Lukk søk

Lavere divisjoner

December 23, 2022

4. divisjonsspiller blir Irland-proff: - Gleder meg

I høst har Filip Fjeldheim Da Silva scoret mot Gjerdrum, Sørumsand og Gjelleråsen 2 i 4. divisjon på Romerike. Nå er 19-åringen klar for irsk fotball.

Foto med tillatelse: Ull/Kisa Fotball

Kan man bli attraktiv for klubber utenfor både Norges grenser og Norden ved å score mål på nivå fem? Svaret er åpenbart ja og kan åpne proffdrømmen for en rekke breddefotballspillere!

Ull/Kisa melder fredag lille julaften at spissen Filip Fjeldheim Da Silva flytter fra Jessheim for proffspill i irske Finn Harps.

- Jeg må få takke for de flotte årene med barne- og ungdomsfotball i Ull/Kisa. Og også si takk til alle lagkamerater og trenere jeg har hatt opp gjennom. Nå gleder jeg meg til en helt ny fotballopplevelse, sier Da Silva.

4. divisjon

Da Silva har ikke vært en del av Ull/Kisas A-tropp og står uten kamper for klubbens 2. divisjonslag som denne sesongen spilte kvalifisering om opprykk.

19-åringen scoret 16 mål på 24 kamper for klubbens rekruttlag i 4. divisjon og 17 mål på 15 kamper for juniorlaget som vant 1. divisjon på Romerike.

Den fysisk sterke spissen har vært ønsket av flere klubber både på og utenfor Romerike i vinter, men flytter nå altså til Irland der han har signert en toårskontrakt med Finn Harps.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha signert Filip på en toårskontrakt. Jeg ble gjort oppmerksom på for et par måneder siden gjennom en venn av meg, Chris Harrington, som jobber som trener i Norge. Han fortalte meg om Filip og hans kvaliteter som spiss og hans scoringssnitt så vi bestemte oss for å gjøre et fremstøt, sier Finn Harps-manager Dave Rogers til klubbens hjemmeside.

Nivå to

47-åringen har spilt for en rekke engelske, skotske og irske klubber og har etter den aktive karrieren blant annet jobbet som trener i Liverpool og Nottingham Forests akademi, i amerikanske FC Arizona samt det indiske landslaget.

Tidligere denne måneden tok han over Finn Harps fra byen Ballybofey i Donegal. Laget rykket ned fra irsk toppdivisjonen i høst og har ambisjoner om å komme tilbake på første forsøk.

Irene spiller sine hjemmekamper på Finn Park, men har lenge jobbet med en ny arena i byen med plass til drøye 6000 tilskuere.

Da Silva blir ikke den første nordmannen som prøver seg i irsk fotball. Kjelsås-spissen Ole Erik Midtskogen ble våren 2021 klar for Dundalk som de siste årene har satt klubben på kartet med gruppespill i Europa og kamper mot blant annet Molde.

Hibernian-proff Runar Hauge, broren til Jens Petter, har denne sesongen vært på lån i nettopp Dundalk.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form