Lukk søk

Tabelltips

September 1, 2022

4.divisjonstipset: Finnmark

Hvem er sterkest i vår nordligste 4.divisjonsavdeling? Se vårt tabelltips!

Foto: Digitalsport

4.divisjon Finnmark er ikke avdelingen for spillere som hater bussturer. Med 8 lag spredd i hver sin ende av det gigantiske fylket (eller halvdelen av fylket, slik Troms/Finnmark teknisk sett er nå), er det ofte en avdeling hvor borteturer ikke alltid inneholder de mest velfylte benkene.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Å vinne avdelingen er heller ikke nok for å rykke opp herfra, ettersom de 4 nordnorske vinnerne skal spille om 3 opprykksplasser. Og det kan bli meget jevnt i toppen her. Hammerfest har en fin satsing og ny hall, Alta 2 må regnes med, og kanskje kan flere melde seg på?

Coolbets sesongodds:

Her er vårt tabelltips for 4.divisjon Finnmark:

1. Hammerfest

Coolbets vinnerodds: 2.50

Var nærmest opprykkslaget Bossekop i fjor, men det skilte samtidig 6 poeng opp.

Med nybygd fotballhall har kanskje Aleksander Tolk Solberg, som er lagets nye hovedtrener, en fordel som konkurrentene vil misunne laget hans. I en avdeling uten en like åpenbar toppkandidat som i mange andre avdelinger er Hammerfest laget som ser sterkest ut.

Vestfoldingen Lars Magnus Takvam et av få "eksotiske" innslag. Hammerfest største fordel er at de har fått hjem mange av sine egne spillere de siste årene. Sindre Djurhuus er en fantastisk målscorer på dette nivået, og blir mannen som kan skyte laget til opprykk sammen med Preben Amundsen, som prøvde seg i Alta. Mathias Nyberg hjem fra Bossekop i fjor, Michael Santana har prøvd seg i både Alta og Tromsø, mens Brage Rønning nå er tilbake fra TIL.

Er ambisiøse og seriøse, og har mye rutine i spillere som Tore Veseth Olsen og Janis Vaitkus (som var spillende trener i fjor). Favoritt i avdelingen.

2. Alta 2

Coolbets vinnerodds: 4.35

En særdeles rutinert A-lagstropp, hvor mange av spillerne har passert 30. Spørs hvor mange av de vi får se her, men med bare 16 kamper er det mindre krevende for Alta 2 å sikte seg mot toppen, enn for andrelag i avdelinger med 10 flere kamper.

I tillegg til at meget rutinerte spillre som Dag Andreas Balto, Øyvind Veseth Olsen og keeper Maris Eltermanis har vært å finne på benken, har man noen meget spennende unggutter i stallen sin. Midtstopper Tobias Vonheim Norbye (2005) er meget lovende. Fikk noen sjanser i fjor. Det samme gjorde kantspiller Peder Brekke (2006), som viste spennende tendenser på nivå tre. Og Jonathan Vonheim Norbye, lillebror til Tobias, er tatt ut på 2007-landslaget nå. Tre spillere som, om de er med her, virkelig kan markere seg. Tromsø-talentet Jørgen Lamark har også kommet til Alta i vinter med mye 3.divisjonserfaring i bagasjen.

Spillere som Emil Winther og Jørgen Hammari er også i A-stallen, og blir bærebjelker for dette laget. Med sin suverene posisjon i fylket vil lovende, unge spillere med ambisjoner trekke mot Alta IF, noe som gjør at en plass i toppen må kunne forventes her.

3. Kirkenes

Coolbets vinnerodds: 13

6.plass i høst, men skilte ikke all verden et par plasser opp eller ned. Jørgen Nilsen Jerijærvi er både toppscorer, stjernespiller og trener i samme person, og har vært sentral i en mannsalder. Også Brage Andreassen har vært god for klubben lenge.

Ikke akkurat et geografisk enkelt sted å lokke spillere utenfra til, men har nå klart å hente hjem et par gamle kjenninger som bør heve laget, slik at Kirkenes er enda mer konkurransedyktige i år. Espen Johnsen kommer hjem etter mange år i Alta og Trondheim, men Jørn Egil Persen har tilbrakt de fleste av de siste årene i 2.divisjon for TUIL og Senja. Har også mistet noen, som Magnus Leirbakk Andersen som har reist tilbake til Bodø. Bør uansettk unne heve seg litt i år.

4. Porsanger

Coolbets vinnerodds: 3.00

4.plass sist sesong. Siden da har Eirik Lund Holm, med erfaring fra nivå to og tre, rykket opp til å bli spillende trener.

Han tar over en nesten identisk tropp, men med noen markante endringer. Har gjort to eksotiske signeringer i vinter. Keeper Craig James Smith har fått seg jobb i Finnmark og kommer fra lavere nivåer i England, mens australske Ben Vickery også er på plass. Smith får imidlertid konkurranse fra Phanu Khinkoe, hentet fra 5.divisjon. Simen Stødle har gått til opprykkslaget Bossekop.

I tillegg til Lund Holm har Adrian Oddvar Bakkevold Olsen og Stian Mathisen mange sesonger bak seg sammen for Porsanger. 3.plass i 2019 og 4.plass i fjor, bør henge med på øvre halvdel.

6. Honningsvåg

Coolbets vinnerodds: 12

Eneste nye innslag i årets 4.divisjon Finnmark. Vant samtlige sju kamper sist sesong. Først med 13-0, 7-1, 6-1 og 2-0 i grunnspillet, så 12-1, 9-1 og 3-1 i sluttspillet mot de andre avdelingsvinnerne. Ingen overdrivelse å si at det var et fortjent opprykk for Honningsvåg!

Oddbjørnar Nilsen en legendarisk målscorer på dette nivået i en mannsalder, og sammen med Bjarte Klemo og Mathias Hansen har han vært inne på laget omtrent siden de yngste lagkameratene ble født. Få endringer i troppen før denne sesongen. Klarte seg ok på dette nivået også i 2019, og bør få et par lag bak seg på tabellen.

6. Norild

Coolbets vinnerodds: 15

Norild vant 4 kamper, men fikk det særdeles tøft da de var oppe i 3.divisjon i 2019, i det som må sies å ha vært en meget tøff avdeling. Mistet mange av de rutinerte etter det, noe flere har gitt seg nå, og det blir en veldig, veldig ung tropp som stiller til start i år. 11 poeng på 8 kamper i fjor, og neppe et topplag i år.

Tom Kristian Stavseth rakk å vise seg som en meget habil spiss på nivået over, og scoret 8 mål på like mange kamper i fjor. Sammen med Rune Korbi en av få igjen fra 2019. Ellers er det mange som spilte juniorfotball i fjor som får et stort ansvar i år.

7. Sørøy Glimt

Coolbets vinnerodds: 15

Endte tredje sist i fjor, og beholdt plassen. Med en mindre avdeling i år blir det trolig kamp mot nedrykk. 10.plass (av 12) i 2019 også, så er langt fra uvant med å befinne seg i bunnen.

Tap for både Nordlys og Indrefjord (5.divisjon) i en vinterturnering i mars er ikke veldig lovende. Hentet flere nye spillere før årets sesong. Noen fra Bossekop junior, men Haakon Grønlund (Honningsvåg) bør være en fin signering. Også Trym Johnsen (Alta junior) kan gå inn på laget.

Både kaptein Tor-Børre Olsen, keeper Reidar Lind og angriper Vebjørn Martinsen blant mange som har vært med sammen i mange sesonger.

8. Nordlys

Coolbets vinnerodds: 23

Avsluttet forrige sesong på "spektakulært" vis ved å tape 1-21 (!) for opprykkslaget Bossekop i sesongens siste kamp. Tok kun 4 poeng, men 5-1-seieren over Bjørnvatn borte gjorde at det ble en ny sesong i 4.divisjon for laget fra Karasjok.

At Ovlla Per Skoglund Sara har kommet hjem etter en tur innom Alta, hvor han så vidt fikk kjenne på 2.divisjonsnivået, har vært viktig. 6 mål sist sesong. Bra rutine i Jon Andreas Eira, som har lang mange sesonger bak seg, også i Alta. Også Mads Petter Utsi (eks-Porsanger) kan utgjøre en forskjell for Nordlys.

Slått både Kirkenes og Sørøy Glimt i vinter, så kanskje kan 2022 bli bedre enn fjoråret. Nesten identisk stall med i fjor,

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form