kom tilbake fra samme klubb tidlig i vinter, returnerte til HBK før seriestart.

Neppe gode nok til å kjempe om opprykk, men Gran bør være med rundt midten av tabellen.

8. Faaberg

Coolbets vinnerodds: 40

En ganske middels høst som endte med 5.plass av 7 lag i sin avdeling. Etter mange sammenslåinger og konstellasjoner er nå nabo Lillehammer på nivået over. Men for Faaberg sikkert litt artig at rivalen må spille 3.divisjon på Jorekstad.

Kantspiller Stian Nyhus, Andreas Håbakk, keeperveteran Thomas Varpestuen og solide Simen Granseth noen av de som har lang fartstid på dette nivået. Samtidig viste 0-3 for Kolbu/KK i cupen av Faaberg har et stykke opp til de beste i avdelingen.

9. Løten

Coolbets vinnerodds: 30

Var oppe i 3.divisjon for fire år siden, men tross et rutinert mannskap ble det retur til 4.divisjon på første forsøk. En langt mindre ambisiøs satsing nå.

Har fortsatt et lite kobbel av gode spillere. Marius Holt har i årevis vært en fantastisk målscorer for klubben. Også forsvarerne Steinar Libekk, Kristian Strøm og Lars Petter Streitlien har vært med lenge. Ellers et lag som først og fremst får spillere som kommer flyttende til området for å studere.

Gode nok til å måle seg med de beste på en god dag, men neppe et topplag i år.

10. Brumunddal 2

Coolbets vinnerodds: 60

Sikret seg opprykk med et ganske rutinert lag sist sesong. 4-1 over Flisa i den avgjørende kampen sendte Brumunddal 2 foran på målforskjell.

Rutinerte spillere som Torgeir Osmo, Eivind Osmo, Gaute Granmo og Anders Jevne Hagen spilte mer 5.divisjon enn for førstelaget forrige sesong. Esten Grini er tilbake etter ett år i Ringsaker. Christian Høgseth sto fram her, men det var Markus Holthe Lund (16 mål) som var den som virkelig sto fram. Vant samtlige kamper i serien, før det ble 2/3 seiere i kvalifiseringen.

Hadde juniorlaget i Interkrets i fjor. Og selv om det ble tøft for dem der, så bør flere av ungguttene ha gått god erfaring. Noen har reist videre til blant annet Nybergsund, men flere derfra blir viktige her i år.

11. Elverum 2

Coolbets vinnerodds: 75

Enda et andrelag. En ganske så ok høstsesong endte med 3.plass i sin avdeling. Mange av spillerne som utgjorde kjernen i dette laget er en del av A-troppen nå.

Daniel Dalehaug debuterte for A-laget som 14-åring. Brødrene Tamirlan og Deni Magamadov har også vært med A-laget en stund. Adrian Bergmann (Ørn Horten) og Tommy Nilsen (Mjøndalen) med litt erfaring høyere i divisjonene, mens Marius Kirkholt (8 mål) viste seg giftig i høst. Kasper Bern var meget god for Gran sist sesong, og blir en styrke for dette laget.

12. Furnes

Coolbets vinnerodds: 100

Plasseringen midt mellom Hamar og Brumunddal har gjort Furnes til en klubb hvor mange rutinerte spillere fra begge steder velger å trappe ned litt. Imponerte med å slå ut Lillehammer i NM-kvalifiseringen, og belønningen er dermed et møte med HamKam i første runde.

Det blir trolig veldig spesielt for spillere som Truls Jevne Hagen og John Anders Rise, som begge har lang fartstid på Briskeby. Sistnevnte også som daglig leder i klubben i tillegg til som venstreback, og nå er han spillende trener i Furnes.

Også spillere som Jim Sørum Johansen, Jonathan Helmersen, Simen Haugen og Kristian Ommang-Engen kan vise til bra med fartstid fra høyere divisjoner. Det mangler ikke på rutine i troppen. Men problemet er at det begynner å bli en god del sesonger siden, og 4.divisjon har vist at unge, mer treningsvillige og ambisiøse lag ofte kan bli tøft å møte for lagene som har samlet mye rutine i sin stall.

13. Reinsvoll

Coolbets vinnerodds: 100

Så fortapte ut sist sesong, men to seiere på de tre siste gjorde at de smatt forbi Valdres og berget plassen.

En fin forsterkning nå i Fredrik Greve Monsen, som også er trener for Raufoss 2, og som har erfaring fra nivå to. Også Gülbetin Güven med erfaring fra høyere nivåer. Ellers er troppen ganske lik høstens, hvor det er mange unge spillere med fortid som juniorer i Raufoss eller Gjøvik-Lyn. Skal få det tøft i bunnen.

14. Sander

Coolbets vinnerodds: 100

Var lenge et fast innslag i 3.divisjon, men med halveringen av den divisjonen i 2016 ble det et farvel fra Sander. Endte nest sist i sin avdeling i høst, men var aldri truet siden Trysil var sjanseløse i bunnen.

Har sikret seg tidligere Viking- og Kongsvinger-spiss Mame Cheik Niang, som har bosatt seg i området, i vinter. Det bør være en solid forsterkning, men samtidig har de siste sesongene hans vært i 6.- og 5.divisjon. Har også hentet et par andre fra nærliggende 5.divisjonsklubber.

Men har en tynn tropp, noe som viste seg da de ikke klarte å stille lag i NM-kvalifiseringen. Unggutter som har kommet hjem etter å ha spilt for Kongsvingers juniorlag, som Andreas Branes og Runar Nordheim, blir viktige. Men det skal holde hardt.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form