Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Hålogaland

Blir det de to nedrykkslagene som er sterkest i denne avdelingen?

Foto: Digitalsport

23 av landets 4.divisjonsavdelinger har kommet i gang. Kun Hålogaland har ventet, men lørdag 30.april er det endelig seriestart også her for de ti lagene.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Både Skånland og Melbo rykket ned fra 3.divisjon sist sesong, og de to lagene skal trolig kjempe om avdelingsseieren her. Eller kan Landsås, med et par solide spillere, melde seg på helt i toppen?

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Hålogaland:

1. Skånland

Coolbets vinnerodds: 2.70

Klarte seg ok i sitt første forsøk i nye 3.divisjon, selv om det ble et klart nedrykk. Et stort tap at Erik Hustad har blitt værende i 3.divisjon for Skjervøy. Også to nøkkelspillere som har gått tilbake til Harstad er blant faktorene som gjør at stallen er litt svekket målt opp mot 2021.

Ikke veldig betryggende at årets første tellende kamp endte med 0-4 for Finnsnes i NM-kvalifiseringen, men Skånland bør uansett være et topplag i en meget jevn avdeling. Sigurd Madsen, Marius Jakobsen, Petter Hustad og Adrian Sørensen blir to viktige og rutinerte brikker i en stall som er yngre enn i fjor.

Ser hakket mindre svekket ut enn Melbo siden i fjor, og bør der

2. Melbo

Coolbets vinnerodds: 2.80

Det ble nedrykk i siste serierunde etter tap i "nedrykksfinalen" mot Bodø/Glimt 2. Var et stort skudd for baugen i fjor at stjernespiller Torjus Nikolaisen ble alvorlig skadd allerede i andre kamp, og skal Melbo rykke opp må de håpe å få angriperen på banen.

Spillere som Ruben Tollefsen, Bendik Rasmussen, Thomas Aloyseous, Ruben Falk Jensen og Johnny Fagerliøen har forlatt klubben siden nedrykket, slik at det er en tynnere Melbo-stall i år.

Trener Thomas Rønning har beholdt spillere som Kristoffer Moss, Erlend Robertsen, forsvarsskjempen Yngve Berg og Christoffer Lockert, og bør fortsatt henge med i toppen. Men uten Nikolaisen har de kanskje ikke målscoreren som gjør dem til et opprykkslag.

3. Landsås

Coolbets vinnerodds: 5.50

Hang med i toppen og sikret seg 3.plass i høst. Det mye takket være Kristian Ellefsen, som med sine 15 mål ble toppscorer. En slik målgarantist som har levert i mange år for Harstad og Landsås gjør at Landsås ikke kan avskrives i toppen.

Har også gjort en høyinteressant signering nå i Isak Scheel. Den tidligere Tippeliga-spilleren har prioritert andre ting enn fotball de siste årene, men midtstopperen har nå flyttet nordover etter å ha gjort comeback for Ready 2 og 3 i Oslo i fjor. Selv om det er mange år siden han spilte på høyeste nivå bør det være en meget sin signering. Også Jim Johansen, med spill på høyt nivå for mange klubber, er i stallen. Men kantspilleren har nå trukket seg tilbake til backplass iført draktnummer 69.

Bra miks mellom ungt og rutinert i troppen. En outsider.

TILBAKE: Tidligere Stabæk-, Sogndal- og Lillestrøm-spiller Isak Scheel skal spille for Landsås i år. Foto: Digitalsport

4. Sortland

Coolbets vinnerodds: 8

Tradisjonelt vanskelige å møte hjemme i Blåbyhallen, men kan de melde seg på helt i toppen? Mistet noen spillere siden fjorårets 2.plass.

Et par strålende spillere som spillende trener Jonathan Barlow og brødrene Anders og Marius Jørgensen, som alle har vært med på mye. Men futsal har nok vært hovedfokus over fotball de siste årene, og det endte med seriegull for dem og Vesterålen i år etter en særdeles spennende avslutning på sesongen.

Også keeper Martin Haslevang med futsalsatsing, mens Ingar Angell Nicolaysen kom hjem i fjor etter mange år på nivå tre. Sortland bør henge med på øvre halvdel.

5. Medkila

Coolbets vinnerodds: 6.50

Med et ungt lag ble det 6.plass i fjor, men det var kort vei opp til 2.plass. Med ett år mer rutine kan de bli en liten overraskelse i toppen.

Kristoffer Gudmundsen og Jade Caderao er de spennende på topp, og det er grunn til å vente seg mange mål fra duoen. Gudmundsen leverte med 6 mål i høst. Stian Reppen Pettersen var tilbake med viktig rutine i fjor. Har også hentet Michael Mikalsen fra Landsås nå.

6. Morild

Coolbets vinnerodds: 50

Valgte 5.divisjon foran 4.divisjon i fjor, og det endte i et suverent opprykk. Har valgt å teste seg i 4.divisjon denne sesongen.

Har en stor profil i Truls Knudsen, som både er trener, kaptein, fus i alt og lagets viktigste spiller. Har en meget solid venstrefot på dette nivået. I tillegg er man avhengig av at Frank Poulsen kan score de avgjørende målene. Vegard Knudsen kom hjem i 2018 etter mange sesonger på høyere nivåer i hele landet, og Morild har hentet hjem et flere spillere også før denne sesongen. Blant annet Truls Knudsen fra Sortland som bør være en fin forsterkning. I tillegg kommer Catalin Moraru fra Moldova som et ubeskrevet blad.

Kan overraske som nyopprykket.

7. Lofoten

Coolbets vinnerodds: 25

Det er lenge siden Lofoten var oppe på nest øverste nivå nå. Corona har gjort at Lofoten, slik som veldig mange andre lag, har fått en oppkjøring som ikke ble slik man hadde tenkt. Fikk avlyst treningsleir og har kun spilt to kamper. Både treningskampen mot Sortland og cupkampen mot Melbo endte med tap.

Har mistet toppscorer Martin Mentzen Hansen til Harstad, mens spanjolen Alejandro Morante Marti har kommet inn. Masse rutine i spillere som Hugo Nilsen og Marus Rolandsen.

8. Leknes

Coolbets vinnerodds: 35

Det ble en overraskende tung sesong i høst for Leknes, som vant avdelingen så seint som i 2018. Selv om sesongen etter ble blytung i 3.divisjon (0-4-22), så ble det et brutalt fall etter at de fleste rutinerte hadde takket for seg. Vant kun én kamp og tapte resten i høst. Deriblant grusomme 0-19 for Landsås.

Storscorer Gøran Ellingsen holder ennå koken og kommer til å bli meget viktig, selv om det bare ble ett mål i høst. I likhet med en annen rutinert spiller, Lars Stormo, er han også en del av trenerteamet. Danske Bjørn Arvad Fogh er en nysignering det skal bli spennende å følge.

9. Ballstad

Coolbets vinnerodds: 75

En ujevn høst, men 4.plassen i en tett toppstrid må likevel kalles imponerende. Gikk på noen ordentlige smeller, som 0-9 for Medkila, 1-8 for Sortland og 1-6 for Harstad, men klarte å vinne de fleste av de jevnere kampene.

I vinter har de slitt med å stille lag, noe som gjorde at de måtte trekke seg fra NM-kvalifiseringen. Legenden Pål Berg, som debuterte på A-laget i 1992 (!), takket for seg etter forrige sesong, men ser nå ut til å igjen være disponibel for laget i sitt hjerte. Har heller ikke spilt en eneste treningskamp på full bane, så sesongstarten kan bli tøff.

Carl Fredrik Jentoft holder ennå koken, og kommer til å bli viktig i et veldig ungt Ballstad-mannskap. En annen som virkelig må stå fram er angriper Filip Mørkved. Spissen har prøvd seg i både Bodø/Glimt og Nardo, og scoret 7 mål i høst.

Så er det verdt å legge merke til at tidligere J17-landslagsspiller Simone Hansen har fått dispensasjon for å spille for klubben, og hun har absolutt ikke gjort seg bort de gangene hun har vært på banen tidligere.

Kan bli en tyngre sesong for et lag som overrasket i fjor.

10. Andenes

Coolbets vinnerodds: 60

Stedet mest kjent for rakettoppskytninger endte på 7.plass av de ni lagene som fullførte forrige sesong.

Ikke de store forandringene i troppen, og kommer med mye av det samme som i fjor. Spillere som Mats Oftedal og Andre Rydningen har vært med lenge. Karl Edvard Foss flyttet oppover fra Østfold med 3.divisjonserfaring i fjor. Avhengige av spillere som flytter til Forsvarets base når de skal forsterke utenfra. Trolig et bunnlag her.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form